ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 18ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΜΑ: «Θα χαρίσω στον Φέλιξ παπούτσια αξίας 800 ευρώ» (vid)

Ο 18χρονος επιθετικός της Primavera της Ρόμα μπήκε στον αγώνα με τη Τζένοα στο 75′ και «καθάρισε» με δύο γκολ τη νίκη των «τζιαλορόσι», με τον Πορτογάλο τεχνικό να αποκαλύπτει το δώρο που θα του κάνει, ενώ ζήτησε… συγγνώμη στον Ντε Ρόσι που του τον πήρε.

O 18χρονος Φέλιξ Αφένα Γκιάν σκόραρε δύο φορές κόντρα στη Τζένοα και χάρισε σημαντική νίκη στη Ρόμα με 2-0, στο «Μαράσι». Ο νεαρός Γκανέζος επιθετικός μπήκε στο 75ο λεπτό στη θέση του Σομουρόντοφ και έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, σημειώνοντας δύο γκολ, στο 82’ και στις καθυστερήσεις, υπογράφοντας τη νίκη για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε μετά την 1/1/2003 και πέτυχε γκολ στη Serie A. Στο τέλος του αγώνα ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στα μικρόφωνα του DAZN, για τον Γκιάν, τον οποίο πήρε από την Primavera της Ρόμα, όπου προπονητής είναι ο Αλμπέρτο ντε Ρόσι. 

Για τον 18χρονο φορ:

«Του υποσχέθηκα ότι θα του έδινα μερικά ακριβά παπούτσια που κοστίζουν 800 ευρώ (γέλια). Λυπάμαι για τον κύριο Ντε Ρόσι, αλλά τώρα θα μείνει μαζί μας. Και αύριο πάω να αγοράσω τα παπούτσια του». 

 Τι σκέφτηκε όταν είδε για πρώτη φορά τον Φέλιξ;

«Ο νεαρός από την Primavera δουλεύει κοντά μας, αυτός και άλλοι 3-4 προπονούνται συχνά μαζί μας. Μου έκανε εντύπωση η ψυχρότητα του μπροστά στo τέρμα, δεν είναι τεχνικά φαινόμενο αλλά είναι ψυχρός εκτελεστής. Μου έκανε εντύπωση η σωματική του διάπλαση και η ταπεινοότητά του, σε αυτή τη νέα γενιά θα βρεις παιδιά που νομίζουν ότι τα ξέρουν ήδη όλα, εδώ όμως είναι το αντίθετο, νιώθεις ότι αφωμιώνει τα πάντα. Λυπάμαι για τον κύριο Ντε Ρόσι γιατί χάνει τον Φέλιξ, αλλά θα είναι χαρούμενος για το αγόρι».

Για τον Αντρέι Σεφτσένκο:

«Μου έκανε ένα όμορφο δώρο, ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί. Μίλησα και με τον Τασότι για ώρα και τα ξαναείπαμε μετά το ματς. Είναι ερωτευμένος με αυτό το επάγγελμα, σήμερα αν είσαι προπονητής σημαίνει ότι είσαι τρελός, ελπίζω να κερδίσει πολλά».

Ο ίδιος ο Φέλιξ Αφένα Γκιάν δήλωσε: 

«Ευχαριστώ τον Θεό για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε, την ομάδα, τον προπονητή, τους φιλάθλους, τους παίκτες για την καταπληκτική υποστήριξή τους. Θέλω επίσης να πω ευχαριστώ μαμά, είναι στην Γκάνα, σε αγαπώ», δήλωσε ο Φέλιξ στο DAZN μετά το τέλος της αναμέτρησης.   «Ο Μουρίνιο είναι σπουδαίος άνθρωπος και σπουδαίος προπονητής. Σου δίνει το κίνητρο να μαθαίνεις κάθε μέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι εδώ. Απόψε είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν ο πρώτος μου στόχος, ήλπιζα για πολύ καιρό. Θέλω να συνεχίσω την απόδοσή μου, να αποδείξω τον εαυτό μου και να κάνω περισσότερα στο μέλλον». 

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News