ΑΕΚ: Γι' αυτό επέλεξε τον Αλμέιδα να τη βάλει στην «Αγιά Σοφιά»

ΑΕΚ: Γι’ αυτό επέλεξε τον Αλμέιδα να τη βάλει στην «Αγιά Σοφιά» και να είναι ο νέος της προπονητής

Ηταν φανερό τις τελευταίες ημέρες, ειδικά έπειτα από το ταξίδι αστραπή του Ματίας Αλμέιδα στην Αθήνα, πως ο Αργεντινός είχε εξελιχθεί σε μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ.

Οι μέρες που μεσολάβησαν από τη συνάντηση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τις επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΑΕΚ, ενίσχυσαν και άλλο την πεποίθηση, πως ο Αλμέιδα είναι εκείνος που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στη νέα εποχή της.

Στην ΑΕΚ θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το θέμα του Αλμέιδα αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Μελισσανίδη. Κατά πληροφορίες, το κλίμα ήταν άριστο, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ καλοδέχθηκε τον Αργεντινό και συνομίλησαν σε αρκετά ευχάριστο κλίμα. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαφωνία, υπήρξε καταρχήν συμφωνία σε όλα τα γενικά θέματα της επικείμενης συνεργασίας και δόθηκε μικρό χρονικό διάστημα για να υπάρξει η τελική συμφωνία.

Η τρίτη λύση

Τι υπήρξε σε αυτό το μεσοδιάστημα; Η ΑΕΚ είχε κρατήσει ανοιχτή γραμμή με τον Κροάτη Λέκο, αλλά παράλληλα δούλευε και ακόμα μια επιλογή. Κατά ασφαλείς πηγές, επρόκειτο για προπονητή με μεγαλύτερο όνομα, που θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερο γκελ και να προσφέρει κάποιου είδους περισσότερη ασφάλεια. Λέγεται μάλιστα, πως υπήρξε ταξίδι-αστραπή εκπροσώπων της ΑΕΚ στο εξωτερικό στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας γι’ αυτήν την περίπτωση.

Ωστόσο, φάνηκε πως η χρονική συγκυρία δεν ήταν ικανοποιητική για να κλείσει το θέμα. Θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο, καθώς ο υποψήφιος εμφανιζόταν να μαζεύει επιλογές προτού λάβει την απόφαση του. Συν τοις άλλοις, ο Αλμέιδα είχε καταστήσει σαφές προς την ΑΕΚ πως θα περιμένει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Για τον Αργεντινό τεχνικό φαίνεται πως υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες και στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Ετσι, με δεδομένο πως υπήρχε πίστη στον Αλμέιδα και δεν προέκυπτε άμεσα κάτι πιο δυνατό, η ΑΕΚ αποφάσισε να ενεργοποιήσει το ντιλ μαζί του. Ετσι και αλλιώς, δεν απαιτούνταν κάτι περισσότερο από την απόφαση της ΑΕΚ, καθώς οι όροι ήταν συμφωνημένοι. Ετσι, στην ΑΕΚ προχωρούν με τον Αργεντινό προπονητή και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έγγραφη αποτύπωση της συμφωνίας, ώστε ο Αλμέιδα να έρθει άμεσα στην Ελλάδα με το επιτελείο του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News