Ο απατημένος σύζυγος σκοτώνει τη Delilah του Tom Jones και γίνεται ο ύμνος των φίλων της Στόουκ Σίτι
Σαν σήμερα: Delilah του Tom Jones και γίνεται ο ύμνος των φίλων της Στόουκ Σίτι, 7 Ιουνίου, σαν σήμερα, μουσική, τραγούδι.
Ο Τομ Τζόουνς Γούντγουορντ, ο oποίος έλαβε τον τίτλο του «Σερ» από την βασίλισσα της Βρετανίας, διάσημος απλά ως Τομ Τζόουνς είναι ο τραγουδιστής με την χαρακτηριστική στιβαρή βαρύτονη φωνή με δεκάδες επιτυχίες, τίτλους και βραβεία εδώ και χρόνια.
Για τον γεννημένο στις 7 Ιουνίου -σαν σήμερα- 1940, Ουαλό τραγουδιστή, όλα αυτά πιθανόν να μην είχαν κανένα αθλητικό ενδιαφέρον αν δεν φρόντιζαν για το αντίθετο οι οπαδοί της Stoke City. Στα χείλη τους, ένα εντελώς άσχετο με τον αθλητισμό τραγούδι, η διάσημη Delilah έγινε ύμνος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέριλιν Μονρόε, αθλητισμός, μια νύχτα με τον Κένεντι και «Happy birthday Μr President»
Το τραγούδι και ο ομώνυμος δίσκος κυκλοφόρησαν το 1968. Ο Les Reed έβαλε τη μουσική στους στίχους του Barry Mason, ο οποίος περιγράφει ένα έγκλημα πάθους εμπνευσμένος από το τραγούδι «Jezebel», του Frankie Laine.
Ο πρωταγωνιστής βλέπει από το παράθυρο τη σύζυγό του να τον απατά. Περιμένει να φύγει ο εραστής, χτυπά την πόρτα, του ανοίγει η αγαπημένη του χαμογελαστή κι αυτός τη μαχαιρώνει μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια ζητά τη συγχώρεσή της μέχρι να συλληφθεί από την αστυνομία.
Τα σενάρια
Ενδιαφέρον έχει πως τον συγκεκριμένο τραγούδι έγινε -έστω και με κάποιους στίχους παραφρασμένους- το αγαπημένο των φίλων της Στόουκ Σίτι. Αρχές της δεκαετίας του 1970, οπαδοί της ομάδας μεθυσμένοι τραγουδούν σε μια παμπ, όταν αστυνομικοί εισβάλουν και τους ζητούν να σταματήσουν να τραγουδούν χρησιμοποιώντας υβριστικές λέξεις. Κάποιος βάζει στο jukebox το «Delilah», οι οπαδοί κάθονται κάτω και αρχίζουν να τραγουδούν όλοι μαζί. Οι αστυνομικοί επικροτούν, κάποιος ξαναβάζει το ίδιο τραγούδι, ξανά και ξανά και ξανά…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής Τζάστιν Φάσανου κρεμασμένος σε γκαράζ
O οικοδόμος Anton Booth ισχυρίζεται ότι είναι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την έναρξη της παράδοσης που θέλει το Delilah να είναι ύμνος των οπαδών. Η ιστορία ξεκίνησε πριν από έναν εκτός έδρας αγώνα στο Derby στις 11 Απριλίου 1987. Οι οπαδοί που συγκεντρώθηκαν σε μια παμπ πριν τον αγώνα κλήθηκαν από την αστυνομία να σταματήσουν να τραγουδούν υβριστικά συνθήματα. Τότε, ο γνωστός σήμερα ως TJ λόγω της σχέσης του με το τραγούδι του Tom Jones, ανέβηκε σε ένα τραπέζι και τραγούδησε τη Delilah και ακολούθησαν όλοι.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι απλά, σε μια συναυλία των Sensational Alex Harvey Band στο γήπεδο της Στόουκ, ακούστηκε το τραγούδι και οι οπαδοί της ομάδας συνέχισαν να το τραγουδούν και μετά το τέλος της συναυλίας.
Η αντίδραση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Beatles – Στο κορυφαίο ροκ άλμπουμ εκτός ο Χριστός, ο Γκάντι, ο Χίτλερ, εντός τρεις αθλητές
Το 2003, η Ουαλή βουλευτής Helen Jones ζήτησε να απαγορευτεί να τραγουδούν οι οπαδοί το τραγούδι διότι «υμνεί τη βία κατά των γυναικών». Είχε πει στην ομιλία της: «Το «Delilah» είναι η ιστορία μίας δολοφονίας από τη σκοπιά ενός άντρα. Προσπαθεί να δικαιολογήσει το μαχαίρωμα της Delilah έχοντας ως δικαιολογία την απιστία της. Για πολλές γυναίκες αυτό είναι προσβλητικό. Έχω τραγουδήσει το «Delilah» σε αγώνες. Αλλά όλα άλλαξαν όταν μία φίλη, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μου είπε ότι μισούσε το τραγούδι και μου ζήτησε να προσέξω τους στίχους. Δεν μου συνέβη ποτέ, αλλά το «Delilah» είναι η ιστορία μίας κακοποίησης. Ο στίχος «I felt the knife in my hand» στέλνει ένα ρίγος στη σπονδυλική στήλη πολλών γυναικών που δέχθηκαν επίθεση από τους συντρόφους τους. Υμνεί τη βία κατά των γυναικών».
