BUNDESLIGA: Παρελθόν ο Έμπερλ από την Γκλάντμπαχ

BUNDESLIGA: Μετά από δεκατρία χρόνια, ο Μεξ Έμπερλ παραιτήθηκε από αθλητικός διευθυντής της Γκλάντμπαχ λόγω υπερκόπωσης.

Μια απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε στην Μπορούσια Μέχενγκλάνταχ. Ο επί σειρά ετών αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Μαξ Έμπερλ παραιτήθηκε αιφνιδίως μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, δείχνοντας ένας απίστευτο δείγμα ειλικρίνειας.

Οι γερμανικές ομάδες και ιδιαίτερα αυτές που αγωνίζονται στην Bundesliga χαρακτηρίζονται κυρίως από διοικητική σταθερότητα. Μπορεί οι προπονητές ν’ αλλάζουν συχνά – πυκνά, αυτό όμως δεν συμβαίνει (εν αντιθέσει με την Ελλάδα) στους αθλητικούς – τεχνικούς διευθυντές, οι οποίοι παραμένουν στα πόστα τους πάρα πολλά χρόνια. Ένας από αυτούς, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους, διότι ήταν σπουδαίος για την ομάδα του και ως ποδοσφαιριστής, είναι ο Μαξ Έμπερλ.

«Είμαι εξουθενωμένος… Είμαι κουρασμένος…»

Ο «ιθύνων νους» των «πουλαριών» τα τελευταία χρόνια, αγωνίστηκε μισή ντουζίνα χρόνια στην ομάδα ως ποδοσφαιριστής, ενώ όταν αποσύρθηκε, το 2005, έγινε υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Τρία χρόνια μετά, το 2008 ανέλαβε τη θέση του αθλητικού διευθυντής της ομάδας, την οποία κατείχε μέχρι και πριν από λίγες ώρες. Αιφνιδίως, διοργάνωσε συνεντεύξη Τύπου κατά την οποία επικοινώνησε την απόφαση του να παραιτηθεί. « Είναι η πιο δύσκολη συνέντευξη τύπου που έχω δώσει ως αθλητικός διευθυντής της Γκλάντμπαχ. Είμαι εξουθενωμένος… Είμαι κουρασμένος… Δεν έχω πλέον την ενέργεια να υποστηρίξω τον ρόλο μου με τον τρόπο που αξίζει στο club», είπε ο Έμπερλ στους εκπροσώπους του Τύπου με δάκρυα στα μάτια. «Μετά από 23 χρόνια, τελειώνει κάτι που ήταν η ζωή μου. Η δουλειά που έδινε πάντα χαρά και διασκέδαση. Πλέον όμως δεν συμβαίνει αυτό και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Μπορώ να καταλάβω αυτούς που αναρωτιούνται γιατί παίρνω τώρα αυτή την απόφαση, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο για το club να με αντικαταστήσει τώρα. Δεν έχω όμως πλέον τη δύναμη να κάνω αυτή τη δουλειά, την οποία έκανα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η ειλικρίνεια του Έμπερλ και ο σεβασμός στην Γκλάντμπαχ

Ο Μαξ Έμπερλ συμπεριφέρθηκε με απόλυτη ειλικρίνεια απέναντι στον σύλλογο που τον ανέδειξε διοικητικά, τους οπαδούς και τον απλό φίλαθλο κόσμο. Παραδέχτηκε δημόσια πως η φύση και οι απαιτήσεις της δουλειάς, τον «έκαψαν» και πλέον δεν μπορεί να αποδώσει όπως πρέπει. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που παραδέχεται δημοσίως πως η καθημερινή ψυχολογική φθορά τον έκανε να μην μπορεί να λειτουργήσει φθάνοντας στα όρια της κατάθλιψης. Ο Μαξ Έμπερλ αποφάσισε ν’ απέχει για λίγο καιρό από το ποδόσφαιρο αν και η διοίκηση της Λειψίας τον θέλει για αθλητικό διευθυντή και τον έχει προσεγγίσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News