Ολυμπιακός: Κάτι… χρωστάει στον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Κάτι… χρωστάει στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Super League

Στα πλέι οφ της Super League ως τώρα ο Ολυμπιακός έχει βάλει 10 γκολ και ο Παναθηναϊκός 5 ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τα νούμερα ήταν 47 και 41 αντίστοιχα. Επίσης οι τελικές που έχουν κάνει οι δύο ομάδες στα πλέι οφ μέχρι σήμερα είναι 78 για κόκκινους και 51 για πράσινους και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τα νούμερα ήταν 308 και 249 αντίστοιχα.

Τι λένε όλα αυτά τα νούμερα εν όψει του αποψινού ντέρμπι των δύο αιωνίων στο Γ.Καραϊσκάκης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League; Πολλά αλλά και σε ματς σαν κι αυτό μπορεί να λέει απολύτως τίποτα. Εξάλλου, στα τρία προηγούμενα φετινά ντέρμπι μεταξύ των δύο, τη μοναδική νίκη την έχει η ομάδα που έχει 55 βαθμούς, δηλαδή ο Παναθηναϊκός, και όχι εκείνη που έχει 79, δηλαδή ο Ολυμπιακός.

Το… μαχαίρι θα είναι στο στόμα;

Μπορεί να μοιάζει ένα κουραστικό κλισέ αλλά δεν είναι και τόσο ότι τα ντέρμπι κρίνονται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση με την οποία θα μπουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε λόγο για… μαχαίρι που θα υπάρχει στο στόμα των παικτών του Ολυμπιακού όταν εκείνοι πατήσουν το χορτάρι του Γ.Καραϊσκάκης. Αν επιβεβαιωθεί, τότε όντως ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο και ξεκάθαρο λόγο για τη νίκη.

Ούτε γκολ, ούτε νίκη

Μια νίκη που τη θέλει κυρίως για λόγους γοήτρου. Όχι μόνο δεν κέρδισε σε τρία ματς φέτος τον αιώνιο αντίπαλό του αλλά δεν του έβαλε καν γκολ. Κι αν μπορεί να πει κανείς ότι δεν δικαιούνταν γκολ στα δύο ματς της Λεωφόρου, δεν ισχύει το ίδιο για το πρώτο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στο Φάληρο με τελικές 18-4 υπέρ των πρωταθλητών.

Τα ωραία διλήμματα του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται να επαναφέρει τους βασικούς του στην 11άδα, τους περισσότερους τουλάχιστον. Εξάλλου με τη σκέψη και στο clasico με τον Παναθηναϊκό έβγαλε αποστολή και 11άδα στο πρόσφατο ματς με τον Άρη. Απλά ίσως ο Πορτογάλος τεχνικός να μην περίμενε ότι θα υπάρχουν τόσοι παίκτες που θα τον βάλουν σε σκέψη να τους διατηρήσει στην 11άδα και κόντρα στους πράσινους. Αναμφίβολα έχει θετικά διλήμματα για τις τελικές του επιλογές ο 52χρονος τεχνικός των Πειραιωτών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα χρόνια και που υπογράφει για τηλεοπτική στέγη ο Ολυμπιακός

Αντώνης Νικοπολίδης: Ο… επίμονος «κηπουρός».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News