ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου (στο -9) διάλεξε Ευρώπη

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έστησε τον ΠΑΟΚ για το ματς με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» με βάση το… Χ με τον Ολυμπιακό και τη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έστησε τον ΠΑΟΚ για το ματς με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» με βάση το… Χ με τον Ολυμπιακό και τη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ 

Ντέρμπι. Με κόσμο. Με λιγότερους θεατές από όσους θα θέλαμε, με περισσότερους από όσους έμπαιναν μέχρι το Σάββατο. Με μια διαιτητάρα που ήρθε για παράσταση και την επέβαλλε, με έναν Άρη που δεν άλλαξε εικόνα και έναν ΠΑΟΚ προσαρμοσμένο στην… ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και στο ματς με τη Μίντιλαντ. 

Το «Χ» με τον Ολυμπιακό καθορίζει τα πάντα 

Όλα έχουν αλλάξει μετά το 1-1 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα. Αυτό το -9 καθόρισε τον τρόπο σκέψης των «ασπρόμαυρων». Στο -6, ο Λουτσέσκου θα είχε πραγματικό δίλλημα. Στο -9, η «προτίμηση» στη Μίντιλαντ, έρχεται μάλλον ως μονόδρομος. Ειδικά για ένα ρόστερ το οποίο και να ήταν για δυο «καρπούζια», ο Λουτσέσκου το περιόρισε καθώς εμφάνιση κατόπιν εορτής Τσιγγάρα και Λύρατζη. Και, κάπως έτσι, φτάσαμε στην 11άδα που παρέταξε ο Ρουμάνος τεχνικός.  

Πήγε σε «πείραμα» λόγω Μίντιλαντ 

Είναι μερικές φορές που κάποιες στατιστικές μπορούν να μας δείξουν πράγματα. Ο Απόστολος Τερζής έβαλε στη μεσαία γραμμή τους Σάσα και Ματίγια, με τον τελευταίο να κερδίζει την έφεση που άσκησε και να αποκτά δικαίωμα συμμετοχής. Οι δυο τους είχαν γράψει μαζί 86 συμμετοχές στη μεσαία γραμμή του Άρη μέχρι πριν την αναμέτρηση. Μιλάμε για 5.645 λεπτά συνύπαρξης. Αγωνιστικά, γνωρίζονται με… κλειστά μάτια. Απέναντί τους είχαν τους Τσιγγάρα και Σοάρες, οι οποίοι ως συμπαίκτες είχαν γράψει μέχρι την αναμέτρηση 33 λεπτά αγωνιστικής συνύπαρξης. Οι δυο τους μιλούσαν συνεχώς για να συνεννοηθούν. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε σε μια ζυγαριά τα πράγματα και «ψήφισε» Μίντιλαντ. Είχε άλλη επιλογή; Θεωρητικά όχι. Άφησε εκτός αποστολής Κρέσπο και Μιτρίτσα, ενώ άφησε στον πάγκο Αουγκούστο και Κούρτιτς.  

Φιλίπε Σοάρες, καλώς ήρθες…

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Φιλίπε Σοάρες στον ΠΑΟΚ. Μια στοχευμένη μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, με στοιχεία που έλειπαν από το ρόστερ μέχρι τον Ιανουάριο. Υπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, θα κάνω το πρώτο like, που λέμε εμείς οι μπούμερς. Και θα δώσω δίκιο στον Λουτσέσκου που έλεγε πως σε αντίθεση με έναν ακραίο μπακ, ένας εσωτερικός μέσος θέλει πιο πολλές προπονήσεις για να «φανεί» σε ένα σύνολο. Ο Σοάρες σταδιακά ανέβαινε. Και η απόδοσή του ανέβαινε όσο αντιλαμβανόταν το τι γίνεται γύρω του.

Ο κακός Μπίσεσβαρ «ζωντάνεψε» αριστερά 

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει πολλές φορές κρίνει καταστάσεις για τον ΠΑΟΚ, είτε με τη συνολική του απόδοση είτε με στιγμές και εμπνεύσεις του. Στο «Κλ. Βικελίδης» έκανε ίσως το πιο «άγευστο» 60λεπτο της θητείας του στον ΠΑΟΚ. Όπως έλεγαν και οι μεγαλύτεροι, θα έμπαινε στους υστερήσαντες. Στις πρώτες αλλαγές του Λουτσέσκου, περίμενα να βγει. Ο Ρουμάνος τον κράτησε στο ματς, έβγαλε τον Ζαμπά και πέρασε τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά, δίνοντας του μια ακόμα ευκαιρία να φανεί. Και ο Σουριναμέζος, με το που πήγε στα αριστερά, «ζωντάνεψε».  

Μιχαηλίδης τοπ, Ζίβκοβιτς… απών

Και μιας και αναφέρθηκε σε κάποιους ποδοσφαιριστές ονομαστικά, θα ήταν άδικο να ξεχάσω τον Γιάννη Μιχαηλίδη και την άνεση με την οποία έσπασε, όχι μια και δυο, αλλά πολλές φορές το πρες του Άρη. Αυτό είναι το μεγάλο του ατού και το κατέθεσε στο «Κλ. Βικελίδης». Και φυσικά την επέμβαση που κάνει στο 2′, όταν ο Άρης πληγε για το λεγόμενο «γκολ από τα αποδυτήρια» που θα είχε βάλει εντελώς άλλη συνθήκη στο ματς. Όπως θα ήταν άδικο να ξεχάσω τον Αντρίγιο Ζίβκοβιτς. Δεν ξέρω τι ρόλο έπαιξε το χτύπημα που είχε στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά οι κινήσεις ουσίας που είδαμε από εκείνον στην αναμέτρηση ήταν ελάχιστες.

Ο Μπριχ ήρθε για παράσταση 

Αυτή τη φορά, ο διαιτητής δεν ήταν απλά elite, αλλά από τους πλέον αναγνωρίσιμους από όσους έχουν βρεθεί σε ματς της Super League. Ήρθε για να επιβληθεί. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Άφησε όλες τις επαφές, δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του και είχε το ύφος του ανθρώπου που ήρθε να επιβληθεί. Φυσικά και όλο αυτό το έχει «χτίσει». Το έχει. Και αυτό έκανε. Κάτι τέτοιοι διαιτητές έρχονται στην Ελλάδα και μετά η διαφορά με τους εγχώριους μας φαίνεται χαώδης.  

Η μεγάλη Πέμπτη 

Ο ΠΑΟΚ έχει μια μέρα ξεκούραση και δυο προπονήσεις μέχρι την Πέμπτη. Εκεί είναι πλέον και το σώμα. Το μυαλό ήταν εδώ και μέρες σε αυτό το ματς. Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη με ένα γκολ για «μαξιλάρι» παράτασης και μεγαλύτερη για πρόκριση. Σε Τούμπα με κόσμο, σε βραδιά για τους παίκτες. Γι’ αυτούς είναι τέτοιες βραδιές. Να έχουν πράγματα να θυμούνται… 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News