ΑΕΚ: Η μεγάλη πρόκληση του Αλμέιδα

Είναι μικρός μύθος, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Κάθε παιδί που γεννιέται στην Αργεντινή, θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να μοιάσει στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Να παίξει με την Εθνική της χώρας του και να κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς ξεκίνησε να παίζει από μικρός μπάλα, έφτασε να γίνει συμπαίκτης του μεγάλου Ντιεγκίτο και να φτιάξει σπουδαίο όνομα.

Το πέρασμα του Ατλαντικού και ο ερχομός στην ευρωπαϊκή Μέκκα του ποδοσφαίρου έγινε από νωρίς. Είχε ανδρωθεί στα τμήματα υποδομής της Ρίβερ Πλέιτ, είχε παίξει στους «εκατομμυριούχους» και το καλοκαίρι του 1996 άνοιξε τα φτερά του για την Ισπανία και τη Σεβίλλη. Δεν έμεινε πολύ, καθώς ένα χρόνο έπειτα μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Λάτσιο. Με σταθμούς τις Πάρμα, Ιντερ, Μπρέσια στην Ιταλία έμεινε ως το χειμώνα του 2004 και έπειτα πήρε το δρόμο της επιστροφής, πριν ολοκληρώσει την πορεία του στη Ρίβερ Πλέιτ το 2011.

Ως προπονητής, ο εν δυνάμει τεχνικός ηγέτης της ΑΕΚ, δεν είχε ίδια πορεία. Δεν βιάστηκε να κάνει το πέρασμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έψαξε τον τρόπο να φτιάξει το όνομα του στην πατρίδα του και σε αμερικάνικες πολιτείες, πρώτα στο Μεξικό και έπειτα στις ΗΠΑ. Τώρα, μέσω της ΑΕΚ πήρε την απόφαση να κάνει το ευρωπαϊκό βήμα στην καριέρα του, κρίνοντας πως η ΑΕΚ είναι η κατάλληλη αφετηρία.

Ο υψηλός ανταγωνισμός της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα αντιμετωπίζει με ενθουσιασμό τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, αλλά ξέρει πως ο δρόμος δεν θα είναι σπαρμένος με ρόδα. Ο Αργεντινός γνωρίζει καλά από τη μελέτη που έχει κάνει, το ρίσκο που συνιστά το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει σοβαρό εσωτερικό ανταγωνισμό, από τον οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται αρκετά πίσω. Μέσω της παρουσίας του, η ΑΕΚ πρέπει να κάνει υπερβάσεις για να καλύψει τη διαφορά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Συν τοις άλλοις, ο Αλμέιδα θέλει να πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός συνόρων. Αντιλαμβάνεται, πως για να κάνει τη διαφορά σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό, δεν του αρκεί η 3η θέση, που και αυτή η ΑΕΚ την τελευταία διετία δυσκολεύεται να καταλάβει και φέτος αντιμετωπίζει ορατό το φάσμα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για ακόμα έναν λόγο, ότι έρχεται άμεσα στην Αθήνα και θα μπορέσει να δει από πρώτο χέρι όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News