ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 3-0: Ο Αραούχο την «ξεμπούκωσε» πριν την εβδομάδα της κρίσης!

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 3-0: Ο Αργεντινός ήταν απολαυστικός και με δύο γκολ ξεκλείδωσε την ΑΕΚ και οδήγησε σε νίκη επί του Απόλλωνα

Οσο έχει τον Αραούχο η ΑΕΚ, μπορεί να ελπίζει. Ο Αργεντινός ήταν ξανά απολαυστικός, σκόραρε δύο φορές και οδήγησε την ΑΕΚ σε νίκη επί του Απόλλωνα με 3-0, που έδωσε μεγάλη ανάσα έπειτα από διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα.

Και παράλληλα, διατηρεί ηρεμία και δίνει δύναμη για την εβδομάδα της κρίσης που ακολουθεί, με τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Οι πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και καρτών, αλλά και η ανάγκη διαχείρισης της κόπωσης ενόψει των αγώνων με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που ακολουθούν, έκαναν τον Γιαννίκη να παρατάξει μια 11άδα με πολλά νέα πρόσωπα. Αλλαξε τελείως τα άκρα της άμυνας με την επιστροφή των Μισελέν και Μοχαμάντι, αλλά και τον Γέβτιτς που ανέλαβε να οργανώσει το παιχνίδι της ΑΕΚ, με τους Γκαρσία, Τσούμπερ στα άκρα και τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΕΚ χωρίς σχέδιο

Ο Φέστα επέστρεψε στον Απόλλωνα για να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Παρέταξε μια συμπαγή ομάδα, με πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία. Ο Απόλλωνας ήθελε και πήγε το ματς σε χαμηλό τέμπο και το κατάφερε. Παραχώρησε μια ανούσια κατοχή της μπάλας στην ΑΕΚ, έκλεισε τους χώρους και είχε κοντά τις γραμμές και περίμενε. Ετσι και αλλιώς, ήταν τόσο απογοητευτική η εικόνα της ΑΕΚ, που δεν είχε κανένα λόγο να ανησυχεί.

Η ΑΕΚ σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μια τελική από οργανωμένη επίθεση. Δεν μπορούσε να απειλήσει, γιατί δεν είχε κανένα σχέδιο επίθεσης και ήταν κομμένη στα δύο, δίχως λύσεις στο παιχνίδι της. Είναι ενδεικτικό, πως η πιο καλή φάση της Ενωσης (η διπλή ευκαιρία του Αραούχο) προέκυψε έπειτα από κόντρα επίθεση μετά από κόρνερ που είχε κερδίσει ο Απόλλωνας. Σε όλο το υπόλοιπο ματς, το απόλυτο τίποτα.

Λύτρωση από τον Αραούχο

Τα πράγματα έδειχναν να γίνονται ακόμα χειρότερα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Απόλλωνας είχε ξεθαρρέψει από την αδυναμία της ΑΕΚ, ο Μήτογλου αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, αλλά ο Τσιντώτας σταμάτησε τον Σίγκνεβιτς στο τετ α τετ. Και ως από μηχανής θεός, στην εξέλιξη της φάσης ο Αραούχο σκόραρε με υπέροχο πλασέ έπειτα από γύρισμα του Γκαρσία και αφαίρεσε τα μαύρα σύννεφα που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται ξανά στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιαννίκης έριξε στο παιχνίδι και τον Αμραμπατ, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως το τέρμα του Αραούχο έδωσε μια μεγάλη ανάσα στην ΑΕΚ. Σε συνδυασμό με την ανάγκη του Απόλλωνα να βγει από τα καρέ του πλέον, υπήρξαν χώροι και οι «κιτρινόμαυροι» δεν τους άφησαν ανεκμετάλλευτους. 2-0 με τον Τσούμπερ έπειτα από φοβερή πάσα του Αμραμπατ, 3-0 με τον Αραούχο έπειτα από γύρισμα του Μισελέν. Αλλά ακόμα και με τρία γκολ διαφορά, η ΑΕΚ είχε ζητήματα. Και αν ο Τσιντώτας κράτησε το μηδέν σε διπλό τετ α τετ με τον Ιωαννίδη, η αποβολή του Μοχαμάντι τον στερεί από τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν, Σβάρνας, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (80’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Γκαρσία (73’ Σάκχοφ), Γέβτιτς (62’ Αμραμπατ), Τσούμπερ (72’ Τάνκοβιτς), Αραούχο (72’ Ανσαριφάρντ)

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόβσκι, Λισγάρας, Ρόγκνε, Βιτλής (72’ Παπαγεωργίου), Φατιόν, Τσιμπσάχ (58’ Σλίβκα), Παμλίδης (58’ Γιαννιώτας), Τσιλούλης (72’ Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς (58’ Ιωαννίδης)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News