ΑΕΚ: Αλλάζει για να σώσει την Ευρώπη

Εύλογο είναι πως στην ΑΕΚ υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη συμφωνία με τον προπονητή που θα επιλεχθεί για να οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη σεζόν.

Στην ΑΕΚ έχουν κορυφώσει τις επαφές με διάφορους στόχους, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα καταφέρουν να είναι έτοιμοι ακόμα και πριν το Πάσχα ή το αργότερο ως το τέλος του μήνα, αλλά υπάρχει και η ομάδα. Από την περασμένη Κυριακή, η ευρωπαϊκή προοπτική δεν βρίσκεται στα χέρια της ΑΕΚ και όσα θα συμβούν στην αυλαία του πρώτου γύρου των πλέι οφ, θα κρίνουν πολλά.

Ενόσω ο Αρης θα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ο Παναθηναϊκός στο ιστορικό ντέρμπι, η ΑΕΚ προετοιμάζεται για το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι δεδομένο, πως το συγκεκριμένο ματς έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για τους «κιτρινόμαυρους» και η νίκη θεωρείται εκ των ουκ άνευ. Στα δύο ματς με τον ΠΑΣ είναι δεδομένο, πως η ΑΕΚ ζητά το απόλυτο και τους έξι βαθμούς. Ιδίως, από τη στιγμή που έχουν απώλειες με τους Γιαννιώτες τόσο ο Αρης (και μάλιστα εντός έδρας), όσο και ο Παναθηναϊκός.

Ο τρόπος για την αλλαγή της ΑΕΚ

Το ερώτημα είναι πως θα συμβεί αυτό. Διότι, όσο και εάν υπάρχουν μικρές εξαιρέσεις, ο κανόνας για την ΑΕΚ παραμένει πως πρόκειται για την ομάδα που βρίσκεται στη χειρότερη ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση από κάθε άλλη ομάδα που συμμετέχει στα πλέι οφ. Ακόμα και την ισοπαλία εάν κατάφερνε να πάρει κόντρα στον Αρη θα μπορούσε να φτιάξει το μέλλον της, αλλά η ΑΕΚ αποδεικνύεται συνεχώς ικανή για το χειρότερο.

Το ζητούμενο είναι πως θα βρεθεί τρόπος για αγωνιστική βελτίωση. Ειδικά από τη στιγμή που ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος είναι υπηρεσιακός στον πάγκο της ΑΕΚ και καλείται να σπάσει… αυγά και να πάρει ριζοσπαστικές αποφάσεις, εκεί που δεν τόλμησαν κατά το παρελθόν πολύ πιο ονομαστοί προκάτοχοι του. Πάντως, μπροστά στον κίνδυνο της ολικής καταστροφής, φαίνεται αρκετά πιθανό να υπάρξει και αλλαγή σχηματισμού, αλλά και να υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε αρκετά από τα πρόσωπα που φαίνεται πως δεν «τραβάνε» εσχάτως.

Είτε μέσα από διαφορετική τακτική προσέγγιση, είτε μέσω διαφορετικής κατανομής ρόλων μέσα στην ίδια τακτική προσέγγιση, για την ΑΕΚ φαντάζει πλέον ως δεδομένο, ότι δεν μπορεί να ποντάρει μόνο στην ατομική κλάση των παικτών που διαθέτει, ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Πρέπει να βρει τρόπο να συμμαζέψει την κατάσταση στην άμυνα της και αυτό φαίνεται πως μπορεί να έρθει – ή πιο σωστά, προσδοκά πως μπορεί να έρθει – μέσα από πιο συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News