Ολυμπιακός: Η Τούμπα βάφτηκε κόκκινη

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Και σε ένα φινάλε σεζόν με περισσότερες στιγμές προβληματισμού για τον Ολυμπιακό, ήρθε το εξ’ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League να δώσει μια σημαντική δόση χαράς.

Ποιός να περίμενε ότι οι Πειραιώτες θα κατακτήσουν μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι του δικεφάλου του βορρά; Κι όμως συνέβη και συνέβη με σπουδαία νίκη γοήτρου με 2-1. Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 και το γύρισε ως το 61′ με τρεις αλλαγές του Μαρτίνς. 

Κι άλλο γκολ δώρο

Μπορεί να τέλειωσε υπέροχα το ματς για τον Ολυμπιακό αλλά άρχισε άσχημα. Με ένα χαζό γρήγορο γκολ. Ένα ακόμα… Από τις 27 Φλεβάρη και το εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ (2-0) για την 25η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League ο Ολυμπιακός έχει δώσει 10 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Σ’ αυτά τα 10 ματς κράτησε το μηδέν στην άμυνα μόνο σε ένα, στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η πραγματικότητα σχολιάζει πάντα πιο εύστοχα από τον οποιονδήποτε. Μόλις 10 λεπτά χρειάστηκε ο κάθε άλλο παρά ιδιαίτερα παραγωγικός επιθετικά και αποτελεσματικός ΠΑΟΚ για να βάλει γκολ στους πρωταθλητές στο εξ’ αναβολής ματς της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Και το έκανε πιο εύκολα απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί. Ο Ρέαμπτσιουκ δέχθηκε μπάλα στην πλάτη, ο Μπα που βγήκε να τον καλύψει φοβήθηκε το φάουλ κοντά στην περιοχή και απλά… πέρασε δίπλα από τον Σοάρες κι εκείνος σέντραρε με ευκολία στη μικρή περιοχή. Δεν το έβαλε ο Τσόλακ γιατί άλλαξε την πορεία της μπάλας ο Βατσλίκ αλλά το έβαλε ο Μουργκ που ήρθε σαν… τρέιλερ που λένε και στο μπάσκετ.

Ο Τικίνιο (δεν) ήταν φρέσκος τελικά

Ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί στην επίθεση, πιθανότατα γιατί ήλπιζε ότι ο νεότερος Βραζιλιάνος θα ήταν πιο φρέσκος σε σχέση με τον Μαροκινό που ήταν βασικός πριν από τρεις μέρες στο εξουθενωτικό (όπως εξελίχθηκε) ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο αρκετά νωρίς ο Πορτογάλος έδινε οδηγία από τον πάγκο στον Βραζιλιάνο να πιέζει καλύτερα και περισσότερο τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. 

Τρεις αλλαγές στο ημίχρονο και όλα… τούμπα ως το 61′!

Όπως ήταν φυσικό ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε γρήγορες αλλαγές. Από το ημίχρονο κιόλας άλλαξε τρία πρόσωπα αφού του έδιναν ουκ ολίγοι λόγους για να τους αλλάξει. Άφησε στα αποδυτήρια Τικίνιο, Μπουχαλάκη και Μασούρα αφού ήταν και οι τρεις κάτω του μετρίου χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν και οι μόνοι… Και μετά από μόλις 6 λεπτά στο β’ ημίχρονο οι αλλαγές έπιασαν τόπο. Γκάρι και Ελ Αραμπί συνδυάστηκαν υπέροχα με τον εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι να βρίσκει στη μικρή περιοχή τον Ρόνι Λόπες κι εκείνος να ισοφαρίζει. Και στο 61′ ο Ολυμπιακός έφερε τα πάνω – κάτω με γκολάρα του Ρέαμπτσιουκ. Δεν το χάρηκε το 2-1 ο πρωταθλητής αφού στο ίδιο λεπτό ο Μπα αποχωρούσε τραυματίας και τη θέση του έπαιρνε ο Αβραάμ.  

Βρουσάι μπακ-χαφ

Μετά το 2-1 του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να ισοφαρίσει αφού δεν ήθελε να δει τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν μέσα στο σπίτι του. Ο Μαρτίνς θέλοντας να διατηρήσει τα κεκτημένα, έβαλε τον Βρουσάι στο παιχνίδι αλλά όχι, όπως συνήθως, αντί του Λαλά ως μπακ. Αλλά ως μπαχ-χαφ στη θέση του Λόπες. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πορτογάλος τεχνικός γύρισε τη διάταξη με 5 στην άμυνα βάζοντας τον Σωκράτη στόπερ και δίπλα του Αβραάμ και Λαλά και ακραίους μπακ τους Ρέαμπτσιουκ και Βρουσάι. Και παρότι απειλήθηκε, εν τέλει ο Ολυμπιακός κράτησε τη νίκη τίτλο.  

Δεν διαγράφει αλλά…

Προφανώς και η ούτως ή άλλως δεδομένη, και χωρίς αυτή τη νίκη, κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό δεν διαγράφει κάτι. Δεν διαγράφει κάτι αναφορικά με τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί εν όψει του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του άξιζαν αυτή τη χαρά. Γιατί κόπιασαν όλη τη χρονιά και είναι πανάξιοι και με χαώδη διαφορά πρωταθλητές. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News