Ολυμπιακός: Δίδαξε τι θα πει περηφάνια ξεφτιλίζοντας την προπαγάνδα!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει το θρίαμβο του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0 επί του Άρη κόντρα σε όσους υποστήριζαν εδώ και μέρες ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχαναν δια περιπάτου στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους «κίτρινους» να εξασφαλίσουν θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Και τι δεν άκουσαν και τι δεν διάβασαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και κυρίως ο Πέδρο Μαρτίνς για την επίσκεψή τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Και τι διαβάζουν εδώ και μια τριετία στον Πειραιά για το «κιτρινόμαυρο παραμάγαζο της Θεσσαλονίκης», το οποίο επικαλείται επανειλημμένα μια βιομηχανία προπαγάνδας που έχει στηθεί εδώ και χρόνια με μοναδικό στόχο να πλήττει την εικόνα των «ερυθρόλευκων» – και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη – αδιαφορώντας αν οι κατηγορίες στηρίζονται σε αληθή ή ψευδή στοιχεία.

Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς έπραξε το ποδοσφαιρικά αυτονόητο. Έχοντας μπει σε μια διαδικασία αξιολόγησης του δυναμικού του ενόψει της ερχόμενης σεζόν, χρησιμοποίησε στο πρώτο παιχνίδι μετά τη στέψη στην Τούμπα, παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Και είδε τον Ολυμπιακό του να βουλώνει στόματα, να προηγείται και να πιέζει για δεύτερο και τρίτο γκολ. Είδε τους παίκτες του να πέφτουν σαν… καμικάζι στην μπάλα, από τον μικρότερο σε ηλικία Φαντιγκά μέχρι τον μεγαλύτερο Βαλμπουενά. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΙΚΙΝΙΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ «ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»

Το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός γκρέμισε ως «ερυθρόλευκο» τεθωρακισμένο μια βιομηχανία ψεύδους και χυδαιότητας

Το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός δεν πανηγύρισε μια απλή νίκη, μια ακόμη νίκη στον δρόμο για την πανηγυρική κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού του πρωταθλήματος.

Το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός γκρέμισε ως «ερυθρόλευκο» τεθωρακισμένο μια βιομηχανία ψεύδους και χυδαιότητας που χρηματοδοτείται αποκλειστικά για να πράξει, όσα δεν μπορούν να πράξουν οι αντίπαλοι τον πρωταθλητών στο χορτάρι: Να τους πληγώσει, να τους χτυπήσει, να τους γονατίσει!

Το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός προσέθεσε στο πέτο του ένα από τα πλέον αστραφτερά παράσημα της σύγχρονης ιστορίας του. Με παιδιά όπως ο Μπαγκαλιάνης, ο Κίτσος, ο Τζολάκης, με παίκτες που ανδρώνονται καθημερινά με τις αρχές του «ερυθρόλευκου» DNA σε ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα των Βαλκανίων.

Με ποδοσφαιριστές που ξέρουν ότι το βάρος της φανέλας που φοράνε τους απαγορεύει να χαριστούν στον οποιονδήποτε. Ναι, ακόμη και σε ομάδες με τις οποίες οι διοικήσεις τους συνδέονται με φιλικές σχέσεις. Γιατί προφανώς Ολυμπιακός και Άρης έχουν φιλικές σχέσεις, όπως έχουν τόσες και τόσες ομάδες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου.

Ουδέποτε, όμως, πέρασε ποτέ από το μυαλό των πρωταθλητών έστω και υπόνοια σκέψης να χαριστούν στον Άρη, όσο κι αν ουκ ολίγες σελίδες υπολογιστών, οθόνες κινητών και σελίδες εφημερίδων είχαν σκεπαστεί εδώ και μέρες από τόνους λάσπης!

Μια βραδιά για την οποία οι φίλοι του Ολυμπιακού και του Άρη πρέπει να αισθάνονται εξαιρετικά περήφανοι για τις ομάδες τους

Στα λόγια ο Ολυμπιακός θα… άνοιγε τα πόδια για να βοηθήσει τον Άρη να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του έξοδο. Στα λόγια και στο διεστραμμένο μυαλό όσων κινούν τα νήματα της προπαγάνδας που παλεύει μάταια να πλήξει την εικόνα του συλλόγου που κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει ένας άνθρωπος να ζητήσει συγνώμη, ή να απολογηθεί για τα αίσχη που γράφτηκαν και ειπώθηκαν εδώ και μέρες, που γράφονται και λέγονται εδώ και χρόνια για τις σχέσεις του Άρη με τον Ολυμπιακό. Για να ζητήσεις συγνώμη πρέπει πάνω απ’ όλα να διαθέτεις ευθιξία, στοιχείο άγνωστο για οποιονδήποτε άνθρωπο καταφεύγει στα ασύστολα ψεύδη για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά του, ενίοτε και την τσέπη του.

Ανεξαρτήτως το τελικού σκορ, ανεξαρτήτως των αγωνιστικών και βαθμολογικών δεδομένων που θα συνοδεύσουν το διπλό του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ένα είναι σίγουρο. Τόσο οι φίλοι των πρωταθλητών, αλλά και οι φίλοι του Άρη μπορούν να αισθάνονται απόψε εξαιρετικά υπερήφανοι για τις ομάδες τους.

Ναι, και οι φίλοι του Άρη, παρότι έχασαν. Γιατί έχασαν καθαρά, ντόμπρα, στα ίσια, τίμια σε ένα παιχνίδι που κάποιοι προέβλεπαν κατηγορηματικά ότι θα νικήσουν χαριστικά! Και είναι σίγουρο ότι με τόσο δηλητήριο που έχει μπολιάσει και τη δική τους σκέψη, ακόμη κι αν κέρδιζαν θα πίστευαν ότι η νίκη τους θα ήταν πλαστή, κάλπικη. 

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα κοιτάνε αύριο τον συνομιλητή τους στα μάτια. Κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να κρύβονται από ντροπή! 

Γιατί σ’ αυτή τη ζωή δεν έχουν τελικά σημασία μόνο οι νίκες, οι βαθμοί, οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες. Σημασία έχει να μπορείς να κυκλοφορείς στην κοινωνία με το κεφάλι ψηλά, να τιμάς αξίες που πρεσβεύεις διαχρονικά.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Άρη, οι προπονητές, οι ιδιοκτήτες, τα στελέχη των διοικήσεων, θα ξυπνήσουν αύριο το πρωί και θα μπορούν να κοιτούν τον συνομιλητή τους στα μάτια. Κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να κρύβονται από ντροπή. Για να συνέβαινε, βέβαια, αυτό θα έπρεπε να διαθέτουν στοιχειώδη ευθιξία.

ΥΓ: Συγχωρέστε με που το αποψινό blog δεν περιέχει ούτε μισή λέξη για όσα αγωνιστικά συνέβησαν στο «Βικελίδης». Πιστέψτε με, όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν πολύ πιο σημαντικά από οποιοδήποτε τρίποντο…

ΥΓ2: Νομίζω ότι ιδιαίτερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Πέδρο Μαρτίνς δικαιούνται να αισθάνονται απόψε πιο περήφανοι από ποτέ!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News