ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει ήδη δώσει διαφορετικό ρόλο σε 4 σημαντικούς παίκτες

Ένα από τα στοιχεία που ο Ματίας Αλμέιδα εκτιμά πολύ σε ποδοσφαιριστές, είναι η δυνατότητα να μπορούν να υπηρετήσουν πολλούς και διαφορετικούς ρόλους μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα είναι και ένας βασικός λόγος, που καθαρά ποδοσφαιρικά, τον Νορντίν Άμραμπατ ήθελε να τον συμπεριλάβει στο αγωνιστικό του πλάνο για την προσεχή σεζόν. Και γενικώς ο Αλμέιδα επιδιώκει να έχει “πολυεργαλεία” στο ρόστερ. Ακόμα και να τα… δημιουργεί ο ίδιος. 

Ήδη, πριν καν συμπληρωθούν τρεις γεμάτες εβδομάδες προετοιμασίας και πριν ολοκληρωθεί η δουλειά στην Ολλανδία, ο Αργεντινός τεχνικός έχει αλλάξει ρόλους μέσα στο γήπεδο, σε τρεις σημαντικούς ποδοσφαιριστές από το ρόστερ. Μάλιστα πρόκειται για τρεις παίκτες που πέρυσι ήταν βασικότατη στην ομάδα. 

Η πρώτη περίπτωση είναι του Σέρχιο Αραούχο. Με τον Αργεντινό φορ ο Αλμέιδα είναι ξετρελαμένος και θεωρεί πως πρέπει να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Και εκτίμα πως αυτό περνάει μέσα από μια αλλαγή ρόλου. Ήδη ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποιεί τον Αραούχο σε μια θέση πιο περιφερειακού φορ. Κάτι που το είχε από την αρχή στο μυαλό του. Φυσικά θα υπάρξουν και ματς που ο “Τσίνο” θα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Αλλά και πολλά ματς που ο Αραούχο θα είναι περιφερειακός επιθετικός. 

Η δεύτερη περίπτωση είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Από την πρώτη στιγμή ο Αλμέιδα σκεφτόταν να δοκιμάσει τον διεθνή από το Τρινιναντ και στην κορυφή της επίθεσης. Το υλοποίησε ήδη από το πρώτο φιλικό απέναντι στην Γκενκ. Προφανώς και δεν πρόκειται ο Αλμέιδα να μονιμοποιήσει τον Γκαρσία στην θέση του φορ. Ειδικά από την στιγμή που θα αποκτηθεί επιθετικός για τον συγκεκριμένο ρόλο. Όμως μέσα στη σεζόν, θα υπάρξουν παιχνίδια, που ενδεχομένως να επιστρατεύσει τον Λιβάι σ’ αυτόν τον ρόλο.

Η τρίτη περίπτωση είναι του Στίβεν Τσούμπερ. Ο Αλμέιδα χρησιμοποιεί τον Ελβετό διεθνή σε ρόλο μπακ χαφ στο 3-5-2 που δουλεύει. Είναι μια θέση που ο Τσούμπερ ξέρει καλά, την έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν, αλλά ποτέ στην ΑΕΚ. Αν ο Αλμέιδα μονιμοποιήσει αυτό το 3-5-2, είναι πολύ πιθανό μαζί να μονιμοποιηθεί και ο Τσούμπερ στον συγκεκριμένο ρόλο.

Η τέταρτη περίπτωση είναι ο Νταμιάν Σιμάνσκι. Σε ρόλο λίμπερο έχει τοποθετήσει ο Αλμέιδα τον Πολωνό χαφ. Πρωτόγνωρο για τον Σιμάνσκι, καθώς ακόμα και για να παίξει “κόφτης” μπροστά από τα στόπερ, χρειάστηκε πέρυσι να φτάσουμε μέχρι τα Play Offs. Πάντως η αλλαγή αυτή ρόλου, πιθανότατα στην περίπτωση του Σιμάνσκι δεν θα είναι μόνιμη. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News