Ολυμπιακός: Μα μπορεί ένας Έλληνας να κάνει τη διαφορά;

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τον Γιώργο Μασούρα για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και δεν ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας παίκτης ξελασπώνει τους «ερυθρόλευκους». Γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος

Στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση που πήρε απέναντι στον Παναιτωλικό με αρκετό… ιδρώτα! Γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος

Θυμήθηκε λίγο τη Λαμία ο άλλος απέναντι στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Τότε που αποκλείστηκε μέσα στο γήπεδό του από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τότε είχε μπει ο Κώστας Φορτούνης ως αλλαγή και από ήρωας έγινε μοιραίος, χάνοντας πέναλτι στο ματς το οποίο θα έδινε πρόκριση στην ομάδα του Πειραιά. Τώρα όμως μπήκε ως αλλαγή ο Μασούρας και τα πάντα είχαν εντελώς διαφορετική εξέλιξη…

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει την απόφαση, τουλάχιστον μέχρι τη φάση των προημιτελικών, να παίζει με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του. Το έκανε με τον Λεβαδειακό, πήρε την πρόκριση με ανατροπή στο Καραϊσκάκη, το ίδιο έκανε και με τον Παναιτωλικό.

Όμως η ομάδα του Αγρινίου έκανε τον Ολυμπιακό να ιδρώσει αρκετά και έδειξε ότι ήταν ικανός να τον αποκλείσει! Όμως ο Μασούρας μπήκε στο γήπεδο και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν…

Ο Καρβάλιο και τα δύο μπακ που είχε ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε καλά, είχε ένα γκολ και ένα δοκάρι με πρωταγωνιστή τον Φαντιγκά, ο οποίος όμως λογικά και χάθηκε μετά το πρώτο 20λεπτο. Είχε καιρό να παίξει σε τόση ένταση, αλλά και αυτό το 20λεπτο που έκανε ήταν μια χαρά για τον ίδιο και την ομάδα.

Από εκεί και πέρα όμως στο πρώτο ημίχρονο προσωπικά ξεχώρισα αρκετά τον Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος έκανε καλό παιχνίδι, ιδιαίτερα για το πρώτο του ματς με τους Πειραιώτες. Έτρεξε, πίεσε τον αντίπαλο, έδωσε βοήθειες στην άμυνα και επίσης έδειξε ότι το… έχει τόσο με την μπάλα στα πόδια όσο όμως και με τα στημένα. Από εκεί και πέρα στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισαν και τα δύο μπακ που είναι όμως εξτρέμ.

Ο λόγος για τον Βρουσάι δεξιά και τον Κίτσο αριστερά…

Στο δεύτερο έδωσε δικαιώματα Η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδωσε δικαίωμα στον Παναιτωλικό να ανέβει στο γήπεδο, να βγει μπροστά και να απειλήσει.

Βέβαια τα σουτ που έκαναν οι Αγρινιώτες έδωσαν αυτοπεποίθηση στον Τζολάκη. Ο Παναιτωλικός άρχισε να ανεβαίνει και ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις αλλαγές του οι οποίοι δε βοήθησαν καθόλου στο χώρο του κέντρου.

Ιδιαίτερα Μαντί Καμαρά και Κούντε δεν έδωσαν τίποτα στον Ολυμπιακό. Εν αντιθέσει με Ρόνι Λόπες και Μασούρα οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές…

Ο φανερός Μασούρας, o αφανής Ρόνι Λόπες!

Αυτός ο οποίος φάνηκε ξεκάθαρα στο ματς της πρόκρισης ήταν ο Μασούρας. Γιατί μετά το 1-1 του Παναιτωλικού ήταν αυτός ο οποίος βγήκε μπροστά. Έβαλε τα δύο γκολ και απάντησε, για μια ακόμη φορά, στο ερώτημα αν στον Ολυμπιακό μπορεί να κάνει τη διάφορα ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Εννοείται ότι μπορεί να την κάνει και το δείχνει στην πράξη ο Μασούρας! Όμως θα πρέπει να γίνει αναφορά και στον Ρόνι Λόπες. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός ο οποίος έκανε τις δύο ασίστ στον Μασούρα.

Μπήκε μέσα μετά από καιρό και ενώ ακούγεται έντονα ότι δεν υπολογίζεται έκανε τη διαφορά μέσα, ενώ μπήκε ως αλλαγή…

ΥΓ: Στο 2-1 του Ολυμπιακού στην αρχή της φάσης ο Βρουσάι κάνει τη σέντρα με παίκτη μπροστά του, ενώ δεξιά ήταν εντελώς μόνος ο Κούντε. Δεν ξέρω αν το σκέφτηκε έτσι, αλλά ο Καμερουνέζος δε βγάζει εμπιστοσύνη για να του δώσεις την μπάλα στο 92’…

ΥΓ2: Αν ο Καρβάλιο μπορέσει να αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι του, θα δώσει πολλά στον Ολυμπιακό.

ΥΓ3: Ο Κίτσος υπήρξαν στιγμές επιθετικά που έβγαλα πράγματα που ο Ρέαμπτσιουκ δεν τα δίνει. Και παρά το γεγονός πως είναι εξτρέμ, βοήθησε και στην άμυνα.

ΥΓ4: Ο Βρουσάι μια χαρά ανταποκρίθηκε ως δεξιός μπακ, αλλά όταν ο Νταγκό ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, είχε κάποια θέματα. Όμως και πάλι μια χαρά τα πήγε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News