ΑΕΚ: Η «πληγή» του ΟΑΚΑ και τα παράδοξα στατιστικά

Η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία των πλέι οφ και πρέπει να ξεπεράσει την «πληγή» του ΟΑΚΑ και να «διαβάσει» σωστά κάποια παράδοξα στατιστικά

Το φινάλε της 6ης αγωνιστικής, πρώτης του δεύτερου γύρου των πλέι οφ, μπορεί να κριθεί πως είχε θετικό πρόσημο για την ΑΕΚ. 

Βλέπετε, μπορεί να έμεινε πικρή γεύση από την απώλεια της νίκης στην Τούμπα – σε ματς που υπερείχε εμφανώς του ΠΑΟΚ και είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες – αλλά έπειτα από όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο, μειώθηκε στον πόντο η διαφορά με τον Αρη. Και η – σκληρή – αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ τον Αρη πρέπει οπωσδήποτε να προσπεράσει, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει και το δίπορτο του Κυπέλλου.

Στη φετινή ΑΕΚ οι… κανονικές συνθήκες αγνοούνται

Υπό κανονικές συνθήκες, θα μπορούσε να λεχθεί πως η ΑΕΚ κρατά την τύχη στα χέρια της και έχει πρόγραμμα αρκετά ευνοϊκό. Βλέπετε, έχει να δώσει τρία παιχνίδια στην έδρα της (διαδοχικά με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό στο φινάλε της διαδικασίας) και να βγει εκτός μόνο για το ματς με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, ο Αρης έχει δύο ζόρικες εξόδους (σε Γιάννινα και Τούμπα) και υποδέχεται Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Οι κανονικές συνθήκες αγνοούνται όμως, για τη φετινή ΑΕΚ. Ετσι, έχοντας φτάσει στου δρόμου τα μισά και ένα ακόμα βήμα στα πλέι οφ, η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει εκμεταλλευθεί ούτε στο παραμικρό την έδρα της. Το ΟΑΚΑ αποτελεί ανοιχτή «πληγή» για την ΑΕΚ, που έχασε μέσα στο σπίτι της τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και τον Αρη. Και με δεδομένη την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα, ουδείς μπορεί να είναι πεπεισμένος πως θα αλλάξει το χαρτί.

Αλώβητη σε Λεωφόρο και Γιάννινα

Βέβαια, στα παράδοξα της φετινής ΑΕΚ υπάρχουν και άλλες στατιστικές αποτυπώσεις που καταγράφουν τα περίεργα αυτής της ομάδας. Βλέπετε, είναι η μόνη ομάδα που κατάφερε ως τώρα να φύγει αλώβητη από τη Λεωφόρο, εκεί όπου ηττήθηκαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αρης. Επίσης, είναι η μόνη ομάδα που νίκησε στα Γιάννινα, εκεί που πέταξαν βαθμούς τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός. Απίθανα πράγματα.

Ολα αυτά πρέπει να συμβούν έτσι και αλλιώς με εξαιρετικά περιορισμένες επιλογές παικτών. Διότι, μπορεί να έχει φανεί πως ο Οφρυδόπουλος έχει χρησιμοποιήσει ήδη στα πλέι οφ 24 παίκτες, αλλά τώρα που έφτασε ο κόσμος στο χτένι – από ανάγκη και όχι από επιλογή – πρέπει να πορευθεί με ένα πολύ κλειστό γκρουπ παικτών, που δεν ξεπερνούν επί της ουσίας την 11άδα που έπαιξε στην Τούμπα. Εάν προκύψει απώλεια, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντικατασταθεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News