ΑΕΚ: Αλβες και Τσιγκρίνσκι σε διαδικασία επιστροφής

Η ΑΕΚ θα αλλάξει για τη νέα σεζόν, ώστε να πάψει να… τρομάζει με την εικόνα της.

Είναι δεδομένο πως στοχεύει σε προπονητή από το πάνω ράφι με τον Φερνάντο Σάντος να είναι ξεκάθαρα ο πρώτος στόχος, θέλει να ενισχυθεί με ακόμα πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα δώσουν κλάση και προσωπικότητα στο δυναμικό, αλλά παράλληλα επιθυμεί να ενισχυθεί και σε στελεχιακό δυναμικό. Αλλωστε, μετά και την αποχώρηση του Βασίλη Δημητριάδη από το πόστο του υπεύθυνου λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, η ΑΕΚ «φτώχυνε» σε στελέχη.

Σε αυτήν τη λογική, η ΑΕΚ κινείται ήδη στην αγορά για να βρει εκείνους που θα μπορέσουν να δώσουν ποδοσφαιρική γνώση, αλλά παράλληλα θα διατηρούν και…μυρωδιά από ΑΕΚ μέσα στην ομάδα. Διότι, με εξαίρεση τον Παναγιώτη Κονέ, ουδείς άλλος που κινείται γύρω από την ομάδα συνδυάζει ποδοσφαιρικό παρελθόν και γνώση των ιδιαιτεροτήτων της ομάδας. Επιπροσθέτως, η ΑΕΚ είναι παραδοσιακά μια ομάδα που αρέσκεται να προχωρά με στελέχη που έχουν πρότερο παρελθόν με τη φανέλα της. Κάπως έτσι, Μπρούνο Αλβες και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής στην ΑΕΚ!

Ο αγαπημένος Μπρούνο

Η σχέση της ΑΕΚ με τον Μπρούνο Αλβες είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Αν και ο Πορτογάλος αμυντικός αγωνίστηκε μόλις μία σεζόν με τα «κιτρινόμαυρα» στο μακρινό 2004/05, όταν βρισκόταν στο ξεκίνημα της τεράστιας καριέρας του και ήρθε ως δανεικός – με παρέμβαση Σάντος – από την Πόρτο, ο κόσμος τον αγάπησε και πολλοί τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων που φόρεσαν τη φανέλα της. Η σχέση αγάπης εντάθηκε και έγινε ξεχωριστή, ακόμα και όταν ο Αλβες βρέθηκε αντίπαλος, είτε με τη φανέλα της Ζενίτ, είτε τώρα με τον Απόλλωνα.

Επειτα από σπουδαία πορεία που είχε σταθμούς όπως η Ζενίτ, Φενέρμπαχτσε, Κάλιαρι, Ρέιντζερς, Πάρμα, ο 41χρονος πλέον Πορτογάλος οδεύει στο φινάλε με τη φανέλα του Απόλλωνα. Είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα και στην ΑΕΚ ποντάρουν στην προσωπικότητα και τη γνώση του ποδοσφαίρου. Αναμφίβολα, εάν αυτό συνδυαστεί και με την πιθανή επιστροφή του Σάντος θα είναι ιδανικό, δεδομένου πως υπάρχουν δεσμοί φιλίας και εκτίμησης μεταξύ τους.

Ο σεβάσμιος Τσιγκρίνσκι

Πέραν του Αλβες, στην ΑΕΚ βλέπουν πάντα με ενδιαφέρον την προοπτική επιστροφής του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Βλέπετε, μπορεί το περασμένο καλοκαίρι να χώρισαν οι δρόμοι τους, αλλά αυτό είχε προσωρινό χαρακτήρα. Αμφότεροι δεν ράγισαν το γυαλί, αλλά τόνισαν πως θα βρεθούν ξανά. Ο Ουκρανός ήθελε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο – και το κάνει με επιτυχία φορώντας τη φανέλα του Ιωνικού, με πλήρη σεζόν – η ΑΕΚ ήθελε να ανανεώσει (χωρίς επιτυχία όπως αποδείχθηκε) τις αμυντικές επιλογές της.

Η κουβέντα για αξιοποίηση του Τσιγκρίνσκι σε στελεχιακό ρόλο στην ΑΕΚ έχει ανοίξει προ ετών, όταν φαινόταν πως οδεύει προς τη λήξη της μια τεράστια καριέρα που είχε ως κορύφωση τη μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα. Θα τεθεί ξανά στο προσκήνιο, εκτός και εάν ο 36χρονος Ουκρανός της δώσει και άλλη παράταση, καθώς φαίνεται να αμφιταλαντεύεται για το εάν πρέπει να συνεχίσει για ακόμα μια σεζόν. Εάν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια, τότε είναι νομοτελειακό πως θα είναι ξανά εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News