AEK: Η διάταξη, το πάθος και τα ανησυχητικά νέα ενόψει Ολυμπιακού

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται σε κλίμα ανασφάλειας, προβληματισμού έως και αδιαφορίας από κάποιους ενόψει του αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Έτσι όπως τα κατάφερε η ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, έκανε το δικό της επόμενο ματς πολύ δυσκολότερο. Δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας και σε συνδυασμό με τη γκέλα του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, ο ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στους 10 βαθμούς.

H ανασφάλεια και η… ετοιμότητα του Ολυμπιακού που δεν βολεύει την ΑΕΚ

Διαφορετικά θα προσέγγιζαν το προσεχές ματς οι Πειραιώτες, αν η διαφορά είχε μείνει στους 12 βαθμούς, ίσως να τους βόλευε κι η ισοπαλία. Όπως, όμως, έχουν δείξει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όλη τη χρονιά, όταν η διαφορά με τον δεύτερο προσεγγίζει σε μονοψήφιο αριθμό, νιώθουν πρωτοφανή ανασφάλεια και ανάλογη ετοιμότητα, δικαιολογημένα όλα βάσει της εικόνας που έδειξαν στο γήπεδο στις 28 αγωνιστικές, έως σήμερα. Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αμφιβολία πως θα κάνουν τα πάντα για να νικήσουν.

Σε ό,τι αφορά στην τακτική προσέγγιση, περιμένουμε όλοι να διαπιστώσουμε αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στη διάταξη και άρα στην εικόνα της ομάδας. Παρόλα αυτά, σε αυτό το ματς, ίσως θα έπρεπε ο Οφρυδόπουλος να στήσει την ενδεκάδα του σε 4-1-4-1, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό 6άρι μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς και μπροστά του, τον Σιμάνσκι ως 8άρι και τον Κριχόβιακ σε ρόλο πιο ελεύθερο. 

Δεν θα είναι διαθέσιμος ο Σιμόες, αλλά υπάρχει ο Λε Ταλέκ.  Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να δώσει ισορροπία απέναντι στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και να συνδέσει καλύτερα την άμυνα με την επίθεση, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στους πλάγιους μπακ για προωθήσεις.

Τα νέα από τις προπονήσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα και το… πάθος που ζητείται

Σχετικά με την ψυχική προσέγγιση, ο Οφρυδόπουλος ελπίζει να διαπιστώσει το ίδιο πάθος στις μονομαχίες, όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς, τα νέα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρατηρήσεις του προπονητή προς αδιάφορους ποδοσφαιριστές στην προπόνηση κι οι τελευταίες δηλώσεις του Άμπραμπατ, δεν αφήνουν πολλές ελπίδες για να δούμε τέτοιο πάθος.

Τώρα θα διαπιστωθεί αν κάποιοι παίκτες δεν θέλουν να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά για τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη, σκεπτόμενοι, μάλλον, τη δική τους έξοδο από τα Σπάτα. Εδώ παίζει το ρόλο της κι η καθυστέρηση της απόφασης σχετικά με τον νέο προπονητή, ο οποίος, αν είχε συμφωνήσει, θα αξιολογούσε ήδη το υπάρχον ρόστερ ενόψει της νέας χρονιάς και αυτό θα το γνώριζαν οι πάντες.

Η ΑΕΚ θα μεταβεί στην έδρα του Ολυμπιακού με μια τρομερή ανασφάλεια γύρω από την κατάστασή της και την όρεξη συγκεκριμένων παικτών της. Αυτός δεν είναι καλός οιωνός, διότι όταν στο παρελθόν είχε τέτοιο κλίμα, είχε υποστεί και απογοητευτικές πανωλεθρίες. Οψόμεθα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News