ΑΕΚ: Εννιά χρόνια μετά την καταστροφή, όλα έχουν αλλάξει

Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Απριλίου του 2013. Μια εφιαλτική χρονιά για την ΑΕΚ, όπου επί της ουσίας είχε μείνει ακέφαλη διοικητικά και ήταν έρμαιο πιθανών και απίθανων υποψηφίων αγοραστών που σπεκουλάριζαν στην πλάτη της, έβαινε προς ολοκλήρωση.

Επειτα από το σκοτεινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΚ είχε αντικαταστήσει τον Εβαλντ Λίνεν με τον Τραϊανό Δέλλα και κόντρα στον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ, έπαιζε το τελευταίο χαρτί της για την παραμονή στην κατηγορία.

Η εξέλιξη, εφιαλτική. Οσο και εάν προσπαθούσε η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο, ήταν ανίκανη να νικήσει την άμυνα των Θρακιωτών. Υπήρχε διάθεση, αλλά δεν συνοδευόταν από ικανότητα. Και λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, όλα σκοτείνιασαν. Μια σέντρα του Παπαδόπουλου από αριστερά, ο Μπουγαϊδης προσπάθησε να απομακρύνει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή, η ΑΕΚ έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Επεσε σε ελεύθερη πτώση, με την είσοδο οπαδών της και την οριστική διακοπή του αγώνα, που καταλογίστηκε με 3-0 σε βάρος της.

Ο υποβιβασμός επισφραγίστηκε λίγες ημέρες μετά στο Περιστέρι, όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε ξανά, ενόσω διεκδικούσε μέσω δικαστικών ενεργειών την επανάληψη του ματς με τον Πανθρακικό. Τα πάντα έδειχναν μαύρα και ουδείς μπορούσε να πιστέψει όσα συνέβαιναν. Τα δάκρυα πίκρας, οργής, απογοήτευσης, αντικαταστάθηκαν από την αγωνία για όσα έρχονταν. Η ΑΕΚ είχε χάσει αυτά που θεωρούσε δεδομένα επί 89 ολόκληρα χρόνια.

Οσα είχε και όσα έχει η ΑΕΚ

Ο χρόνος πέρασε. Η ΑΕΚ βρήκε τη λύση. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπήκε μπροστά και προχώρησε στην αναστήλωση της ΑΕΚ. Με βασικό στόχο την κατασκευή του γηπέδου, την πληρότητα των υποδομών, την οικονομική ισορροπία, την επιστροφή σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Σήμερα, εννιά χρόνια μετά από εκείνη την αποφράδα για την ΑΕΚ μέρα, αυτό που μπορεί εύκολα να δει κάποιος είναι πως υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει αύριο και τα πράγματα είναι σαφώς πολύ καλύτερα από ό,τι συνέβαινε τότε, έστω και αν η συγκεκριμένη συγκυρία δεν δείχνει ιδανική.

Για την ΑΕΚ είναι τεράστια παρακαταθήκη το νέο γήπεδο που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο καλοκαίρι. Επειτα από μακρά πορεία με συνεχόμενα προβλήματα και θέματα που έπρεπε να ξεπεραστούν, όλα φαίνεται πως έχουν πάρει το δρόμο τους. Παράλληλα, έχει κατασκευαστεί το νέο γήπεδο στα Σπάτα, έχουν εκσυγχρονιστεί και επεκταθεί οι προπονητικές εγκαταστάσεις, η ΑΕΚ απέκτησε πλέον γραφεία και περιουσιακά στοιχεία.

Αγωνιστικά, είναι δεδομένο πως υπήρξαν πολλά λάθη στη διαδικασία, αλλά και πάλι ουδείς μπορεί να αρνηθεί πως σε αυτήν την εννιαετή πορεία, η ΑΕΚ κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο, επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίζοντας και στο Champions League. Βέβαια, είναι γεγονός πως η τελευταία τετραετία δείχνει ποτισμένη με λάθη και κακή νοοτροπία, που προκαλούν απογοήτευση και πίκρα στον κόσμο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News