ΑΕΚ: Δουλεύει λύση από την Ιβηρική, αποφάσεις πριν το Πάσχα

Οι μέρες περνούν και στην ΑΕΚ εντείνουν τις επαφές τους για να καταλήξουν στην τελική short list υποψήφιων τεχνικών, μέσα από την οποία θα υπάρξει η τελική εισήγηση προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στην Ενωση συνεχίζουν να «φιλτράρουν» κάποιες επιλογές και φαίνεται πως μεταξύ των επιλογών τους υπάρχει ένα κρυφό χαρτί, με προπονητή από την Ιβηρική χερσόνησο, το όνομα του οποίου δεν έχει βγει ακόμα προς τα έξω και θεωρείται εξαιρετική επιλογή.

Σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, είναι εξαιρετικά άτοπο να επιχειρήσει κάποιος να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες της ΑΕΚ. Βέβαια, γίνεται φανερό μέσω δημοσιεύσεων στο εξωτερικό, πως ο δείκτης δυσκολίας είναι υψηλός, κυρίως λόγω της απροθυμίας κάποιων τεχνικών να δεσμευθούν άμεσα με μια ομάδα από πρωτάθλημα χαμηλής δυναμικότητας. Ετσι, εσχάτως εμφανίστηκε να υπάρχει άρνηση για συνεργασία με την ΑΕΚ από Γκαρσία, Πελεγκρίνο και Πίρλο.

Στην ΑΕΚ πάντως, μολονότι ξέρουν ποιες είναι οι δυσκολίες σε κάθε περίπτωση, θεωρούν πως η κατάσταση είναι ακόμα ελεγχόμενη. Δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους αναφορικά με τις επιλογές και ποιες θα ήθελαν για τον πάγκο, αν και είναι σαφές πως εάν μπορούσε να βρεθεί άκρη με τον Γκαρσία, τότε όλα τα υπόλοιπα θα αφήνονταν στην άκρη. Και από την ΑΕΚ υποστηρίζουν, πως τόσο ο Πελεγκρίνο, όσο Ντι Φραντσέσκο είναι μέσα στις επιλογές τους, ενώ με τον Πίρλο δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά.

Ισπανός και Πορτογάλος

Εδώ κάπου προκύπτει και η πληροφορία για τουλάχιστον έναν προπονητή από την Ιβηρική, αν και υπάρχουν πηγές που κάνουν λόγο τόσο για ισπανική, όσο και για πορτογαλική λύση. Ειδικά για την πορτογαλική αγορά, η ΑΕΚ φαίνεται πως ψάχνεται έντονα, καθώς είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι Πορτογάλοι έχουν δημιουργήσει μια «βιομηχανία» προπονητών που τροφοδοτεί σπουδαίες ομάδες ανά την υφήλιο.

Ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, παρά το ιδιαίτερο των ημερών και τις πιθανές απουσίες, να κατασταλάξει η ΑΕΚ στην τελική της επιλογή. Να έχουν προχωρήσει σημαντικά όλες οι προκαταρκτικές επαφές και να υπάρχει σύγκλιση απόψεων για την ομάδα της νέας σεζόν, με κεντρική τη στόχευση του συλλόγου για επιστροφή σε πορεία πρωταθλητισμού και βέβαια το πώς μπορεί να γίνει αυτό πράξη από το νέο προπονητή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News