ΠΑΟΚ: Ωραίο να κερδίζουν και οι δυο ομάδες σου

Ο ΠΑΟΚ «ροτέισον» επικράτησε της Λαμίας και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε κάτι καλό και από την «δεύτερη» ομάδα του

Ο ΠΑΟΚ «ροτέισον» επικράτησε της Λαμίας και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε κάτι καλό και από την «δεύτερη» ομάδα του

Φεύγοντας ο ΠΑΟΚ από τη Λαμία είχε πολλούς λόγους να χαμογελάει. Κατά πρώτον, η νίκη είναι νίκη. Είτε με τον τελευταίο, είτε με τον πρώτο, αυτός που την πετυχαίνει, την χαίρεσαι. Και οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν βασικοί στο ματς με τη Λαμία την ήθελαν, την είχαν ανάγκη. Οι περισσότεροι από τους δεν θα ξεκινήσουν στο ματς με τη Γάνδη, αλλά είχαν παίξει στο ματς με τον Ιωνικό. Και κανείς δεν θα ήθελε να «συνδυάσει» το ονόμά του με δυο συνεχόμενες αποτυχίες, διότι εντός έδρας ισοπαλία με τον Ιωνικό, είναι αποτυχία.

Ζαμπά, καλό αλλά δεν φτάνει, και υπάρχει λόγος

Ο Λέο Ζαμπά κερδίζει δίκαια τον τίτλο του MVP του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν φτάνει για να κερδίσει πόντους. Δεν μειώνω τη Λαμία, αλλά παιχνίδια στυλ Λαμίας δύσκολα θα βρει ξανά ο ΠΑΟΚ. Και όταν λέω «στυλ Λαμίας» αναφέρομαι σε μια ομάδα που θα δώσει χώρους στον ΠΑΟΚ και δεν θα έχει την ποιότητα να το υποστηρίξει αυτό. Ο Ζαμπά, βρήκε χώρους και τα έκανε. Το θέμα είναι να δείξει πράγματα σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε… στεγνά τερέν. Υπερβολικός είμαι, αλλά οι πιθανότητες να ξαναδώσει ο ΠΑΟΚ παιχνίδι εντός συνόρων σε βρεγμένο τερέν είναι πλέον μικρές. Ναι, ξέρω, λεπτομέρεια, αλλά το σκέφτηκα και το βάζω και αυτό στο τραπέζι. Δεν έχω κάτι με τον Ζαμπά, αλλά θα περιμένω κι’ άλλο για να με πείσει.

Το ροτέισον που άνοιξε όταν έγινε το κακό

Ξέρω, ξύνω πληγές, αλλά ο ΠΑΟΚ έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άρχισε το ροτέισον μετά από εκείνη την… ξεγυρισμένη ήττα από τον Ιωνικό, σε ένα ματς που για όποιον το θυμάται μέχρι το 55’ θα μπορούσε εύκολα να είναι 4-1 και στο τέλος ο ΠΑΟΚ μπορούσε να το είχε κάνει και 3-3. Έχασε και ο Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις που παλεύαμε να τις ερμηνεύσουμε. Ήταν τότε που ο Ρουμάνος «ξέθαψε» τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη, που άρχισε να ζυγίζει αλλιώς τα πράγματα και έφτασε να μετράει 14 ματς χωρίς ήττα, που είναι πλέον το καλύτερο σερί ομάδας Super League 1 μετά την ήττα του Ολυμπιακού. «Σιγά τα ωα, ο Ολυμπιακός το καθάρισε το πρωτάθλημα» μου λέει ο άλλος μου εαυτός που κάνει τον συνήγορο του διαβόλου. Το ξέρω, γι’ αυτό αι σκέφτομαι πως το ρεοτέισον άνοιξε αφού έγινε το κακό.

Τα ματς με τη Γάνδη είναι επιπέδου… τίτλου για τον Λουτσέσκου

Πάλι θα πείτε πως υπερβάλλω, αλλά θα εξηγηθώ. Τα προημιτελικά του Conference League είναι πρόκληση επιπέδου πρωταθλήματος για τον Λουτσέσκου. Μεταξύ μας, θα γυρίσει να σου πει ότι «τις δυο πρώτες μου χρονιές έκανα πρωταθλητισμό και για μένα πήρα ένα αήττητο και το άλλο το έχασα από τις επιτροπές, και την τρίτη μου χρονιά βάλαμε στόχο την Ευρώπη και πήγα προημιτελικά». Όπως έλεγε και μια ψυχή «εσύ, βγες και πες πως δεν πέτυχε, ακούστηκες».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News