ΑΕΚ: Χωρίς λευκό καπνό για προπονητή, στην αναμονή για απόφαση

Ολοκληρώθηκε δίχως να αλλάξει θεαματικά τα δεδομένα, η πρώτη μέρα της παρουσίας του Ματίας Αλμέιδα στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός προπονητής είχε δύο συναντήσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο δείπνησε και ως αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ είχε εκτενή συνεργασία και με τους Παπαδημητρίου, Κονέ. Ωστόσο, ακόμα είναι εξαιρετικά πρώιμο να πει κάποιος με βεβαιότητα, έστω και εάν ο Αλμέιδα είναι το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της ΑΕΚ.

Το αυτονόητο στη διαδικασία είναι πως ο Αλμέιδα, που ήρθε προσωπικά στην Αθήνα από την άλλη άκρη του κόσμου και ενόσω στο ενδιάμεσο είχε βρει συμφωνία για τη λύση της συνεργασίας του με τους Σαν Χοσέ Ερθκουικς, έμπαινε στην τελική ευθεία ως μεγάλο φαβορί. Ωστόσο, εξ αρχής είχε λεχθεί από την πλευρά της ΑΕΚ, πως έστω και εάν ήρθε ο Αλμέιδα, αυτό δεν σήμαινε απαραίτητα πως ήταν μπροστά συγκριτικά με άλλους υποψήφιους.

Η αναμονή για Αλμέιδα

Τι θα μπορούσε να αλλάξει ενδεχομένως αυτή τη διαδικασία των συναντήσεων, προτού λάβει την τελική απόφαση η ΑΕΚ; Προφανέστατα, να εντυπωσιαστεί τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά τη συνάντηση με τον Αργεντινό και να θεωρήσει πως είναι αρκετό για να τον βγάλει μπροστά στη λίστα. Δεν μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα ως τώρα τι αποκόμισε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, αλλά λευκός καπνός δεν βγήκε.

Εύλογα αντιλαμβάνεται κάποιος, πως από τη στιγμή που ήρθε ο Αλμέιδα και δεν υπήρξε συμφωνία – κατά κάποιες πηγές μάλιστα αναχωρεί εκ νέου την Πέμπτη για την πατρίδα του – είναι λογικό να χάνεται ένα στοιχείο ενθουσιασμού. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι αρνητικό, αλλά αναμφίβολα μειώνεται και άλλο η προοπτική του Αλμέιδα για τον κόσμο της ΑΕΚ, που έτσι και αλλιώς είναι «μουδιασμένος» στο άκουσμα της επιλογής του.

Στη λίστα και ο Λέκο

Από εδώ και πέρα, η ΑΕΚ φαίνεται πως μπαίνει σε φάση τελικής επιλογής και αναμονής για την απόφαση που θα αφορά το εκλεκτό. Μεταξύ των υποψηφίων – Ντι Φραντσέσκο, Πελεγκρίνο και βέβαια ο πολύς Ρούντι Γκαρσία πέραν του Αλμέιδα – συγκαταλέγεται και ο Ιβάν Λέκο. Πρόκειται για τον 44χρονο Κροάτη τεχνικό που εργάζεται στην Κίνα για λογαριασμό της Σανγκάη Πορτ. Γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του ως άμεσος συνεργάτης του Τούντορ στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο Λέκο ήταν πρωταθλητής Βελγίου με την Μπριζ τη σεζόν 2017-2018, σεζόν στην οποία αναδείχθηκε και κορυφαίος προπονητής στο Βέλγιο,  ενώ κατέκτησε και το Super Cup με την ίδια ομάδα. Δούλεψε στην Αλ Αΐν στα Εμιράτα, την ομάδα στην οποία δουλεύει τώρα ο Σεργκέι Ρεμπρόφ που επίσης έχει απασχολήσει τον τελευταίο χρόνο στην ΑΕΚ.  Επέστρεψε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Αντβέρπ με την οποία κατέκτησε το κύπελλο το 2020.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News