Άρης: Με τον Μπούργος θα σκοράρει κι ο Κουέστα!

 «Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα από την αρχή», έλεγε ο Χερμάν Μπούργος λίγα λεπτά μετά την χειραψία με τον Θόδωρο Καρυπίδη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη.

Δύο παιχνίδια μετά, με τον Άρη να μην έχει καν το περιθώριο για στραβοπάτημα, αυτό που είδαμε, είναι να αλλάζει η ψυχολογία. Είδαμε τους παίκτες να πιστεύουν στον εαυτό τους, να σουτάρουν, να τρέχουν, να μαρκάρουν, να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Με τέτοια αύρα θα σκοράρει κι ο Κουέστα!

Είδαμε τον Μαντσίνι, που έχει χάσει τις περισσότερες ευκαιρίες σε όλο το πρωτάθλημα να πετυχαίνει δύο γκολ σε έναν αγώνα. Είδαμε τον Ιτούρμπε των εκατομμυρίων να σκοράρει το πρώτο του γκολ στη Super League. Είδαμε σήμερα τον Καμαρά να βάζει γκολ που μόνο οι σέντερ φορ βάζουν. Είδαμε και τον Λούκας Σάσα να κάνει σεφτέ στο πρωτάθλημα, μετά το Αυγουστιάτικο γκολ του Αυγούστου!

Σε λίγο θα σκοράρει και ο Κουέστα με τέτοια αύρα! Και το εντυπωσιακό είναι πως η τύχη χαμόγελασε δύο φορές στον Άρη. Μία στη φάση του γκολ του Καμαρά και μία στο δοκάρι του Κρεσπί.

Τι τους λέει όμως ο «Μόνο» στα αποδυτήρια; Και πόσο επιδραστικός είναι; Οι περισσότεροι παίκτες θεωρούν ότι είναι σημαντικό να έχουν προπονητή τον άνθρωπο που ήταν σχεδόν εννιά χρόνια στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης, δίπλα στον Τσόλο Σιμεόνε. Αυτό τους έχει «φτιάξει». Τους έχει πωρώσει. 

Το πλάνο με τον Ντέμη Νικολαϊδη στην Τρίπολη, φανερά χαρούμενο που συναντά έναν παλιό συμπαίκτη του, του βεληνεκούς του Μπούργος, είναι όλα τα λεφτά. Ο Άρης ακτινοβολεί με τον Μπούργος, που είναι σε τρομερό φεγγάρι. Θα τον δούμε βέβαια και στην πορεία, καλώς εχόντων των πραγμάτων στα πλέι οφ, όπου θα γίνει μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προετοιμασμένος για τελικό

Πέρα από την δουλειά που έχει γίνει στην ψυχολογία, ο Άρης πήγε στην Τρίπολη συγκεντρωμένος για τις ιδιαιτερότητες που κρύβει ένας «τελικός». Οι παίκτες του Άρη ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένοι και το έδειξαν από το πρώτο λεπτό. Εξαιρετικός ο Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο, έξυπνες αλλαγές από τον Μπούργος που είδε τον Ιτούρμπε να μην έχει ανάσες.  

Είδαμε και ένα άλλο πρόσωπο με τον Αργεντινό να προσαρμόζεται και να γυρίζει σε άμυνα με τριάδα. Ο Άρης είχε απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς και ο Μπούργος έδειξε ότι το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», ενίοτε χρειάζεται. Άλλωστε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο δεν έθελξε με την απόδοσή του, πήρε όμως αυτό που ήθελε, ποντάροντας στην ουσία. 

Είναι προφανές ότι ο Άρης έκανε το μεγάλο βήμα για τα πλέι οφ και την Ευρώπη και πλέον χρειάζεται ξεκούραση. Έχει έναν ακόμα τελικό, που ίσως να μην χρειαστεί αν τα νέα από το CAS είναι χαρούμενα 

Υ.Γ. Αυτός ο Πορτογάλος διαιτητής, τι φάση; Στο δεύτερο ημίχρονο έχασε τα αυγά και τα καλάθια και με τις καθυστερήσεις αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι απέκτησε ελληνικό διαβατήριο. Δύο αγωνιστικές μετά τον Μπριχ, μας τρόμαξε… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News