Ολυμπιακός: Απάντηση στην τοξικότητα

Πριν από τη σέντρα αναδύονταν από παντού, δυστυχώς και από ΜΜΕ, ατελείωτη τοξικότητα και μοιράζονταν δηλητήριο στον κόσμο. Μιλούσαν, προφορικώς και γραπτώς, σχεδόν οι πάντες για το πόσο… άχαστος είναι ο «άσος» του Άρη επί του Ολυμπιακού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ύστερα μίλησε το ποδόσφαιρο

Μετά τη σέντρα, επιτέλους, μίλησε αυτό που έπρεπε, το ποδόσφαιρο και αυτή η υπέροχη ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ακόμα και αυτή η μικτή μικρών μεγάλων που παρέταξε και είχε μέσο όρο ηλικίας 24 και κάτι χρόνια, υπέροχη ήταν. Υπέροχη και φρέσκια.

Δύσκολα θα περίμενε κανείς έναν τόσο απολαυστικό Ολυμπιακό μετά τις αλλαγές που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός. Εμείς οι απέξω, που δεν γνωρίζαμε, όντως δεν περιμέναμε να δούμε κάτι τόσο όμορφο. Εκείνος που ήξερε, δηλαδή ο προπονητής, το εξήγησε πολύ απλά αμέσως μετά.

«Τα παιδιά της β’ ομάδας έχουν προπονηθεί πολλές φορές μαζί μας και ξέρουν ακριβώς πως δουλεύουμε και τι πρέπει να κάνουν στα ματς», είπε ο Μαρτίνς. Τόσο απλά. Τόσο ποδοσφαιρικά. Μακριά από τοξικότητα και δηλητήριο. Αυτά επεστράφησαν στα μούτρα και τις γλώσσες εκείνων που τα μοίραζαν δίχως ντροπή.

Για ποιόν να πρωτομιλήσεις;

Αλλά πολύ ασχοληθήκαμε με τις γελοιότητες, ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Σε ποιόν να πρωτοσταθεί κανείς. Στον σταθερό Τζολάκη; Στον Κίτσο που είχε να αντιμετωπίσει έναν από τους πλέον επικίνδυνους του Άρη από την πλευρά του, τον Ιτούρμπε; Στον μαχητή Μπαγκαλιάνη που δίπλα στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ΗΓΕΤΙΚΟ και ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ Αβραάμ στάθηκε σαν ίσος προς ίσο; Μήπως στον Κανέ στον οποίο στάθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς; Ή μήπως τον Κούντε που έκανε μόνο κάποιες αχρείαστες λάθος πάσες από υπερβολική σιγουριά; Απίθανο ξεκίνημα έκανε και ο Φαντιγκά και μόνο όταν υπερεκτίμησε δυνατότητες και «έψαξε» εντυπωσιασμούς υπέπεσε σε λάθη και ύστερα κουράστηκε. Θετικός ήταν και ο Βρουσάι, ωραίος ο Καρβάλιο, εντυπωσιακός ο Τικίνιο, τανκ αληθινό.

Υπάρχει… σπόρος για το «αύριο»

Φάνηκε λοιπόν ολοκάθαρα στο Κλ.Βικελίδης ότι ο Ολυμπιακός έχει φυτέψει σπόρο ποδοσφαίρου στο Ρέντη και ετοιμάζεται να θερίσει τους υπέροχους καρπούς. Ο Τζολάκης, ο Κίτσος, ο Μπαγκαλιάνης ακόμα και ο Σουρλής που έπαιξε λίγο δείχνουν έτοιμοι να περάσουν τον προθάλαμο και να μπουν στον κυρίως χώρο της πρώτης ομάδας. Και φυσικά παιδιά όπως ο Βρουσάι, ο Κανέ και ο Φαντιγκά που είναι μόνιμα στην πρώτη ομάδα και το μόνο που περιμένουν είναι περισσότερο χρόνο.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόμογλου: Δίδαξε τι θα περι περηφάνια ξεφτιλίζοντας την προπαγάνδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News