The Karpet Show: Η... κλωτσοπατινάδα του ΟΑΚΑ έδειξε πολλά για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, τον Απόλλωνα να έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία και τη Λαμία να περιμένει, λογικά τη Βέροια στο μπαράζ, η μόνη εκκρεμότητα της Σούπερλίγκας μας αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα όλα δείχνουν πως ένα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ (έστω κι αν παίζει με τη φωτιά), ένα ο Παναθηναϊκός και ένα ο νικητής του ματς Αρης – ΑΕΚ. Και οι δυο αυτές ομάδες παίζουν με την φωτιά. Ας πούμε δυο πράγματα για όσα έγιναν χθες.

Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη με τον Παναθηναϊκό για να τον προσπεράσει. Δεν τα κατάφερε να τον κερδίσει και γιατί ο ΠΑΟ έπαιξε άμυνα της προκοπής για μια ακόμα φορά στα play off (αυτό είναι το πέμπτο ματς στα επτά που δεν δέχεται γκολ) αλλά και γιατί η ΑΕΚ δεν μπόρεσε για μια ακόμα φορά να διαχειριστεί το άγχος της. Πριν το ματς επισκέφτηκε τους παίκτες για να τους θυμίσει τις υποχρεώσεις τους ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας κ. Δημήτρης Μελισσανίδης: μάλλον τους άγχωσε πιο πολύ. Στο ημίχρονο του ματς, όπως διαβάζω, έκανε και έντονα παράπονα στον διαιτητή για τις αποφάσεις του. Προφανώς έχει πιο μεγάλο πάθος από τους παίκτες της ΑΕΚ. Που ήθελαν να κερδίσουν αλλά δεν μπορούσαν.

Αργησε να μπει στο ματς

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος προτίμησε τον Χατζισαφί αντί του Μάνταλου χρησιμοποιώντας τον Κρικόβιακ ως «δεκάρι»: μολονότι ο Χατζισαφί είχε την καλύτερη ευκαιρία στο ματς (ένα σουτ στο δοκάρι στο 30΄), η σύσταση της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ δεν την βοήθησε να κάνει το παιγνίδι που οι 20 χιλιάδες άξιοι για πολλά μπράβο οπαδοί της περίμεναν. Η ΑΕΚ άργησε πολύ να μπει στο ματς, η επιθετικότητα της κράτησε ελάχιστα, το δεύτερο ημίχρονο της ήταν χειρότερο από το πρώτο και η εικόνα της θύμισε πολύ την εικόνα που είχε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στα play off: κατάφερε απλά να γλυτώσει ένα γκολ και να κρατήσει το μηδέν μετά από καιρό, αλλά δεν μου μοιάζει ότι για αυτό μπορεί να είναι ευχαριστημένη. Ευχαριστημένος αντίθετα (αλλά μόνο από το αποτέλεσμα) πρέπει να είναι ο ΠΑΟ. Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε τη νίκη και με τις προσθήκες του Καρλίτος και του Μακέδα στην επανάληψη έστειλε στην ομάδα ένα μήνυμα ότι ήταν ευκαιρία για αυτή, αλλά η ομάδα του δεν τον άκουσε. Ο ΠΑΟ περιορίστηκε στην σωστή κάλυψη του χώρου, δεν άφησε την ΑΕΚ να τρέξει και κινδύνεψε λίγο στο τέλος κυρίως από τον φιλότιμο Λιβάι Γκαρσία και μια – δυο προσωπικές του ενέργειες. Αλλά συνολικά οι επισκέψεις του ΠΑΟ στην αντίπαλη περιοχή ήταν ελάχιστες. Η βαθμολογία του ωστόσο είναι καλή: μετά την ήττα του Αρη είναι ένα βήμα από την έξοδο στην Ευρώπη.

Η απόδοση και των δυο ομάδων πάντως ήταν κομμάτι απογοητευτική – ειδικά αν σκεφτείς ότι έχουν δώσει καμιά εικοσαριά μας λιγότερα από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟ θα πρεπε σε σχέση με τους άλλους να «πετάνε». Δεν το βλέπω: ακόμα κι ο Παναθηναϊκός που είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση έχει απλά συνοχή. Για πρέσινγκ και επιθετικό παιγνίδι ούτε λόγος.  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News