ΠΑΟΚ: Ο υπέροχος ΠΑΣ τον βύθισε στην εσωστρέφεια και ο Άρης καραδοκεί

Μέχρι τώρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ καλός για να μην έχει νίκη στα πλέι οφ, και την βρήκε απέναντι στον ΠΑΟΚ που δείχνει να έχει παραδώσει πνεύμα στο πιο κρισιμο σημείο της σεζόν, λίγο πριν το φινάλε που έχει Άρη, Ολυμπιακό και τελικό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκη με 1-0 τον ΠΑΟΚ. Μέχρι το γκολ του Σνάιντερ στο 77′, ο Περέα πέτυχε δυο γκολ που σωστά ακυρώθηκαν ως οφ σάιντ. Οι Γιαννιώτες έδωσαν και εκείνοι μια… σφαλιάρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» που δε λέει να συνέλθει.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ταυτότητα

Κάθε αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ είναι και μια ευκαιρία να πεις σε αυτούς τους ανθρώπους ένα μεγάλο μπράβο.  Τα Γιάννινα είναι μια πόλη που γουστάρει το ποδόσφαιρο, ξέρει από ποδόσφαιρο, της αξίζει να έχει μια τέτοια ομάδα και είναι τυχερή διότι έχει πέσει σε ανθρώπους που έκαναν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Σέβονται ποδόσφαιρο και τους βασικούς του κανόνες. Όταν σέβεσαι το ποδόσφαιρο, θα σε σεβαστεί και αυτό. Ο ΠΑΣ έχει κάνει σωστές επιλογές σε ανθρώπους που δουλεύουν εκτός των τεσσάρων γραμμών, βρίσκει ποδοσφαιριστές που ξέρουν για ποιο λόγο θα βρεθούν στον ΠΑΣ. Υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση που κάτω από σωστές βάσεις λειτουργεί αποδοτικά για όλους.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει στον αυτόματο της συντήρησης

Κάθε αγώνας του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ είναι και μια ευκαιρία να δει κανείς τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού. Η σεζόν τελειώνει και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί από τη μια να μη του πέσει το… χτυπημένο καρπούζι του πρωταθλήματος, και από την άλλη να προστατεύει στο καρπούζι του κυπέλλου. Το πρωί κάθε ημέρας που υπάρχει αγώνας, θυμίζει «προσκλητήριο και αναφορά» στον στρατό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε ρόλο στρατηγού διαβάζει τα ονόματα της λίστας, μετράει απόντες και κωλυόμενους και φτιάχνει μια ενδεκάδα ανάλογα την βαρύτητα του κάθε ματς. Ανάμεσα στα δυο διαδοχικά εντός έδρας ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, διάλεξε το δεύτερο για τους βασικούς, αλλά το έχασε. Πλέον, έφτασε να μην έχει και πολλές επιλογές. Θα ήθελε να ξεκουράσει ‘Ινγκασον, Κρέσπο, Λύρατζη, Ζιβκοβιτς αλλά οι τρεις από τις τέσσερις έμειναν εκτός καθώς δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν.

Το ψέμα των αριθμών του πρώτου μέρους

Η ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου βρήκε ΠΑΣ και ΠΑΟΚ να έχουν από τέσσερις τελικές, με τους γηπεδούχους να έχουν μια στην εστία και τον «Δικέφαλο του Βορρά» τρεις, ενώ το ποσοστό κατοχής ήταν στο 44%-56% υπέρ των φιλοξενούμενων. Όποιος είδε την αναμέτρηση θα διαπίστωσε πως ο ΠΑΣ σου γέμιζε περισσότερο το μάτι. Ο ΠΑΣ σκόραρε ένα γκολ από αυτά που χωρίς VAR θα μπορούσε να είχε μετρήσει χωρίς να… στείλεις τον βοηθό στο απόσπασμα που δεν θα έβλεπε πως ο Περέα ήταν σε θέση οφ σάιντ όταν του στρώθηκε τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει αλλά η κόντρα στον Ολιβέιρα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Ο επιμένων, νικά

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ πέτυχε άλλα δυο γκολ. Το πρώτο ακυρώθηκε και αυτό μετά από εξέταση στο VAR, με τον Περέα να μένει με τον πανηγυρισμό. Το τρίτο ήταν και το φαρμακερό, με τον Σνάιντερ να κάνει το 1-0 στο 77’. Ο ΠΑΣ το έψαξε με υπομονή, επιμονή, ορθολογικά, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που συνέχιζε να ψάχνει τρόπο να βγει από την υποχρέωση.

«Γιαννενάρα, ομαδάρα»

Λίγο μετά το γκολ που μέτρησε, όλο το γήπεδο φώναζε «Γιαννενάρα, ομαδάρα». Και ναι, αυτό ακούστηκε δικαιολογημένα. Η αξία του νικημένου δίνει μεγαλύτερη δόξα στον νικητή. Ο ΠΑΣ, σε όλα τα ματς των πλέι οφ έχει παίξει ως ομαδάρα για τα δεδομένα του. Όποια ομάδα του πήρε βαθμό ή βαθμούς, μόχθησε για να το καταφέρει, και θα τη γλίτωνε αυτός ο ΠΑΟΚ;

Ο ΠΑΟΚ παίζει τα ρέστα του με τον Άρη

Ο ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε τα πλέι οφ με δυο νίκες, έχει καταφέρει να πετάξει όλα τα «μαξιλαράκια» που είχε. Η μουρμούρα αυξήθηκε, οι εννιά αγώνες χωρίς νίκη έχουν τραβήξει το χαλί και οι συζητήσεις που γινόταν στα τέλη Νοεμβρίου, ξανάρχισαν. Όπως στον πρώτο γύρο, του πρωταθλήματος, έτσι και τώρα, το ματς με τον Άρη στην Τούμπα είναι οριακό και όπως τότε, έτσι και τώρα, ο ΠΑΟΚ είναι σε καθοδική πορεία.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News