Άρης: Ένα χαμένο ημίχρονο, μία αλλαγή σχηματισμού και η Ευρώπη που απομακρύνεται

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης σχολιάζει το ισόπαλο 0-0 του Άρη κόντρα στον ΠΑΣ και την αλλαγή σχηματισμού του Χερμάν Μπούργος με τριάδα στην άμυνα.  

Για να ΠΑΣ Ευρώπη, δεν ΠΑΣ σίγουρα από τα Γιάννινα! Η ισοπαλία 0-0 (σαν ήττα) του Άρη κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου, σε βάρος της οποίας σε τρεις αγώνες δεν κατάφερε να κουνήσει τα δίχτυα ούτε μία φορά, ενώ δέχτηκε επτά γκολ, θέτει ξεκάθαρα σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τρεις αγώνες στα πλέι οφ και ο Άρης έχει συγκεντρώσει δύο από τους πιθανούς 9 βαθμούς. Παράλληλα έχει ξοδέψει και τα δύο εντός έδρας ματς χωρίς νίκη κόντρα στις μοναδικές ομάδες που είχε βάλει στην πλάτη του στην κανονική περίοδο. Τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ισοπαλία με τον ΠΑΣ είναι το ένα γεγονός. Ο Άρης έχασε πολύτιμο έδαφος, τα παιχνίδια τελειώνουν και κάθε ματς που περνάει δεν ξαναγυρνάει. 

Η δοκιμή του Μπούργος με την άμυνα του Άρη δεν έπεισε

Το δεύτερο γεγονός είναι η αλλαγή σχηματισμού με τριάδα στην άμυνα. Ήταν ώρα για πειραματισμούς; Αν ο Άρης είχε σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο κανείς δεν θα ρωτούσε τώρα. Αλλά κάπως έτσι χάθηκε ένα ολόκληρο ημίχρονο. 

Η απόφαση του τεχνικού του Άρη δείχνει αναμφίβολα ότι ο Μπούργος άκουσε δυνατά το καμπανάκι από την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ευκολία με την οποία ο Παναθηναϊκός πήρε έναν βαθμό παίζοντας φουλ άμυνα, προβλημάτισε τον Αργεντινό, που στο διάστημα της διακοπής δούλεψε όσο μπορούσε στο νέο πλάνο. 

Παράλληλα εκτός από την απόφαση για τρίτο στόπερ, που έδωσε φανέλα βασικού στον Μπεναλουάν, αιφνιδίασε η επιλογή του Εμπακατά! Ο 23χρονος Κονγκολέζος δεξιός μπακ δεν είχε ούτε λεπτό συμμετοχής και ανέλαβε όλη τη δεξιά πτέρυγα, αφήνοντας τον Σούντγκρεν στον πάγκο και τον Σάκιτς στην κερκίδα.  

Ωστόσο για ένα ημίχρονο ο Άρης προσπαθούσε, αλλά αποτέλεσμα δεν έβγαινε. Το νέο πλάνο δεν δούλεψε όπως θα περίμενε ο «Μόνο» Μπούργος. Οι παίκτες του αγχώθηκαν και όσο περνούσε η ώρα έδειχναν ακόμα πιο «κουμπωμένοι», χωρίς εναλλακτικές λύσεις, χωρίς επιθετικό προσανατολισμό και χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν. 

Ο ένας παίκτης κοιτούσε μάταια τον άλλο μήπως κάποιος πάρει στις πλάτες του την ομάδα και ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε στα αποδυτήρια με το μηδέν στην άμυνα χωρίς να ιδρώσει, καθώς ο Άρης είχε ελπίδα να απειλήσει μόνο από στατική φάση. 

Ενα ημίχρονο δεν ήταν αρκετό απέναντι στον εξαιρετικό ΠΑΣ

Η τριπλή αλλαγή στο ημίχρονο «φώναζε» πολύ νωρίτερα, αν και ο σχηματισμός (άρα και το ρίσκο) δεν άλλαξε. Ο Μπούργος επέμεινε στο πλάνο του και ο Άρης με Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Ντουκουρέ προσπάθησε να σταθεί καλύτερα στα πόδια του. Τι άλλαξε; Ο Άρης είχε ασφαλώς περισσότερη ενέργεια και τόλμη, είχε την ορμή του Μαντσίνι, είχε ένα δοκάρι με τον Γκάνεα και πολλές φάσεις γύρω από την περιοχή του Λοντίγκιν, δεν είχε όμως ουσία.

Και χωρίς ουσία, χωρίς γκολ δηλαδή, δεν μπορεί να νικήσει καμία ομάδα. Στο 56′ βγήκε ο τρίτος στόπερ, ο Άρης επέστρεψε στο γνωστό του στυλ, αλλά η άμυνα του ΠΑΣ δεν νικήθηκε και η εστία του Λοντίγκιν έμεινε απαραβίαστη. Ο Άρης καλείται να βρει το μονοπάτι προς τις νίκες όσο είναι καιρός, καθώς η Ευρώπη δείχνει να απομακρύνεται. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News