ΠΑΟΚ: Είπε στην ΑΕΚ «νίκησέ με, αν μπορείς»…

Ο ΠΑΟΚ, με ροτέισον, βρήκε και πάλι τρόπο να μην χάσει από την ΑΕΚ, σε ένα ματς – πρόκληση για την Ένωση, που δεν τα κατάφερε ούτε τώρα

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1, με την Ένωση να είναι η μεγάλη χαμένη, καθώς Άρης και Παναθηναϊκός πήραν τρεις βαθμούς από τον Δικέφαλο σε ένα ματς στα πλέι οφ και η ΑΕΚ ένα σε δυο ματς… 

Η αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η αναμενόμενη με βάση την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο που προηγήθηκε, την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί την Τετάρτη αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών. Με τους Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδη, Αουγκούστο, Καντουρί, Τσιγγάρα στη λίστα των τραυματιών, τους Ίνγκασον, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ και Άκπομ να έχουν ανάγκη από ανάσες και η βαθμολογία, αυτή η 11άδα προκύπτει μάλλον εύκολα, ειδικά αν έχεις καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου.  

Ένα τρελό 25λεπτο, λες και δεν υπήρχε αύριο 

Το ματς ξεκίνησε και μέχρι το 25’ ζήσαμε ένα run and gun παιχνίδι, που λένε και οι μπασκετικοί. Δυο ομάδες που έψαξαν να βρουν τα τρωτά σημεία του αντιπάλου. Είδαμε τρία γκολ, με το πρώτο να ακυρώνεται μετά την εξέταση από το VAR, και τα άλλα δυο να έχει το καθένα την ομορφιά του. Η ΑΕΚ στόχευσε στην πλάτη των Τέιλορ και Σάστρε και ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να βγάλει γρήγορες μεταβάσεις.  

Ο Άμραμπατ θύμισε… Μπίσεσβαρ 

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 15’ σε ένα γκολ που θύμισε το γκολ με το οποίο είχε προηγηθεί ο ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, στο ματς του πρώτου γύρου, με σκόρερ τον Μπίσεσβαρ, στην ίδια εστία. Ένα σουτ από την αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής, στη κλειστή γωνία του τερματοφύλακα, σε πρώτο χρόνο. Τότε, την κίνηση – κλειδί την είχε κάνει ο ίδιος ο σκόρερ του ΠΑΟΚ, ενώ για την ΑΕΚ, την κίνηση – κλειδί την έκανε ο Χατζισαφί.  

Οι «παιδικές ασθένειες» της ΑΕΚ 

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 27’ με τον Μουργκ να λέει «ευχαριστώ» για το «δώρο» της άμυνας της ΑΕΚ, να «σερβίρει» στον Τσόλακ, και ο Κροάτης να σκοράρει ξανά εναντίον της Ένωσης. Ο Τσόλακ έγραψε γκολ σε δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση δείχνοντας πως υπάρχουν φορές που η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο. 

Στο δεύτερο μέρος ήρθαν οι δεύτερες σκέψεις 

Εκ των πραγμάτων, το δεύτερο ημίχρονο δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο με το πρώτο, από άποψη ταχύτητας παιχνιδιού. Από άποψη τρόπου παιχνιδιού, δεν άλλαξε κάτι και αυτό διότι καμία ομάδα δεν μπορούσε να βελτιώσει τα «κακώς κείμενα» του πρώτου μέρους. Με συμπληρωμένα 70 λεπτά παιχνιδιού οι τελικές προσπάθειες ήταν 4-11. Μερικές φορές η ποσότητα δε λέει πολλά, όμως αυτή τη φορά, η ΑΕΚ είχε και αρκετές αλλά και «καλές» τελικές.  

Γιατί δεν έπαιξε με δυο φορ με τη Μαρσέιγ 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στην αναμέτρηση τους Ολιβέιρα και Άκπομ, πηγαίνοντας σε ένα 4-4-2. Αυτό που είχε κάνει με Τσόλακ – Ολιβέιρα στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης στο «Καραϊσκάκης». Και το ερώτημα δεν είναι άλλο από το απλό. Γιατί δεν έπαιξε με δυο φορ με τη Μαρσέιγ στην Τούμπα, ούτε καν όταν έπαιζε τα ρέστα του; 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News