Ολυμπιακός: Η φιέστα, το… πλάνο Λουτσέσκου και μια θύμηση από τα «πέτρινα χρόνια»

Ολυμπιακός: Η φιέστα, το… πλάνο Λουτσέσκου και μια θύμηση από τα «πέτρινα χρόνια» για τον κόσμο του Ολυμπιακού που επιβάλλεται το βράδυ του Σαββάτου να χαρεί με την ψυχή του ένα ακόμη ιστορικό επίτευγμα των «ερυθρόλευκων» στη Super League

Ξημερώνει μια μέρα γιορτής για τον Ολυμπιακό. Τελεία, παύλα, χωρίς παρενθέσεις, αστερίσκους ή άλλα σημεία στίξης. Ο Ολυμπιακός γιορτάζει ένα μοναδικό επίτευγμα κατακτώντας το τρίτο διαδοχικό και 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το ειδικό βάρος της συγκεκριμένης επιτυχίας, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη για να την χαρεί με την ψυχή του.

«Μα, η ομάδα δεν έπαιζε μπάλα όλη τη χρονιά». «Μα, δεν έχουμε ακραία μπακ». «Μα, δεν κερδίσαμε τέσσερις φορές τον Παναθηναϊκό, είναι ντροπή»…

Είδατε, σας προλαβαίνω. Όποια παράπονα κι αν έχει οποιοσδήποτε φίλος του Ολυμπιακού για τη φετινή αγωνιστική παρουσία των «ερυθρόλευκων» (έχοντας καλομάθει από τα υψηλά στάνταρντς μιας, σχεδόν ολόκληρης, δεκαετίας) είναι και εύλογα και φυσικά έχουν βάση. Απλά, δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην αποψινή βραδιά.

Και οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να είναι απογοητευμένοι που θα παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League από την τηλεόραση. Της Μπάγερν, επίσης. Καλά, για αυτούς της Παρί δεν το συζητάμε… πρέπει να βρίσκονται στα πρόθυρα αυτοκτονίας. Πιστεύετε, όμως, ότι θα υπάρξει πρωταθλήτρια σε ολόκληρη την Ευρώπη που δεν θα απολαύσει με την ψυχή της τη στιγμή της στέψης;

Ούτε ένα άδειο κάθισμα στο Καραϊσκάκη. Θα είναι αχαριστία απέναντι στον Ολυμπιακό των τίτλων!

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, γιατί αντιλαμβάνομαι ένα γενικό… ξενέρωμα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων πριν από το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ.

Πρώτον, δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν θα είναι κατάμεστο το βράδυ του Σαββάτου. Έστω και ένα άδειο κάθισμα να υπάρξει θα πρόκειται για μέγιστη εκδήλωση αχαριστίας προς μια ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο ιστορικά ρεκόρ και σαρώνει τον εγχώριο ανταγωνισμό. Στα μάτια ενός φιλάθλου – και μετέπειτα δημοσιογράφου – που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στα «πέτρινα χρόνια» του Ολυμπιακού (τότε που ο κόσμος του αναζητούσε αποκούμπι σε κάποια νίκη σε ντέρμπι, όπως το πράττουν σήμερα οι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων») έστω και… μισό άδειο κάθισμα θα αποτελεί αχαριστία απέναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Πέδρο Μαρτίνς, τους ποδοσφαιριστές και όλους όσοι έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τον Ολυμπιακό σε έναν οργανισμό που και στην κακή του χρονιά, μπορεί να κατακτά το πρωτάθλημα με είκοσι βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.

Ο Λουτσέσκου έχει εδώ και εβδομάδες ένα πράγμα στο μυαλό του: Να χαλάσει τη φιέστα του Ολυμπιακού!

Δεύτερον. Το επισημαίνω εδώ και εβδομάδες τόσο από τα κείμενά μου στην SportDay όσο και με τα blogs μου στο sportday.gr. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιχειρήσει το βράδυ του Σαββάτου να ανοίξει μεγάλη πληγή στον Ολυμπιακό ενόψει του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν.

Θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να χαλάσει την «ερυθρόλευκη» φιέστα και να μετατρέψει τα τραγούδια σε αποδοκιμασίες και σφυρίγματα. Ο «δαιμόνιος» Ρουμάνος δουλεύει ήδη για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ή αυτό έχει τουλάχιστον στο μυαλό του. Και θα χρησιμοποιήσει κάθε μορφής «ανταρτοπόλεμο» για να τα καταφέρει.

Για να μπορέσει, όμως, να υλοποιήσει το στόχο που έχει κυκλωμένο εδώ και εβδομάδες στη σκέψη του χρειάζεται έναν και μόνο έναν σύμμαχο: Τον κόσμο του Ολυμπιακού!

Έναν κόσμο που έμαθε να μένει όρθιος σε πολύ δύσκολα χρόνια, όταν οι τίτλοι και τα πρωταθλήματα αποτελούσαν είδος προς εξαφάνιση για τον Πειραιά. Έναν κόσμο που ιστορικά αποτελούσε τη δύναμη «που δε λυγά ποτέ», ακόμη και σε χρονιές που έμοιαζαν με εφιάλτη.

Στην εποχή Μαρινάκη, η λέξη πρωτάθλημα μπορεί να φαντάζει «αυτονόητη». Δεν ήταν όμως πάντα έτσι… 

Όσοι, λοιπόν, φίλοι του Ολυμπιακού βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη και ενδεχομένως δεν είναι ικανοποιημένοι από την αγωνιστική εικόνα της αγαπημένης τους ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, παρά την πανάξια και πανεύκολη κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, προτού κατηφορίσουν στο Φάληρο ας αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που θα έχουν στην αποψινή φιέστα.

Κι αν δυσκολεύονται να χαρούν και να απολαύσουν ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα όπως είναι η κατάκτηση ενός τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος από οποιανδήποτε ομάδα στον πλανήτη, ας ρωτήσουν τον πατέρα τους, τον παππού τους, τον θείο τους ή κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία φίλο, να τους εξηγήσει τι σήμαινε η λέξη «πρωτάθλημα» στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Γιατί σήμερα μπορεί να μοιάζει αυτονόητη στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News