ΔΟΜΑΖΟΣ: «Ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί-γωνία»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» επισήμανε το πόσο μεγάλη επενδυτική ευκαιρια αποτελεί ο Παναθηναϊκός, καυτηρίασε το μεγάλο λάθος του Σάουθγκεϊτ στον τελικό του Euro και αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό που χαρακτηρίζει την ακαδημία που ο ίδιος διατηρεί.

Ο παλαίμαχος άσσος του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κόσμος των Σπορ». Ξεκίνησε αναφερόμενος στο τελικό του Euro και εν γένει τη διοργάνωση ενώ δεν παρέλειψε να κάνει φυσικά κι ένα σχόλιο για την Εθνική, αλλά και για την ομάδα της καρδιάς του. Τέλος, αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερο σκοπό που επιτελεί η λειτουργία της ακαδημίας που διατηρεί, πέρα από το να μαθαίνει τα «μυστικα» της μπάλας στους νεαρούς «μαθητές» του.

Για το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είναι «μαγαζί-γωνία». Είναι μεγάλος σύλλογος. Περνάει μία κάμψη εδώ και δέκα χρόνια που έχει να πάρει πρωτάθλημα. Ο κόσμος κάνει υπομονή αλλά μέχρι πότε; Πρέπει να δει φέτος τι θα παρουσιάσει η ομάδα. Πρώτα απ’ όλα τι θα πάρει. Ακόμα δεν έχει κάνει καμία μεταγραφή και δεν ξέρω πως λειτουργεί. Αν κάνει τις μεταγραφές και δούμε τους παίκτες μπορώ να σας απαντήσει κι εγώ σε ό,τι θέλετε».

Για την ακαδημία που διατηρεί: «Είναι η μόνη ακαδημία στην οποία δεν παίρνουμε λεφτά. Το μόνο που ζητάμε από τα παιδιά που έρχονται εδώ πέρα είναι να μας φέρνουνε για τα αδέσποτα σκυλιά ξηρή τροφή. Είναι ένα έργο που το αγαπάει η οικογένειά μου, αγαπάμε τα ζώα και συνεργαζόμαστε και με τους Δήμους Κηφισιάς και Αθήνας μοιράζοντας φαγητό στα αδέσποτα σκυλιά».

Για τον τελικό του Euro: «Μου θύμισε το Γούεμπλεϊ ο χθεσινός τελικός λόγω του γκολ που δέχθηκαν οι Ιταλοί τόσο νωρίς. Λάθος του Σάουθγκεϊτ. Μετά το γκολ έπρεπε να πιέσει για να βρει το δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς. Αντ’ αυτού τους άφησε χώρους και οι Ιταλοί το εκμεταλλεύτηκαν…Μεγάλο λάθος οι δυο αλλαγές στο τέλος της παράτασης. Ένας ποδοσφαιριστής που κάθεται στον πάγκο δυο ώρες είναι δύσκολο να μπει μετά και να χτυπήσει πέναλτι. Ίσως αυτό στέρησε και το κύπελλο από την Αγγλία».

Για την διοργάνωση γενικότερα: «Ήταν ωραία διοργάνωση γιατί είχε εκπλήξεις. Τα μεγάλα ονόματα μείνανε εκτός, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Βέλγιο. Οι Ιταλοί έφτασαν δίκαια μέχρι το τέλος. Παρουσάισαν πειθαρχημένη ομάδα, ήξεραν τι ήθελαν και ήταν ιδιαίτερα γυμνασμένοι. Οι Άγγλοι το πάλεψαν. Μεγάλο λάθος ότι γύρισαν πίσω για να διαφυλάξουν το 1-0».

Για Εθνική ομάδα: «Κάνει μία προσπάθεια, μία ανανέωση και πιστεύω θα βρούνε τον δρόμο τους».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου για τα 50 χρόνια του Γουέμπλεϊ στον Δήμο της Κηφισιάς (20:30) και κάλεσε όλους τους φίλους των «πρασίνων».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News