Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Μόλις 66 άνθρωποι θα άλλαζαν την ιστορία της Διπλής Ανάπλασης

Το «ναι» στη Διπλή Ανάπλαση πήρε το μεγάλο ποσοστό του 68,5% στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη. Στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα ήταν οριακό και το Sportday.gr εξηγεί γιατί.

Η ιδιαιτερότητα στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την έγκριση των συμβάσεων της Διπλής Ανάπλασης, αφορούσε την ενισχυμένη πλειοψηφία.

Το «50+1» δεν ήταν αρκετό για την επικράτηση του «υπέρ», αφού για τόσο σημαντικά ζητήματα το καταστατικό απαιτεί θετική ψήφο από τα 2/3 των συμμετεχόντων.

Όπερ και εγένετο, αφού υπέρ ψήφισε το 68,5% των συμμετεχόντων στη διαδικασία. Σε νούμερα, αυτό σημαίνει πως από τους 2.994 που ψήφισαν, οι 2.051 «σταύρωσαν» το «ναι» στη Διπλή Ανάπλαση και 934 το «όχι». Κοινώς, το αποτέλεσμα ήταν οριακά μεγαλύτερο του 66,777 που ήταν απαραίτητο.

Το οριακό του πράγματος γίνεται αντιληπτό με την αναφορά των ψήφων που έκαναν τη διαφορά. Μόλις 66 άνθρωποι περισσότεροι να ψήφιζαν κατά, τότε τα ποσοστά θα είχαν ανατραπεί και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά.

Εάν κάποια από τα μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν πήραν μέρος στη διαδικασία, έριχναν «όχι» ή αν μερικοί από το «ναι» άλλαζαν άποψη τελευταία στιγμή, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News