ΑΕΚ: Η πρώτη φορά του Τσούμπερ με το «10» και η σημειολογία της επιλογής

Ακόμα τα νούμερα στις φανέλες της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, δεν έχουν “κλειδώσει”. Τουλάχιστον όχι όλα. Όμως ήδη έχει φανεί πως η φανέλα με το “10”, περνάει από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που φεύγει από την ομάδα, στον Στίβεν Τσούμπερ. Προφανώς το “δέκα” σ’ όλες τις ομάδες, δεν είναι ένα απλό νούμερο όπως όλα τα άλλα. Έχει την σημειολογία του. Ως εκ τούτου και η συνειδητή επιλογή του Τσούμπερ, να αφήσει το “17” της πρώτης του σεζόν και να ζητήσει την συγκεκριμένη φανέλα, έχει την σημειολογία της. 

Ο Ελβετός πηγαίνοντας σε μια τόσο βαριά φανέλα όπως αυτή με το νούμερο “δέκα”, ήθελε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ενόψει της σεζόν που θα ξεκινήσει. Ένα μήνυμα σιγουριάς για πολύ καλύτερα πράγματα από τον ίδιο μέσα στο γήπεδο. Είναι κάτι που έχει εκφράσει ήδη ο Τσούμπερ στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Και επίσης είναι από τους ποδοσφαιριστές που θέλουν, μέσω και της φανέλας, να στέλνουν μηνύματα. Το είχε κάνει πέρυσι, όταν επέλεξε να γίνει η αναγραφή του ονόματός του στα ελληνικά και όχι στα αγγλικά. “Είμαι στην Ελλάδα τώρα και πρέπει να σέβομαι την χώρα” είχε πει. 

Στην καριέρα του ο Τσούμπερ έχει αλλάξει πολλά νούμερα στις φανέλες. Αλλά ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε επιλέξει το “δέκα”. Έχει πάρει το “9” στη Στουτγκάρδη, αλλά και το “11” στην Άιντραχτ. Ακόμα και το “8” έχει επιλέξει όταν έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και στην Χοφενχάιμ είχε το “17”, το οποίο επέλεξε και στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ. Ενώ στην εθνική Ελβετίας αγωνίζεται με το “14” στην πλάτη. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News