ΑΕΚ: Ετσι πείστηκε ο Μελισσανίδης για τον Αλμέιδα

Εν δυνάμει τεχνικός της ΑΕΚ θεωρείται πλέον ο Ματίας Αλμέιδα. Υπάρχει καταρχήν συμφωνία για συνεργασία 2+1 έτους και μένει η άφιξη του στην Αθήνα μέσα στα επόμενα 24ώρα, ώστε να πέσουν οι υπογραφές και να ανακοινωθεί επίσημα.

Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες και ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της ιστορίας, φαίνεται πως ο Αλμέιδα είχε αρχίσει να… κάθεται στην άκρη του «κιτρινόμαυρου» πάγκου, από τη μέρα που έλυσε τη συνεργασία του με τη Σαν Χοσέ και σε χρόνο ρεκόρ μπήκε στο αεροπλάνο από τις ΗΠΑ και ήρθε στην Ελλάδα.

Η υπόθεση του Αλμέιδα δεν άνοιξε στην Αθήνα, αλλά είχε δουλευτεί μεθοδικά επί καιρό από τους Παπαδημητρίου (κυρίως αυτόν) και Κονέ. Είχαν κάνει όλη την προεργασία και είχε υπάρξει θετικότατη εισήγηση προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προτού υπάρξει η απευθείας συνάντηση τους. Και όλο αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη, καθώς όπως προκύπτει ρεπορταζιακά έπειτα από το ραντεβού Μελισσανίδη-Αλμέιδα, δεν προέκυψαν διαφωνίες.

Κάτι που σημαίνει, πως ακόμα και στις πιο εμφατικές απαιτήσεις του Αργεντινού – όπως είναι αναμφίβολα η παράλληλη παρουσία έξι συνεργατών δικής του επιλογής που ανεβάζει και πάνω από 1 εκατ. ευρώ το ύψος της συνολικής αμοιβής – ο Μελισσανίδης ήταν προετοιμασμένος και «ψημένος». Είχε ήδη πάρει θετική στροφή και βεβαίως, λύθηκε κάθε ενδοιασμός που ενδεχομένως υπήρχε, από την προσωπική επαφή τους.

«Ναι» σε όλα από τον Μελισσανίδη

Οσοι έχουν άποψη για τα μικρά μυστικά αυτής της συμφωνίας υποστηρίζουν, πως υπήρχαν πολλά θεματάκια που σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν ανασχετικούς παράγοντες και ακόμα και να τινάξουν στον αέρα όλο το ντιλ. Υπάρχουν αρκετά νέα στοιχεία, όπως η μακροχρόνια δέσμευση, το πολυμελές τιμ και κάποια ακόμα, που απέχουν παρασάγγες από τη λογική με την οποία λειτουργούσε ως τώρα η ΑΕΚ σε ανάλογες διαδικασίες.

Ο Μελισσανίδης ικανοποιήθηκε τόσο από την άμεση άφιξη του Αλμέιδα στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις, όσο και από την προοπτική να είναι άμεσα διαθέσιμος για την ομάδα και παρών στο φινάλε της τρέχουσας περιόδου. Διότι, αναγνωρίζει και εκείνος πως το διάστημα προσαρμογής δε θα είναι εύκολο και θα πρέπει να υπάρξουν εκατέρωθεν προσαρμογές στον τρόπο που δουλεύει με το πολυμελές τεχνικό του τιμ. Ετσι, είναι θετικό που κλείνει το θέμα νωρίς, για να υπάρχει χρόνος ωρίμανσης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News