Ολυμπιακός: Ο out of the box Μαρτίνς και αν το πιστέψει, μπορεί!

Ολυμπιακός: Ο out of the box Μαρτίνς και αν το πιστέψει, μπορεί την πρόκριση επί της Αταλάντα για το UEFA Europa League.

Υποδεχόμενος ιταλικές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Ολυμπιακός μετράει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Μία από τις 4 εντός έδρας νίκες του είναι η σπουδαία πρόκριση επί της Μίλαν σε τελευταίο ματς ομίλου του UEFA Europa League.

Αν κοιτάξει κανείς στο παρελθόν βρίσκει ελάχιστα πράγματα για να «πιαστεί» και να γίνει αισιόδοξος εν όψει της αποψινής ρεβάνς των πρωταθλητών Ελλάδας με την Αταλάντα στην οποία θα επιχειρηθεί η ανατροπή του εις βάρος τους 2-1 στο Μπέργκαμο μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως βρίσκει πράγματα να «πιαστεί». Τα βρήκε, τα είδε, μία εβδομάδα νωρίτερα, στο 90λεπτο επί ιταλικού εδάφους. «Πιστέψτε το, εμείς θα προκριθούμε», είπε στα αποδυτήρια στους παίκτες του κατευθείαν με το που μπήκαν μέσα με τη λήξη. Τους το είπε κι άλλες φορές την εβδομάδα που μεσολάβησε. Θα τους το πει κι απόψε, λίγο πριν βγουν για τη σέντρα. Θα το φωνάζει από τον πάγκο. «Πάμε, πιστέψτε το, μπορούμε».

Τα πιστεύει, δεν τα λέει απλά

Δε φαίνονται λόγια που λέει για να τα πει, δείχνει να τα πιστεύει. Μένει να τα πιστέψουν και οι παίκτες ώστε να επιτευχθεί η υπέρβαση. Υπέρβαση θα είναι, μη γελιόμαστε. Δεν κερδίζεις εύκολα την Αταλάντα με δύο γκολ διαφορά όπως κι αν λέγεσαι. Στα λόγια μοιάζουν όλα δυνατά, όταν μπαίνεις στο χορτάρι ωστόσο η κατάσταση είναι διαφορετική. Το ζητούμενο είναι να συμμεριστούν την πίστη και τη σιγουριά του προπονητή τους και οι παίκτες. Να πιστέψουν ότι μπορούν και να μπουν στο γήπεδο αποφασισμένοι να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν.

Συνηθίζει σε σημαντικά ευρωπαϊκά ματς ο Μαρτίνς να κάνει επιλογές out of the box που λέμε, είτε σε πρόσωπα, είτε σε διατάξεις. Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται από τα όσα ΔΕΝ δοκιμάζει στις προπονήσεις. Πριν από την Αταλάντα, κι ας διαβάζατε παντού πιθανές συνθέσεις, ο Πορτογάλος είχε δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν είχε φανερώσει κανένα ξεκάθαρο πλάνο είτε σε πρόσωπα είτε σε διατάξεις. Άρα τα περί «εκπλήξεων» που διαβάσατε ακούσατε με την ανακοίνωση της 11άδας δεν ίσχυαν. Δεν έδειχνε κάτι άλλο και έκανε κάτι άλλο. Δεν είχε δείξει τίποτα, παρά μόνο ότι είναι όλα πιθανά. Νομίζω αυτό ισχύει και για απόψε.

Ίσως κι απόψε

Μπορεί εν τέλει να δούμε πράγματα που, εμείς οι απέξω, θεωρούμε φυσιολογικά. Μπορεί και όχι όπως στο Μπέργκαμο που έγινε… χαλασμός Κυρίου για την επιλογή Αγκιμπού δίπλα σε Εμβιλά και έξω και Μπουχαλάκη και Μαντί αλλά λίγοι γνώριζαν ότι ο Μαρτίνς «βλέπει» ως καλύτερη θέση του Αγκιμπού εκείνη του 8αριού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πάμε όπως στο Μπέργκαμο», σκέφτεται ο Μαρτίνς για την 11άδα

Έτοιμος ο Εμβιλά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News