ΑΕΚ: Μια τριετία γεμάτη συγνώμες και... εγκληματικές αποφάσεις!

ΑΕΚ: Μια τριετία γεμάτη συγνώμες και… εγκληματικές αποφάσεις που οδήγησαν την ομάδα στο αγωνιστικό βάραθρο

Λένε, πως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Θα είναι άδικο να χαρακτηρίσει κάποιος ως αφιλότιμους όσους βρίσκονται στην ΑΕΚ, αλλά το γεγονός δεν αλλάζει.

Ο κόσμος της ΑΕΚ χόρτασε από δικαιολογίες τα τελευταία χρόνια. Από την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 μέχρι και σήμερα, η πορεία της ΑΕΚ είναι γεμάτη από καταστροφικές, σχεδόν εγκληματικές επιλογές και πολλές, πολλές συγγνώμες.

«Αδικείς την προσπάθειά σου όταν δίνεις γκολ όπως το 1-2 και το 1-3. Είμαι στεναχωρημένος για τον κόσμο που ήρθε. Χάσαμε μία μάχη όχι τον πόλεμο. Είμαστε σε μία εξέλιξη και δυστυχώς αυτά τα λάθη τα πληρώνουμε. Εχει μεγάλο δρόμο το πρωτάθλημα», έλεγε ο Γιαννίκης μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό και την πρώτη του ήττα ως προπονητής της ΑΕΚ. Τότε που ακόμα δεν υπήρχε η κατάρρευση που ακολούθησε.

«Ολοι έχουν μερίδιο σε μία ήττα. Και ο προπονητής. Δε το συζητάμε. Ηταν μία κακή ημέρα», είπε μετά την ήττα από τον ΟΦΗ. «Είναι καταστροφικό αποτέλεσμα, πισωγύρισμα», έλεγε μετά το κάζο του Παναιτωλικού και: «Τρίτο ματς που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε εντός έδρας και είναι τεράστια απογοήτευση», ανέφερε όταν τρίτωσε το κακό των εντός έδρας ηττών έπειτα από τη νέα γκέλα με το Βόλο στο ΟΑΚΑ.

Αρχισαν οι συγγνώμες

Οι συγγνώμες άρχισαν μετά την ήττα από τον Αρη: «Ρισκάραμε πολύ, με αλλαγή συστήματος, δίκαια ισοφαρίσαμε αλλά μένει η πίκρα που χάσαμε. Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο για τα τελευταία αποτελέσματα». Επειτα από τον απίστευτο αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο, ο Γιαννίκης έδειχνε πλήρως παραδομένος: «Τεράστιο σοκ, είναι μια δύσκολη στιγμή. Η ΑΕΚ είναι μια τεράστια ομάδα που πρέπει να κερδίζει τίτλους. Είμαι πολύ στεναχωρημένος».

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έμεινε ξανά το…απωθημένο της χαράς στον κόσμο: «Ήρθαμε εδώ μετά από έναν πικρό αποκλεισμό και κακά αποτελέσματα, για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας δεν τα καταφέραμε αν και προσπαθήσαμε πολύ», ήταν το σχόλιο του Γιαννίκη. Χθες, μετά τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό, δεν είχε πολλά να πει: «Ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο για το αποτέλεσμα. Τα δυο γκολ έφεραν κατάρρευση κι αυτό στοίχισε στο ματς».

Συγγνώμες απ’ όλους

Ο Γιαννίκης δεν είναι ο μόνος που συχνά πυκνά στρέφεται στις συγγνώμες προς τον κόσμο της ΑΕΚ. Αλλωστε, είναι «φρέσκος» ακόμα στις επιλογές που έχουν οδηγήσει την ΑΕΚ σε πρωτοφανή αδιέξοδα και συνεχιζόμενη αγωνιστική κρίση. «Λήξη του αγώνα: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-5. Μία μεγάλη συγγνώμη από όλους μας στους οπαδούς της ομάδας μας για ένα από τα χειρότερα βράδια στην ιστορία μας», ανέφερε η ίδια η ΠΑΕ έπειτα από την ντροπιαστική ήττα πέρυσι από τον Ολυμπιακό.

Το κάζο εκείνου του ματς, έκανε τον τότε προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ, να ζητήσει τρεις φορές συγγνώμη από τον κόσμο. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, συγγνώμη και πάλι συγγνώμη από τον κόσμο. Είναι μία από τις πιο ντροπιαστικές νύχτες. Η ομάδα ξεκίνησε το παιχνίδι καλά. Θα μπορούσαμε ακόμη και να προηγηθούμε. Μετά το 16ο λεπτό κάθε φορά που χάναμε την μπάλα ήταν ένα γκολ ή μία ευκαιρία για τον αντίπαλο. Κάποιοι παίκτες θέλουν αλλά δεν μπορούν. Αυτός που έχει το μεγαλύτερο φταίξιμο είμαι εγώ. Ζητάω συγγνώμη».

Τα ίδια από τον Ελντερ Λόπες, που έκανε τον απολογισμό της περυσινής σεζόν. «θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους της ΑΕΚ γιατί δεν αξίζουν την ΑΕΚ που είδαν τη φετινή χρονιά και ελπίζω να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τελειώσουμε στην τρίτη θέση», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ζητάω ένα συγγνώμη εκ μέρους μου και εκ μέρους των παικτών από τον κόσμο της ΑΕΚ, γιατί αυτός ο σύλλογος δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί. Πιστεύω ότι θα επανορθώσουμε για να χαρεί και ο κόσμος».

Μετά το τέλος της περυσινής σεζόν και ενώ είχε εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική έπειτα από τη νίκη στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, ο Πέτρος Μάνταλος είχε πει τη δική του συγγνώμη. «Εχει δίκιο ο κόσμος να ζητάει από όλους το κάτι παραπάνω. Σπάσαμε αρκετά αρνητικά ρεκόρ στη φετινή σεζόν. Μέσα από την καρδιά μας συγγνώμη για αυτά τα αποτελέσματα, για αυτή τη σεζόν. Κανείς δεν ήθελε να βλέπει την ΑΕΚ έτσι, κυρίως εμείς και ο κόσμος». Φέτος, μπήκε στο κλαμπ και ο Σέρχιο Αραούχο: «Λυπάμαι για το αποτέλεσμα. Ζητάμε συγγνώμη από τους οπαδούς μας», είπε μετά το ματς με το Βόλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News