Μίλαν - Ίντερ: «Αντίο Σαν Σίρο και Μιλάνο» ή απλά ένας καλός τίτλος;

Η Μίλαν και η Ίντερ είναι έτοιμες να αποχαιρετήσουν την ιστορική κοινή τους έδρα, αλλά και την πόλη τους, σύμφωνα με τη σημερινή Gazzetta dello Sport. Το project για το νέο «Σαν Σίρο» στο Μιλάνο οδεύει προς ναυάγιο, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα και οι δύο σύλλογοι στρέφονται σε λύσεις εκτός Μιλάνου. Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου της πόλης, που επιμένει ότι το έργο προχωράει κανονικά. 

Στις 27 Φεβρουαρίου η Corriere della Sera είχε αποκαλύψει ότι «το έργο του νέου σταδίου όπως σχεδιάστηκε αυτά τα τρία χρόνια, γνωστό ως «La Cattedrale» σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρεία Populous, επρόκειτο να χτιστεί δίπλα στο υπάρχον (διατηρώντας κάποιους χώρους του), ωστόσο εξετάζονται και τρεις νέες τοποθεσίες που θα μπορούσαν να «φιλοξενήσουν» το νέο γήπεδο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την κωλυσιεργία του δήμου του Μιλάνου, με αποτέλεσμα να υποχρεώνει τις δύο ιστορικές ομάδες να αναζητήσουν εναλλακτικές, είτε ως μέσο πίεσης, είτε ως μία ρεαλιστική λύση». 

Μάλιστα είχαν αναφερθεί και τρεις περιοχές εκτός της πόλης, προσβάσιμες με Μετρό, οι Σαν Σέστο Τζιοβάνι, Σαν Ντονάτο και Σεγκράτε. 

Σήμερα (29/3) η Gazzetta dello Sport, αναφέρει ότι το project «La Cattedrale», που είχε εγκριθεί το 2021, έχει μπλοκαριστεί. Οι διαμαρτυρίες από περιβαλλοντολόγους και κατοίκους έπεισαν τον δήμαρχο του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα να προκαλέσει δημόσια συζήτηση για το θέμα. Αυτό θα ανάγκαζε τους συλλόγους να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για ένα νέο έργο, καθιστώντας τη διαδικασία ακόμη πιο χρονοβόρα. Το νέο γήπεδο στο Μιλάνο, επρόκειτο να είναι έτοιμο το 2027 σύμφωνα με το αρχικό πλάνο. Φαβορί για τη στέγαση των δύο ιστορικών συλλόγων του Μιλάνου φαίνεται να είναι η περιοχή Σαν Σέστο Τζιοβάνι. Οι κάτοχοι των 7 Champions League και 18 Scudetto, «ροσονέρι» και άλλων 3 Ευρωπαϊκών και 19 πρωταθλημάτων Ιταλίας, «νερατζούρι», αναζητούν τη νέα τους έδρα. 

«Το έργο για το νέο στάδιο στο Σαν Σίρο ναυάγησε, εν μέσω γραφειοκρατίας, της ανάγκης για δημόσια αντιπαράθεση και της αβεβαιότητας των δύο συλλόγων που δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν εκατομμύρια περισσότερα σε νέες μελέτες σκοπιμότητας χωρίς εγγυήσεις», τονίζει το δημοσίευμα. 

Ο Δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα προχώρησε σε μία ανάρτηση στα social media, ενός εγγράφου και ουσιαστικά διαψεύδει την πρόθεση των δύο συλλόγων να εγκαταλείψουν το αρχικό πλάνο. 

«Όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα, οι δύο σύλλογοι επιβεβαίωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ετοιμάζουν τα έγγραφα για τη δημόσια συζήτηση. Την περασμένη εβδομάδα, όχι μήνες πριν. Δεν έχει συμβεί τίποτα από τότε που έλαβα αυτό το γράμμα. Σήμερα, η  Gazzetta dello Sport δημοσίευσε ένα σενάριο σχετικά με την πρόθεση της Μίλαν και της Ίντερ να χτίσουν το γήπεδο κάπου αλλού. Τώρα, ή η Gazzetta dello Sport ψάχνει για έναν καλό τίτλο, ή οι σύλλογοι μου λένε κάτι διαφορετικό (και το γράφουν επίσης). Έχοντας ένα επίσημο έγγραφο στα χέρια μου, θέλω να σκεφτώ την πρώτη επιλογή. Τούτου λεχθέντος, θέλω να πω σε όλους ότι ο δήμος έχει πολλά άλλα πράγματα να σκεφτεί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή». 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beppe Sala (@beppesala)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News