ΑΕΚ: Η ώρα της κρίσης για τον Βράνιες

Η ΑΕΚ έφυγε αλώβητη από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αυτό αναμφίβολα αναπτέρωσε τις ελπίδες για ομαλότητα στην ευρωπαϊκή προοπτική.

Μετά από καιρό η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση όταν «στράβωσε» το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό. Βέβαια, για ακόμα μια φορά, προβλημάτισε η αμυντική συμπεριφορά της Ενωσης, που έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να βγάλει αρκετές καθαρές φάσεις για γκολ.

Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κακή εικόνα, διαδραμάτισε η παρουσία του Ογκνιεν Βράνιες. Εκεί που κατά το παρελθόν ο Βόσνιος αποτελούσε εγγύηση για την άμυνα της ΑΕΚ, στο Φάληρο ήταν μια κινητή…καρμανιόλα. Μόνιμη πηγή κινδύνων, με αλλεπάλληλα λάθη που απορύθμιζαν την υπόλοιπη ομάδα και μεγιστοποιούσαν τα κενά της. Τεράστια επιβεβαίωση της κάκιστης παρουσίας του Βράνιες φέτος, που φαίνεται πως πλέον έχει μπει για τα καλά σε διαδικασία κρίσης.

Ο Βράνιες δεν είναι πια ο ίδιος

Είναι η πρώτη φορά από το μακρινό 2017, όταν ο Βράνιες φόρεσε για πρώτη φορά τα «κιτρινόμαυρα», που υπάρχει πλέον ανοιχτή αμφισβήτηση για την επάρκεια του. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, η ΑΕΚ έγινε η ποδοσφαιρική Ιθάκη του Βράνιες. Ο μοναδικός οργανισμός που μπόρεσε να ανεχθεί και να διαχειριστεί τα καπρίτσια του. Ο Βράνιες απασχολούσε κατά καιρούς για τις σχέσεις, τις συμπεριφορές του, την «τρέλα» του, αλλά σε όλο αυτό υπήρχε η απάντηση, πως είχε αγωνιστικά στοιχεία που δεν έβρισκες αλλού, αν δεν έδινες χρυσάφι.

Ωστόσο, ο χρόνος είναι αμείλικτος και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Βράνιες βαδίζει πλέον στο 33ο έτος της ζωής του. Είναι δεδομένο, πως δεν μπορεί να έχει στο βαθμό που εμφανίζονταν στο παρελθόν τα πλούσια αθλητικά προσόντα. Ο Βράνιες έκανε καριέρα χάρη στο δυναμισμό, την αλτικότητα, την ικανότητα να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και να νικά στις προσωπικές μονομαχίες. Τώρα, που αυτά δεν θεωρούνται δεδομένα, όλα μπαίνουν υπό κρίση.

Το αταίριαστο δίδυμο με τον Τζαβέλλα

Ζήτημα για την ΑΕΚ αποτελεί αναμφίβολα, πως δεν κόλλησε ποτέ το δίδυμο του Βράνιες με τον Τζαβέλλα. Οι δύο (από τους τρεις, προσθέτοντας και τον Μήτογλου) που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι για να λύσουν τα αμυντικά θέματα της Ενωσης, δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν «χημεία». Αμφότεροι μοιράστηκαν τα καλά παιχνίδια τους με παρτενέρ τον Μήτογλου, αλλά απόντος Τζαβέλλα, δεν υπήρχε καν ο παίκτης που θα βγάλει την μπάλα σωστά από την άμυνα.

Ο Βράνιες επέστρεψε ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΚ – και ενώ είχε προηγηθεί η περίφημη ατάκα Μελισσανίδη για «καμένα λάδια» – υπογράφοντας για δύο χρόνια, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα μια σεζόν. Ηταν η τρίτη φορά που φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Ρωσική Τομσκ, πουλήθηκε στην Αντερλεχτ το καλοκαίρι του 2018 έναντι 3,5 εκατομμυρίων κι επέστρεψε στην ΑΕΚ ως δανεικός την σεζόν 2019-2020. Μένει να φανεί, εάν η νέα εποχή της ΑΕΚ θα τον περιλαμβάνει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News