Άρης: O Μπούργος έδιωξε τον αρνητισμό κι έφερε τα γκολ!

Άρης: O Μπούργος έφερε μαζί του και τα γκολ!

Τι σου κάνει η ψυχολογία και το κίνητρο… Η παρουσία του Μόνο Μπούργος στον πάγκο του Άρη ενέπνευσε τους ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων!

Το ηθικό πήγε στα ύψη, όλοι είχαν έναν παραπάνω λόγο να αποδείξουν στον νέο προπονητή ότι δικαιούνται μια θέση στην ενδεκάδα, το πάθος ξεχείλιζε και το βλέμμα των παικτών στην άκρη του πάγκου έδειχνε έναν άνθρωπο, που πίστευε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το γκολ. Ο Άρης με το καλύτερο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε κλειδώσει πολύ νωρίτερα τη νίκη, ωστόσο πήρε αυτό που έψαχνε σε έναν «τελικό» εύκολα και χωρίς να αγχωθεί, ξεκουράζοντας μάλιστα και βασικούς ποδοσφαιριστές.

Είναι προφανές ότι η αύρα του Μπούργος στο Κλεάνθης Βικελίδης έδιωξε όλη τη γκρίνια και τον αρνητισμό. Ο Άρης πήρε ότι περισσότερο μπορούσε από βασικούς του παίκτες και κατάφερε να βγει κερδισμένος, πριν μπει σε χρόνο ρεκόρ σε mood για το επόμενο παιχνίδι το Σάββατο στην Τρίπολη. 

Αλλαξε ό,τι μπορούσε ο Μπούργος – την ψυχολογία

Ο Μπούργος δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα, ήταν γνωστό. Κέρδισε τους παίκτες του, ανέβασε την ψυχολογία τους κι αυτό βγήκε στο γήπεδο. Η επιλογή του Ιτούρμπε στο βασικό σχήμα αντί του ανούσιου Ματέο Γκαρσία ήταν κομβική. Ο Ιτούρμπε όχι μόνο ήταν βαρόμετρο, αλλά πέτυχε και το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα που θα του δώσει έξτρα ψυχολογία. 

Η εμφάνιση του Μαντσίνι υπό τις οδηγίες ενός συμπατριώτη του που τον θαύμαζε δίπλα στον Σιμεόνε, ήταν το αποκορύφωμα μιας εξαιρετικής πορείας του Αργεντινού, που σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του ξεχώριζε σε όλα τα τελευταία παιχνίδια, ακόμη και στην ήττα από τον ΠΑΣ. Ο Μαντσίνι πέτυχε δύο πολύ δύσκολα γκολ κι έφτασε τα τέσσερα, που θα του δώσουν πνοή στη συνέχεια. Και η επιστροφή του Σούντγκρεν στο δεξί άκρο έδωσε πολλά ανεβάσματα και έβαλε μπελάδες στην άμυνα του Ατρομήτου. 

Ενέργεια και πλουραλισμός στην επίθεση

Ο Άρης μπήκε με απίστευτη ορμή στο πρώτο ημίχρονο κι έκανε ότι ήθελε τον αντίπαλό του, συναντώντας αντίσταση ουσιαστικά μόνο από τον Γιαννιώτη. Όταν τον νίκησε κι αυτόν όλα τελείωσαν. Οι παίκτες του Μπούργος είχαν περισσότερη ενέργεια, πάθος και πίστη, επιτέθηκαν με όλους τους τρόπους, με πολλές κάθετες, αλλά και από τα πλάγια (ειδικά από δεξιά) και παρά το γεγονός πως ο Καμαρά δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε τώρα (εξακολουθεί να ψάχνεται, αν έρθει το γκολ θα πάρει πάνω του) βρήκαν τρόπο να φτάσουν στο γκολ. 

Ο πιο αδύναμος αντίπαλος

Βέβαια μέσα σ’ όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι απέναντι στον Άρη είδαμε ίσως τη χειρότερη ομάδα στο Βικελίδης (η άλλη ήταν ο Παναιτωλικός στον πρώτο γύρο), που θεωρητικά παίζει παίζει την κατηγορία. Ο Ατρόμητος δεν μπήκε ποτέ στο ματς, οι παίκτες του Άρη δεν βρήκαν καμία αντίδραση και έκαναν πάρτι. 

Με όλα όσα έχει περάσει αυτή τη χρονιά ο Άρης, με αλλαγή προπονητή, αφαίρεση έξι βαθμών, αποκλεισμό με το καλημέρα στην Ευρώπη, το 0-5 από τον ΠΑΣ και τον απίστευτο αποκλεισμό από το Κύπελλο στη Λαμία, τέσσερις χαμένους βαθμούς με τον ουραγό Απόλλωνα, δεν πρέπει να ξεχνούμε κάτι. Εξακολουθεί να έχει 39 κερδισμένους βαθμούς στο πρωτάθλημα της Super League και είναι μόνος 4ος στη βαθμολογία, τρεις βαθμούς πάνω από Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα. 

Η απόφαση του CAS για το -6, αναμένεται τις επόμενες μέρες, ίσως και μέχρι την Παρασκευή. Κανείς δεν ξέρει αν θα πάρει πίσω τους βαθμούς. Αν τους πάρει, λογικά θα είναι στα πλέι οφ. Αν όχι, πάλι δείχνει δυνατός να το παλέψει. Το πρώτο βήμα έγινε και ο Μπούργος ευτύχησε να κάνει ιδανικό ντεμπούτο. Αν αλλάξει τα αποδυτήρια ο Άρης μπορεί να ελπίζει ξανά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News