ΑΕΚ: Κινείται σε παράλληλους δρόμους

Βρισκόμαστε στις αρχές Μαρτίου και είναι εύλογο, πως όλες οι ομάδες ρίχνουν ήδη κλεφτές ματιές στην επόμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς μετά από τέσσερις απόλυτα αποτυχημένες σεζόν, η μοναδική ελπίδα εκπορεύεται από μια νέα αρχή και την αλλαγή σελίδας που θα επιχειρηθεί στο κλαμπ. Είναι δεδομένο, πως όλη η ΑΕΚ κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, σε παράλληλη πορεία, υπάρχει και η ολοκλήρωση με αξιοπρέπεια και ευρωπαϊκή προοπτική της νυν σεζόν, ώστε να μην υποθηκευτεί το μέλλον της ομάδας.

Για το υπόλοιπο του μήνα και ως το τέλος Απριλίου, η ΑΕΚ θα κινηθεί σε δύο παράλληλους δρόμους, που ελπίζει πως στο φινάλε τους θα οδηγούν στην επιτυχία. Διαδρομές που δεν είναι ξεκομμένες μεταξύ τους, καθώς πολλά από τα πρόσωπα που καλούνται να πρωταγωνιστήσουν τώρα, θα έχουν σημαίνοντα ρόλο και στην επόμενη μέρα. Ή και αλλιώς, στελέχη και μέλη της ομάδας που τώρα καλούνται να περισώσουν την παρτίδα, ενδεχομένως είναι εκτός πλάνων για το μέλλον.

Ψάχνει παντού

Είναι εύλογο, πως το στοιχείο που εξιτάρει και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι αυτό που αφορά το πώς θα είναι η ΑΕΚ της επόμενης σεζόν. Ως ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές. Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα, πως θα είναι απρόσμενο να διασωθούν περισσότερα από 1-2 στελέχη που πρωταγωνίστησαν φέτος στη δημιουργία και πορεία της ομάδας.

Η ΑΕΚ ψάχνει, κυρίως μέσω προσωπικών επαφών του Δημήτρη Μελισσανίδη, για κάθε πιθανό σενάριο. Από τη στελέχωση της ομάδας με μια νέα δομή λειτουργίας, με άφθαρτα πρόσωπα που θα συμφωνήσουν βάσει βιογραφικού και εμπειριών, μέχρι τη συμφωνία με έναν προπονητή εγνωσμένου κύρους και αξίας, που θα γίνει εκείνος ο πρωταγωνιστής. Τον Σάντος ή κάποιον σαν τον Σάντος. Σε αυτό το χρονικό σημείο είναι δύσκολο να εκτιμήσει κάποιος, με ποιο μοντέλο θα πορευθεί η ΑΕΚ.

Αγωνιστική υπέρβαση

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ μπαίνει στη διαδικασία των πλέι οφ. Βρίσκεται στην καλύτερη βαθμολογική θέση – εάν αφαιρέσουμε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ από το παιχνίδι – αλλά και στη χειρότερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Στα αποδυτήρια αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχουν περιθώρια και είναι αλήθεια, πως το κλίμα (και εντός ομάδας) έχει στραβώσει για αρκετούς, με ό,τι σημαίνει αυτό για το μέλλον, έστω και εάν υπάρχουν συμβόλαια.

Η είσοδος του ΠΑΣ Γιάννινα αντί του ΟΦΗ, θεωρητικά είναι θετική για την ΑΕΚ. Βλέπετε, με την ομάδα της Ηπείρου η ΑΕΚ είχε δύο νίκες στην κανονική περίοδο. Κάτι που αυτόματα δίνει μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα και δίνει στην ΑΕΚ την πίστη, ότι ακόμα και εάν επαναλάβει μόνο όσα έκανε μέχρι τώρα – 14 βαθμοί σε δέκα ματς με τους επόμενους αντιπάλους της – λογικά δεν θα χάσει το τρένο της Ευρώπης για την επόμενη σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News