Ολυμπιακός: Ένα γρανάζι που εκτιμάς σωστά όταν λείπει

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στα καλά του και το χρωστάει σε μεγάλο βαθμό σε Αγκιμπού και Μπουχαλάκη.

Μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, ήρθε κι αυτό κόντρα στον Ιωνικό για τη Super League, όπου ο Ολυμπιακός έδειξε ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε φάση επανόδου στα καλά του.

Η εικόνα του στα πρώτα ματς του 2022, όταν τον βρήκε… μισό λόγω των γνωστών προβλημάτων, μοιάζει να ανήκει στο παρελθόν. Και δύο από τους βασικούς λόγους γι’ αυτό είναι συγκεκριμένοι και έχουν όνομα και επώνυμο. Αγκιμπού Καμαρά και Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο πρώτος ήταν το ευχάριστο απρόβλεπτο της σεζόν.

Η πρώτη γραμμή άμυνας

Ναι, είναι ακόμα ανώριμος. Ναι έχει πολλά να μάθει. Ναι συχνά κάνει λανθασμένες και επιπόλαιες επιλογές όπως δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο στη Νίκαια. Όταν στο 3ο λεπτό… τράκαρε στον Τικίνιο δυσκολεύοντάς τον να πάρει την κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Και ύστερα όταν ο Τικίνιο έκανε ανοιχτή ντρίμπλα σε αντίπαλο και πάσα στον εαυτό του, ο Αγκιμπού παρότι ήταν σε εμφανή θέση οφ σάιντ έτρεξε να μπει στη φάση και να τη… χαλάσει. Ακόμα κι έτσι βέβαια ο Αγκιμπού είναι κέρδος για τον Ολυμπιακό. Κέρδος το διαρκές τρέξιμό του απ’ όπου αρχίζει η πρώτη αμυντική γραμμή των ερυθρόλευκων. Κέρδος φυσικά και το γενικότερο απρόβλεπτο που τον χαρακτηρίζει ως πακέτο.

Δίνει σιγουριά

Ο δεύτερος ακόμα και στις κακές του μέρες δίνει μια σιγουριά. Είναι το κομμάτι που βοηθάει και τα υπόλοιπα να λειτουργούν σωστά. Είναι το γρανάζι μιας μηχανής που μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό ή εμφανές αλλά αντιλαμβάνεσαι την αξία του όταν λείπει…Βεβαίως, είναι αληθινό κρίμα ότι υπάρχει ακόμα και τώρα κόσμος που δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς προσφέρει ο Αντρέας στην ομάδα και τη γενικότερη λειτουργία της.

ΥΓ: Σιγά σιγά νομίζω καταλαβαίνει όλο και περισσότερος κόσμος πόση βρώμικη και πολύτιμη δουλειά κάνει ο Τικίνιο, πέρα από την προφανή, δηλαδή να σκοράρει.

ΥΓ2: «Τι να κάνει; Να τραβήξει χειρόφρενο;» Αυτό αναρωτήθηκε ο πρώην διαιτητής Τάσος Κάκος σε τηλεοπτική εκπομπή όπου υποτίθεται παραδίδει μαθήματα διαιτησίας. Άρα από ‘δω και στο εξής θα δίνονται μόνο τα πέναλτι που θέλει να κάνει ένας παίκτης. Πως θα το ξέρουμε; Λογικά θα φοράνε χαρτόνι στο κούτελο λέγοντας: θέλω να κάνω πέναλτι. Άρα α νκάποιος πάει για τη μπάλα αλλά βρίσκει πόδι ή πέφτει ατσούμπαλα πάνω σε αντίπαλο και τον ρίχνει κάτω εμποδίζοντάς τον να συνεχίσει μια προσπάθεια δεν θα δίνεται πέναλτι γιατί δεν έχει χειρόφρενο να τραβήξει. Τι να σχολιάσει κανείς; Θλίψη.

ΥΓ3: Τώρα αν σας πω ότι συγκινήθηκα με όσα συνέβησαν στη Νίκαια, και ήταν πραγματικά ωραία στη μνήμη του 19χρονου Άλκη, και στο πέταλο των φανατικών δέσποζε ένα τεράστιο πανό που έλεγε «Ιωνικός ή θάνατος», θα σας πω ψέμα. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Ασχολούμαστε όλοι με κάποιο μεγάλο γεγονός για λίγες μέρες και ύστερα ξεχνάμε… Και επιστρέφουμε στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαργωμένος: Φανερός ο Βατσλίκ, αφανής ο Μπουχαλάκης.

Η πρώτη εκτίμηση για Γκάρι

Αγκιμπού: Έτσι το έβαλα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News