Πάντως οι οπαδοί της Stoke δεν άλλαξαν γνώμη…
Νεκρός ο πρωταθλητής
2015: Ο 40χρονος Ρώσος πρωταθλητής της ξιφασκίας, Σεργκέι Σάρικοφ, διπλός χρυσός Ολυμπιονίκης στη σπάθη στους αγώνες της Ατλάντα το 1996 και του Σίδνεϊ το 2000, χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και τραυματίζεται θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα στα προάστια της Μόσχας. Εκτός των δύο Ολυμπιακών μεταλλίων ο Σάρικοφ είχε επίσης τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια (2001, 2002, 2003) και άλλα πέντε σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2000, 2001, 2002, 2004).
1993: Σκοτώνεται ο “Μότσαρτ” του ευρωπαϊκού μπάσκετ Drazen Petrovic σε τροχαίο έξω από το Μόναχο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντράζεν Πέτροβιτς: Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
1991: Ο Παναγιώτης Φασούλας σημειώνει ατομικό ρεκόρ με την εθνική ομάδα σκοράροντας 34 πόντους εναντίον της Κοινοπολιτείας και η εθνική ομάδα μπάσκετ κερδίζει με 93-85 κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου της FIBA που εορτάζεται στο ΣΕΦ.
1989: Αποχωρεί από την ενεργό δράση η Νοτιοαφρικανή (μετέπειτα Βρετανίδα) 23χρονη “ξυπόλυτη” ολυμπιονίκης δρομέας 3000μ & 5000μ Zola Budd.
Η περιπέτεια του Dennis Bergkamp
1989: Συντρίβεται κοντά στο αεροδρόμιο του Παραμαρίμπο στο Σουρινάμ κατά την προσγείωση ένα DC-8. Ο Dennis Bergkamp που περιμένει να πάρει το αεροπλάνο για να γυρίσει στην Ολλανδία αναπτύσσει τέτοια φοβία για αυτό το μεταφορικό μέσο ώστε όλα τα συμβόλαια της καριέρας του να αποκλείουν πτήσεις. Μια από τις ελάχιστες φορές που θα ξεπεράσει το φόβο του, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ’94, θα πέσει θύμα φάρσας για βόμβα στην πτήση της Εθνικής Ολλανδίας από το Άμστερνταμ στο Ντάλλας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντένις Μπέργκαμπ: Ο Σκωτσέζος «νονός» και ο εφιάλτης του Νταμπίζα που ξεκίνησε από ένα λάθος
1981: Ο Bjorn Borg γίνεται ο πρώτος τενίστας που κατακτά το Roland Garros για έκτη φορά όταν κερδίζει τον Ivan Lendl.
1970: Ιστορική απόκρουση του Gordon Banks στην κεφαλιά του Pele στον αγώνα Βραζιλία – Αγγλία (1-0) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού. Ο Banks θεωρείται από πολλούς ως ο τρίτος τερματοφύλακας όλων των εποχών πίσω από τον Lev Yashin και τον Ricardo Zamora.
1965: Η Sony Corporation παρουσιάζει τη νέα εφεύρεση της, το βίντεο, το οποίο χρησιμοποιεί ταινία μισής ίντσας και έχει δυνατότητα εγγραφής και προβολής για πάνω από μία ώρα.
Αυτοκτονία με μήλο
1954: Αυτοκτονεί σε ηλικία 42 ετών, τρώγοντας ένα δηλητηριασμένο μήλο, ο μαθηματικός και κρυπτογράφος Άλαν Τιούρινγκ, ο αναφερόμενος συχνά και ως πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργαζόταν στα μυστικά εργαστήρια του Bletchley Park προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα της Γερμανικής φορητής κρυπτογραφικής και αποκρυπτογραφικής αριθμομηχανής «Αίνιγμα». Κατά το διάστημα αυτό, μερικά δηλαδή χρόνια πριν από την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρονικού υπολογιστή στα εργαστήρια του Λος Αλάμος από την IBM, είχε προβλέψει, ότι ο υπολογιστής όχι μόνον θα παίζει σκάκι, αλλά θα κερδίσει και τον παγκόσμιο πρωταθλητή, γεγονός που θα επαληθευόταν στις 11/5/1997 με τη νίκη του Deep Blue της IBM.
1934: Ο Ernst Lehner σημειώνει ένα από τα πιο γρήγορα γκολ σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανοίγοντας το σκορ στο 24″ του αγώνα Γερμανία – Αυστρία (3-2).
1892: Ο J.F. Palmer πατεντάρει το ποδήλατο με μεταλλική αλυσίδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Φουρνιέ: «Λατρεύω την κάθε μέρα στον Ολυμπιακό»
- Ρουί Βιτόρια: Αυτό είναι το πλάνο του για τον Τάσο Μπακασέτα
- Αποκάλυψη για Ρονάλντο: «Ο Μουρίνιο τον κάλεσε για να τον φέρει στην Φενέρμπαχτσε»
- Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Παπαδημητρίου κατά... Τζαβέλλα
- Ρουί Βιτόρια: Αυτό είναι το πλάνο του για τον Τάσο Μπακασέτα