ΑΕΚ: Η ασφάλεια του Στάνκοβιτς, ο ρόλος του Κριχόβιακ, τα γυαλιά του Ανσαριφάρντ

Σε οργασμό διεργασιών βρίσκεται η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Από τη μία, εντείνονται οι συζητήσεις για την επιλογή του νέου προπονητή, από την άλλη προχωρούν οι ωσμώσεις ώστε να αλλάξει η εικόνα της ομάδας και να έλθει η νίκη στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη Μ. Δευτέρα.

Αυτό που συζητείται έντονα στην ΑΕΚ εδώ και μήνες, η διαφοροποίηση του σχηματισμού προκειμένου να επέλθει μεγαλύτερη ισορροπία, φαίνεται πως θα εφαρμοστεί από τον Οφρυδόπουλο στα Γιάννινα και οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν με διάταξη 4-3-3.

Κομβική γι’ αυτήν την αλλαγή της ΑΕΚ είναι η θέση και η ικανότητα του Κριχόβιακ. Ο Πολωνός είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά, αλλά είναι επίσης φανερό πως δεν βρίσκεται στο 100% της αγωνιστικής του ετοιμότητας. Ως δεύτερος αμυντικός χαφ, αναγκασμένος να κάνει πολλά μέτρα, χάνεται από ένα σημείο και μετά, ενώ παράλληλα εξουθενώνει τον παρτενέρ του. Τώρα, με τριάδα και παίζοντας ως εσωτερικός χαφ, ο Κριχόβιακ εκτιμάται πως θα μπορεί να προσφέρει πολλά, έχοντας δίπλα του τον Μάνταλο ή τον Χατζισαφί και κόφτη έναν εκ των Σιμάνσκι ή Λε Ταλέκ (ή ακόμα και τον Σιμόες που είναι ξανά διαθέσιμος).

Ο Στάνκοβιτς και ο Βράνιες

Βέβαια, για την ασφάλεια της αμυντικής συμπεριφοράς της ΑΕΚ, κομβική είναι η επαναφορά του Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό, από το Σάββατο μπήκε ξανά στο κανονικό πρόγραμμα και κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι βασικός στα Γιάννινα. Ετσι, κλείνει και κάποιες κωμικές σκέψεις που υπήρξαν πέριξ της ΑΕΚ, για χρησιμοποίηση του Χατζηεμμανουήλ, επειδή ο Τσιντώτας έκανε λάθος στο πρώτο γκολ του Αρη την περασμένη εβδομάδα.

Οσον αφορά την άμυνα, ο Βράνιες υπέστη διάστρεμμα και φαίνεται να μένει εκτός. Βέβαια, έτσι και αλλιώς θα έμενε εκτός, καθώς ήταν εκ νέου απογοητευτικός στο ματς με τον Αρη και από το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ είχαν αποφασίσει να επιστρέψει ο Μήτογλου ως παρτενέρ του Βράνιες. Προβληματισμός υπάρχει για το αριστερό άκρο, όπου Μοχαμάντι και Χατζισαφί βρίσκονται σε ραμαζάνι και είναι εξαιρετικά αδύναμοι.

Τα γυαλιά του Ανσαριφάρντ

Μετά από καιρό, η ΑΕΚ φαίνεται πως θα έχει εναλλακτική λύση και στην επίθεση. Με γυαλιά σαν και εκείνα που λανσάρισε πριν από χρόνια ο Ενγκαρ Ντάβιντς, λόγω μιας μόλυνσης στο μάτι, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ξεκίνησε να προπονείται και θα ταξιδέψει στην Ηπειρο. Είναι απίθανο, πως με όσα σουρεαλιστικά έχουν συμβεί κατά καιρούς στην ΑΕΚ, ο Ιρανός προστέθηκε στις πρώτες θέσεις, με πρόβλημα στο μάτι έπειτα από τραυματισμό από… τούρτα, στο πάρτι γενεθλίων που του έκαναν οι συμπαίκτες του!

Ο Αμραμπατ από την άλλη, φαίνεται να μένει εκτός λόγω τραυματισμού. Ετσι και αλλιώς, δεν είχε καλή εικόνα στο ματς με τον Αρη και συνολικά δεν βιώνει τις καλύτερες ημέρες του στην ΑΕΚ, με πολλά ερωτηματικά για το μέλλον του. Εκτός θα είναι και ο Τάνκοβιτς, που ταλαιπωρείται από αρχόμενο σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών και αποφασίστηκε να προστατευθεί για τις επόμενες δέκα ημέρες. Κάτι που σημαίνει, πως δύσκολα θα εμφανιστεί ξανά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News