Μίμης Δομάζος στο sportday.gr: «Όσες χαρές στη Λεωφόρο, τόσες και περισσότερες στο Βοτανικό»

Μίμης Δομάζος στο sportday.gr: «Οι χαρές της Λεωφόρου κι άλλες τόσες στο Βοτανικό»

Ο Μίμης Δομάζος μεγάλωσε δίπλα στο γήπεδο της Λεωφόρου και παρά τις αναρίθμητες αναμνήσεις του από την ιστορική έδρα των «πράσινων», ατενίζει το μέλλον του Παναθηναϊκού γεμάτος αισιοδοξία, μετά την έγκριση του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης από τα μέλη του συλλόγου.

Ο διαχρονικός «στρατηγός» του «τριλφυλλιού» υποδέχεται με χαρά τις εξελίξεις στο θέμα του νέου γηπέδου και θυμάται τις κορυφαίες στιγμές της σπουδαίας καριέρας του. 

«Πιστεύω ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τον Παναθηναϊκό και της μεγάλης πορείας του στο μέλλον. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε το νέο γήπεδο. Ο κύριος Μπακογιάννης έκανε μεγάλη προσπάθεια και μπράβο του. Εγώ μεγάλωσα στο γήπεδο της Λεωφόρου. Έχει τεράστια ιστορία. Έχουμε ζήσει τα πάντα εκεί. Και χαρές, που είναι πολύ περισσότερες αλλά και λύπες. Αλλά στη ζωή πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να μη μένουμε πίσω. Κάποτε η Λεωφόρος ήταν το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα. Σήμερα, δυστυχώς, δεν αντιπροσωπεύει τον Παναθηναϊκό. Το καινούργιο γήπεδο που θα έρθει, θα είναι καλό για ολόκληρο το σύλλογο και για τις ακαδημίες του, καθώς θα έχει έσοδα και όλα θα είναι υπέρ του. Είμαι χαρούμενος για αυτό. Μακάρι και στο καινούργιο γήπεδο να έρθουν οι χαρές που έζησε η Λεωφόρος κι άλλες τόσες». 

«Μουσείο αντάξιο της ιστορίας του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο» 

Έχοντας μεγαλώσει σε απόσταση αναπνοής από τη Λεωφόρο, ο επί σειρά ετών αρχηγός των «πράσινων», επιχειρεί με δυσκολία να εστιάσει στις κορυφαίες στιγμές της πλούσιας καριέρας του στο «τριφύλλι». 

«Ξεχωρίζω οπωσδήποτε τη μεγάλη πορεία προς τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με τον Άγιαξ, το 1971, που ήταν και παραμένει η κορυφαία στιγμή ελληνικής ομάδας, αλλά ήταν πολύ όμορφο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Τα καταφέραμε τότε, παρά το γεγονός ότι ήμασταν ερασιτέχνες και μόνο 20 Ελληνόπουλα, χωρίς να είμαι αρνητικός με την είσοδο των ξένων παικτών φυσικά. Έτσι ήταν εκείνη την εποχή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εγώ μεγάλωσα δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και θέλω να δω ένα μουσείο, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου, που θα μας θυμίζει για πάντα την ιστορία αυτού του χώρου. Το γήπεδο της Λεωφόρου έχει «βιώσει» αναρίθμητες χαρές, όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό αλλά και με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει φιλοξενήσει». 

Η επιστροφή του «στρατηγού» στο… σπίτι του 

«Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, τη σεζόν 1979-1980, όταν επέστεψα από την ΑΕΚ και αγωνίστηκα αμέσως σε αυτό το ντέρμπι. Μου έχει μείνει βαθιά στη μνήμη μου γιατί έλειπα ενάμιση χρόνο από τον Παναθηναϊκό. Ήταν το συνάισθημα της επιστροφής μου, που δεν θα ξεχάσω ποτέ».  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News