Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με τη συνδρομή της «Τότεναμ» η ανακατασκευή του «Ολντ Τράφορντ»

Στην ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου «Ολντ Τράφορντ», που χτίστηκε το 1910 και έχει χωρητικότητα 74.000 θεατών, προχωρούν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν στο κλαμπ την αίγλη του παρελθόντος, την ίδια ώρα που άλλοι βρετανικοί σύλλογοι έχουν ήδη το δικό τους υπερσύγχρονο «σπίτι». 

Ο σύλλογος επένδυσε σχεδόν 20 εκατομμύρια λίρες στο «γέρικο» «Ολντ Τράφορντ» το 2019 – 11 εκ. δαπανήθηκαν για βελτιώσεις των προσβάσιμων εγκαταστάσεων, 4 εκ. για την ασφάλεια και 4 εκ. για την ανακαίνιση των χώρων φιλοξενίας. Ωστόσο, υπήρχε πρόβλημα με τη «South Stand» επειδή βρίσκεται κοντά σε μια σιδηροδρομική γραμμή.

Tώρα, ο σύλλογος προσέλαβε τους αρχιτέκτονες του γηπέδου της Τότεναμ, προκειμένου να εκπονήσουν τα σχέδια για την πλήρη ανακατασκευή της ιστορικής του έδρας, που ενδέχεται να γκρεμιστεί. Ο σύλλογος είχε δεσμευτεί ότι θα λάβει υπόψιν τις απόψεις των οπαδών της καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και η διευθύνουσα σύμβουλος Κολέτ Ρος ανέφερε σε φόρουμ οπαδών τον Δεκέμβριο ότι εξετάζονται πολλές επιλογές. «Αυτές οι συναντήσεις έχουν δημιουργήσει συναρπαστικές πιθανές ιδέες, αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο και είναι πρόωρο να μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», τόνισε σχετικά. 

Aύξηση χωρητικότητας και προπονητικές εγκαταστάσεις 

Το «Tottenham Hotspur Stadium» άνοιξε τις πύλες του το 2019 και μπορεί να φιλοξενήσει 63.000 θεατές. To έργο κόστισε 1 δισεκατομμύριο λίρες. 

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Populous και οι σύμβουλοι διαχείρισης της Legends International θα εργαστούν πάνω στο project με στόχο παράλληλα και την αύξηση της χωρητικότητας του νέου γηπέδου των «Κόκκινων Διαβόλων». Πηγές της Daily Mail αναφέρουν ότι ο σύλλογος έχει ανοικτούς ορίζοντες σχετικά με την ανακατασκευή,, προσθέτοντας ότι «θα επικεντρωθεί στον εκσυγχρονισμό και την πιθανή επέκταση», ενώ στοχεύει στη «διατήρηση της ταυτότητας και της κληρονομιάς του «Ολντ Τράφορντ». 

H σχετική ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ αναφέρει:

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διόρισε μια ομάδα κορυφαίων συμβούλων για να ξεκινήσει τις εργασίες για τη δημιουργία ενός γενικού σχεδίου για την ανάπλαση του «Ολντ Τράφορντ»  Επικεφαλής της ομάδας θα είναι οι Legends International και Populous, οι οποίοι και οι δύο έχουν πλούσια εμπειρία ανάπτυξης γηπέδων από όλο τον κόσμο. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την ανάπτυξη επιλογών για το «Ολντ Τράφορντ» και τη μελέτη της σκοπιμότητάς τους, με στόχο να ενισχυθεί σημαντικά η εμπειρία των φιλάθλων. Οι οπαδοί θα βρίσκονται στο επίκεντρο της διαδικασίας, ξεκινώντας με μια συνάντηση μεταξύ των συμβούλων και της συμβουλευτικής επιτροπής φιλάθλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα  στο μήνα. Μια παρόμοια διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε σχέση με τις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, με την KSS να έχει οριστεί να αναπτύξει ένα masterplan για μια διευρυμένη, υπερσύγχρονη εγκατάσταση για τις ομάδες Ανδρών, Γυναικών και Ακαδημιών». 

Πρόσφατα ο άλλοτε άσος της Γιουνάιτεντ Γκάρι Νέβιλ, είχε δηλώσει σχετικά, με αφορμή τις αντιδράσεις για το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί το γήπεδο:

«Ακούγεται ότι μπορεί να χτιστεί από την αρχή το «Ολντ Τράφορντ» και ζήτησαν τη γνώμη μου. Πιστεύω πως θα ήταν σωστό να γκρεμιστεί και να γίνει ένα ολοκαίνουριο γήπεδο. Θα ήταν προτιμότερο από το να κάνουν πάλι έργα στο υπάρχον. Είναι ώρα να αναγερθεί ένα νέο, καλύτερο, σούπερ γήπεδο.

Θεωρώ πως ένα κλαμπ όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει πάντα να είναι καινοτόμα σε ό,τι αφορά στο γήπεδό της. Να έχει το καλύτερο, με τις καλύτερες εγκαταστάσεις και όλες τις ανέσεις. Σε αυτόν τον τομέα έχουν μείνει πίσω». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News