ΑΕΚ: Βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί

Πέρασαν τέσσερις μέρες από τη σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ από τον Αρη που σηματοδότησε τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Συμπληρώθηκαν 24 ώρες από την αυλαία της σεζόν, που προκάλεσε ακόμα περισσότερα τραύματα στο βασανισμένο κορμί της ΑΕΚ. Η ομάδα βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί και ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για όσα θα προκύψουν, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι πως έχει ανοίξει επικοινωνία του Δημήτρη Μελισσανίδη με κάποια από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΕΚ, που βρίσκονται στον πυρήνα της έντασης το τελευταίο διάστημα. Από τη Δευτέρα και μετά, υπάρχει η αίσθηση πως άπαντες περιμένουν τις παραιτήσεις στελεχών, κάτι που αξίωσαν και κατά την επίσκεψη τους στην ΠΑΕ οι οπαδοί της ομάδας. Ωστόσο, είναι μια διαδικασία που δεν σημαίνει πολλά για την ΑΕΚ.

Με τις σχέσεις που υπάρχουν, τα πρόσωπα που αποτελούν τον κύκλο της ΑΕΚ και την παρουσία του Μελισσανίδη, το τελευταίο που θα έπρεπε να απασχολεί είναι εάν θα υποβάλουν παραιτήσεις. Ολοι τελούν υπό παραίτηση και είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν, εάν αυτό είναι η επιλογή του διοικητικού ηγέτη. Αυτό που προκύπτει από τον Μελισσανίδη είναι πως βρίσκεται εν αναμονή αποφάσεων για πρόσωπα και πράγματα στη λειτουργία της ΑΕΚ, σε ΠΑΕ και Σπάτα.

Δεν πάει άλλο

Είναι αλήθεια, πως οι ηχηρές αποδοκιμασίες στο περιθώριο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (που ήταν τόσο έντονες, που έβαλαν στο…περιθώριο ακόμα και το ίδιο το παιχνίδι), ήταν κάτι αναμενόμενο. Η ΑΕΚ είναι «καζάνι» που βράζει και υπάρχει ένταση σε κάθε έκφανση της ομάδας, κάτι που προφανώς και δεν αιφνιδίασε τον Μελισσανίδη, έστω και εάν ενημερώθηκε εξ αποστάσεως, καθώς λόγω τιμωρίας δεν βρέθηκε στο γήπεδο.

Είναι πάντως αρκετά ξεκάθαρα, ότι η ΑΕΚ δεν γίνεται να συνεχίσει με τον τρόπο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Διότι ανεξαρτήτως προσώπων, το μέγιστο ζήτημα για την ΑΕΚ εστιάζεται στη λειτουργία της ως οργανισμός. Ειδικά φέτος, που προέκυψαν και σοβαρά ζητήματα για την αποτελεσματικότητα των στελεχών και για το κλίμα στην καθημερινότητα της ομάδας στα Σπάτα. Μια ομάδα που δεν έγινε ποτέ ομάδα και έφτασε στο έσχατο σημείο απαξίωσης κατά την εποχή Μελισσανίδη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News