ΠΑΟΚ: Για τον Λουτσέσκου τώρα (ξαν)αρχίζουν τα δύσκολα

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κερδίζει και όταν δεν είναι καλά αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα με Μίντιλαντ, Άρη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ατρόμητο όπως ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Λουτσέσκου ότι θα κέρδιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Ρουμάνος τεχνικός, αφού πέρασε καιρός, ξέρει καλά την ομάδα του. Την ξέρει πολύ καλύτερα από όσο νόμιζε στην αρχή. Έπαθε, έμαθε και πορεύτηκε με βάση το πάθημά του. Πίστεψε ότι ο Εσίτι μπορεί να του δώσει πράγματα που δεν μπορεί να του δώσει ο Τσιγγάρας. Διαψεύστηκε πανηγυρικά, και έφτασε να ζητήσει συγνώμη δημοσίως από τον Έλληνα μέσο. Πλέον ο Τσιγγάρας είναι βασικός και αναντικατάστατος και ο Εσίτι έτοιμος να ενταχθεί στην Φερεντσβάρος. Πίστεψε ότι Βαρέλα και Μπίσεσβαρ μπορούν να τον «κουβαλήσουν» διότι είναι δικά του παιδιά και έχει τον τρόπο του. Ο Βαρέλα «έκαψε» τον Λουτσέσκου, τόσο αγωνιστικά όσο και με την συμπεριφορά του στο θέμα του γιου του, και τον Μπίσεσβαρ τον «έκαψε» ο Λουτσέσκου. Πλέον, ο ένας είναι μονίμως εκτός αποστολής και ο άλλος βγαίνει από την ειδική διαχείριση.

O ΠΑΟΚ στο -9 από Ολυμπιακό και στο +8 από ΑΕΚ

Για να επιστρέψω στο ματς με τον Ατρόμητο. Με μια ενδεκάδα «πειραματική», και απέναντι σε μια ομάδα που της λείπει μόνο η ψυχολογία καθώς από άποψη υλικού δεν αξίζει να παλεύει για την παραμονή, ο ΠΑΟΚ βρήκε κουτσά – στραβά ένα γκολ, και πήρε τους τρεις βαθμούς. Ο Λουτσέσκου ήταν υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει όσους περισσότερους παίκτες μπορεί. Νομοτελειακά, δεν έβγαιναν τα κουκιά. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι… μια κατηγορία μόνος του. Είναι στο -9 από τον Ολυμπιακό, και δικαιολογημένα διότι αυτός ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κερδίζει «έστω κι’ έτσι» όπως δηλαδή με την ΑΕΚ, και είναι ταυτόχρονα και στο +8 από την ΑΕΚ, που από την πλευρά της καταφέρνει να χάνει «έστω κι’ έτσι», όπως δηλαδή από τον Ολυμπιακό.

Έχει να… χορέψει με Μίντιλαντ, Άρη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Και τώρα; Όντας μια κατηγορία μόνος του, καθώς όσο μακριά είναι από την πρώτη θέση, σχεδόν άλλο τόσο είναι από την τρίτη, τι κάνει; Τώρα περιμένει τα δύσκολα και έχει ανάγκη τους πάντες. Ακολουθούν δυο παιχνίδια με τη Μίντιλαντ, ένα με τον Άρη, ένα με την ΑΕΚ και οι δυο ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό. Θα μου πεις «οι ημιτελικοί αργούν». Ναι, οκ. Αλλά όλα τα άλλα όχι. Και τώρα, τι θα κάνει ο Λουτσέσκου; Θα βάλει βασικούς τις δυο Πέμπτες και θα πάει με αναπληρωματικούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης»; Θα κάνει ένα μιξάρισμα; Τα δύσκολα δεν είναι μόνο στην αξία των αντιπάλων του, αλλά και στις επιλογές του Λουτσέσκου.

Περιμένει Σοάρες, Καντουρί, Ολιβέιρα

Αυτή τη στιγμή, δεν περισσεύει κανείς. Στο ματς με τον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ είχε μόνο έναν επιθετικό στην 20άδα. Ο αστάθμητος παράγοντας που λέγεται «κορωνοϊός» δεν έχει φύγει. Ναι, ξέρω, ίσως να το… ψιλοξέχασαν αρκετοί, και μερικοί λένε και το «έλα μωρέ, αφού σχεδόν όλοι στην ομάδα το πέρασαν». Ε, δε λέει πουθενά ότι δεν μπορεί να βγεις θετικός δεύτερη φορά….Ο Λουτσέσκου περιμένει πως και πως να μπουν στην ομάδα οι Σοάρες, Καντουρί και Ολιβέιρα. Δεν βγαίνει αλλιώς. Και την ίδια στιγμή περιμένει την «επανεμφάνιση» του Ζίβκοβιτς, που έχει τα πάνω και τα κάτω του, αλλά και εμφανίσεις τύπου Σβαμπ. Ο Αυστριακός έχει γίνει μπακ απ του Τσιγγάρα, αλλά είναι το υπόδειγμα του Λουτσέσκου αναφορικά με την συμπεριφορά του εντός και εκτός ομάδας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News