Ολυμπιακός: Αν ο Μαρτίνς έκανε εξαίρεση με τον Καρβάλιο τότε…

Ολυμπιακός: Αν ο Μαρτίνς έκανε εξαίρεση με τον Καρβάλιο κόντρα στον Άρη για τη Super League τότε δεν θα μπορούσε να επιβληθεί στον επόμενο παίκτη του…

Από τις πρώτες στιγμές του Ζοάο Καρβάλιο στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη Super League φάνηκε, ή καλύτερα επιβεβαιώθηκε αφού δεν είναι τυχαίος παίκτης, πόσο ποιοτικός και ικανός δημιουργικά είναι.

Δικαιοσύνη

Ένας παίκτης που όταν βρεθεί στα καλά του θα αποτελεί εύκολα τον βασικό δημιουργικό μέσο των ερυθρόλευκων αφού είναι μόλις 25 ετών και θα έχει και τις κατάλληλες αντοχές. Είναι γνωστό επίσης ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τον ήθελε εδώ και περίπου δύο χρόνια τον παίκτη στην ομάδα. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που απέκτησε τεράστια σπουδαιότητα η απόφαση και κίνηση του προπονητή να αντικαταστήσει τον Καρβάλιο πριν βγει το ημίχρονο στο ματς με τον Άρη. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Μαρτίνς αφορά στη δικαιοσύνη των αποφάσεών του. Όποιος δείχνει σε καλύτερη κατάσταση, παίζει. Όποιος δεν είναι όπως πρέπει, μένει πάγκο ή κερκίδα. Όταν λοιπόν ο κόουτς των πρωταθλητών είδε ότι «χάλασε» το μυαλό του Καρβάλιο τον έστειλε για ντους χωρίς πολλά πολλά. Κι ας χαλάστηκε εμφανώς ο Ζοάο. Αν ο Μαρτίνς έκανε… εξαίρεση και έδειχνε ανεκτικός για τον Καρβάλιο τότε δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με επόμενο παίκτη. Θυμόμαστε όλοι πως έχει αντικαταστήσει νωρίς, ακόμα και πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ή στο ημίχρονο, πολλούς από τους σπουδαίους παίκτες του.  

Προέχει το εμείς, όχι το εγώ

Πρόβλημα του κάθε παίκτη, όχι του Μαρτίνς, είναι αν στραβώνει με όποια απόφαση του προπονητή. Ο 51χρονος Πορτογάλος έχει επιλεγεί από τον Ολυμπιακό για να αποφασίζει και όχι ο κάθε ποδοσφαιριστής που κουβαλάει και το «εγώ» του. Το «εμείς» προέχει σε μια ομάδα και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται θα βλέπει το χρόνο και το χώρο του στην ομάδα να μειώνεται… Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Το μυαλό του Καρβάλιο «σκάλωσε» και από το πουθενά έβαλε ένταση σε ένα ματς το οποίο ο Ολυμπιακός ήλεγχε… σβηστά. Είχε μπει καλά στο Βικελίδης και αφού είχε βάλει νωρίς το γκολ του, έδειχνε ότι μπορούσε και δεύτερο. Ο Καρβάλιο ωστόσο, χωρίς να κάνει και κάτι φοβερό είναι η αλήθεια σ’ εκείνη τη φάση, άναψε μια σπίθα υπέρ του Άρη σε συνδυασμό με το ότι έπαιζε Έλληνας διαιτητής που ως γνωστόν επηρεάζονται πιο εύκολα από την όποια αντίδραση της κερκίδας, 

Ο Μαντί έδειχνε χειρότερος…

Το κακό είναι ότι ο Μαντί που μπήκε αντί του Καρβάλιο «κατάφερε» να μοιάζει χειρότερος και συνεχίζοντας τις φετινές απογοητευτικές του εμφανίσεις. Και το άχαστο έχασε για το 1-2 και λάθη έκανε και αργούσε να πάρει αποφάσεις όπως σε μια άλλη φάση που καθυστέρησε είτε να σουτάρει είτε και να πασάρει και του έγινε φάουλ από πίσω (που δεν δόθηκε αλλά δεν είναι το θέμα μας εν προκειμένω) και το τελείωμα πήγε αρκετά άουτ.

ΥΓ: Η διαδικασία της ποδοσφαιρικής ενηλικίωσης του Κίτσου θα έχει και τέτοιες βραδιές αφού μόνο έτσι θα «ψηθεί». Το να προσπαθεί κανείς να κρίνει με την αυστηρότητα που κρίνει τους έμπειρους και τον Κίτσο είνα άδικο και αφελές για να μην πω κάτι πιο «βαρύ».

ΥΓ2: Βλέποντας τον Λαλά σε τέτοια βραδιά σκέφτεσαι πόσο χειρότερος θα ήταν ο υπό εκπαίδευση δεξιός μπακ Βρουσάι; Το κακό είναι ότι ο Κένι αληθινά προσπαθούσε, έβγαλε ενέργεια. Αλλά την… πάτησε σε ουκ ολίγες φάσεις και εκτέθηκε.

ΥΓ3: Για μένα ήταν προβληματική η εμφάνιση και των δύο στόπερ. Ο Σισέ άρχισε πάλι κάποιες κακές παλιές συνήθειες, να παίρνει τη μπάλα και να την κουβαλάει παριστάνοντας τον δημιουργό με συνέπεια να τη χάνει και μετά να τρέχει. Ο Μπα πήγε ξανά άτσαλα σε ουκ ολίγα μαρκαρίσματα δίνοντας φάουλ γύρω από την περιοχή του Βατσλίκ. Όπως χαζό και αχρείαστο ήταν το φάουλ που «έδωσε» ο Μπουχαλάκης στο 2-1.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαργωμένος: Η αυστηρότητα του Μαρτίνς στα νεύρα του Καρβάλιο.

Γκάρι: Είμαστε απογοητευμένοι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News