ΑΕΚ: Κέρδισε χρόνο και μετρά τις επιλογές της

Φαντάζει περίεργο για το μέγεθος και τη δυναμική της ΑΕΚ να υπάρχει τέτοιο αίσθημα ανακούφισης έπειτα από μια νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας.

Γιατί μπορεί φέτος η ομάδα της Ηπείρου να κάνει εντυπωσιακή πορεία και να δείχνει σταθερότητα έχοντας βλέψεις για την εξάδα, αλλά τα μεγέθη διαφέρουν. Ωστόσο, επειδή στην ΑΕΚ των τελευταίων εβδομάδων τίποτε δεν μπορεί να θεωρούνταν δεδομένο, η επιστροφή στις νίκες έδωσε ανάσα και χρόνο ηρεμίας για να επικεντρωθεί στις μελλοντικές αποφάσεις για το μέλλον της.

Βέβαια, είναι σαφές πως πολλά για το πόσο άνετα θα μπορεί να κινηθεί η ΑΕΚ, θα κριθούν στο πακέτο αγώνων που μεσολαβεί ως το φινάλε της κανονικής περιόδου. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, η ΑΕΚ θα πάει στη Λεωφόρο για το παραδοσιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ έχοντας μια θλιβερή παράδοση στα τελευταία χρόνια και θα κλείσει με τον πάντα επικίνδυνο Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.

Ο Μελισσανίδης και των μέλλον των «τριών»

Επί του παρόντος πάντως, υπάρχει ηρεμία και διάστημα που δεν ασκείται ασφυκτική πίεση από διάφορες πλευρές για άμεση λήψη αποφάσεων. Μη φανταστεί βέβαια κάποιος, πως υπάρχουν διεργασίες σε υψηλό επίπεδο. Ετσι και αλλιώς, ελάχιστοι ή ίσως και κανείς εντός της ΠΑΕ, δεν μπορεί να ξέρει τι θα ξημερώσει. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει με ασφάλεια ποιες ακριβώς θα είναι οι κινήσεις και τι υπάρχει στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη, από τον οποίο περνούν τα πάντα σε επίπεδο αποφάσεων.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος σύμμαχος σε αυτήν τη φάση, ώστε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ να καθαρίσει μέσα στο μυαλό του πως θα πορευθεί. Ως δεδομένο πάντως πρέπει να θεωρείται, πως ο Μελισσανίδης δεν είναι ξεκάθαρος για το μέλλον. Οπως είπε και μιλώντας προς τους παίκτες προ λίγων ημερών, για τη φετινή αποτυχία θεωρεί πως του ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, ενώ κρίνει με θετικό τρόπο το έργο των Παπαδημητρίου, Κονέ, αλλά και την παρουσία του Γιαννίκη.

Μπορεί αυτό το αίσθημα να διατηρήσει τους τρεις στην ΑΕΚ και για την επόμενη σεζόν; Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το ιδανικό σενάριο για το μέλλον των «τριών» θα ήταν να τελειώσει η ΑΕΚ την κανονική περίοδο με δύο νίκες στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης στην τελευταία αγωνιστική και νωρίτερα να πάρει το καλύτερο δυνατό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο. Ετσι, θα μπορούσε να μπει με μεγαλύτερη άνεση στα play off και να διεκδικήσει μια ευπρόσωπη παρουσία και βελτιωμένο φινάλε.

Να βγάλει τη σεζόν

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά. Ο Μελισσανίδης έχει εισπράξει την απογοήτευση του κόσμου, την καθημερινή πίεση που ασκείται γύρω από την ομάδα μέσα από δημοσιεύματα και τη σχετική «φασαρία» στα social media, για να φύγουν από την ομάδα αρκετοί. Αυτή είναι η μία άκρη του νήματος. Η άλλη, αφορά το ποιοι θα έρθουν και εκεί περιπλέκεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Πάντως, είναι σημαντικό πως παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται, ο Μελισσανίδης έχει διερευνήσει αρκετές πιθανότητες για το μέλλον της ΑΕΚ. Πιθανούς τρόπους για να πορευθεί η ομάδα, με παρόντες κάποιους εκ των υπαρχόντων ή και πλήρη αναδόμηση. Ισως το μόνο που μπορεί πια να θεωρείται βέβαιο είναι πως επιθυμεί, να πορευθεί ως το τέλος της σεζόν με την παρούσα κατάσταση, καθώς όσες λύσεις υπάρχουν – με υπηρεσιακό τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο για παράδειγμα – δεν θεωρούνται τέτοιες που να κρίνονται από τον Μελισσανίδη ως επαρκείς για να βγει η ομάδα από τη δύσκολη θέση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News