ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα βασανίζεται για τις λύσεις στην επίθεση

Πάντα ένας τραυματισμός κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, όσο ελαφρύς και αν είναι, κάνει την ζωή των προπονητών εξαιρετικά δύσκολη. Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για ένα τόσο βασικό γρανάζι της μηχανής, όπως ο Σέρχιο Αραούχο.

Η αλήθεια είναι πως οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό του Αργεντινού φορ, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά απαιτεί ειδική διαχείριση. Και όπως όλα δείχνουν, ο Αραούχο θα ξαναμπει σε φουλ ρυθμούς δουλειάς, από την προσεχή Δευτέρα και όταν οι προπονήσεις θα γίνουν στα Σπάτα. 

Μέχρι τότε, ο Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να βρει τις λύσεις για να δουλέψει στο κομμάτι της τακτικής με την επίθεση. Τόσο στις προπονήσεις, όσο και στο φιλικό της Τετάρτης με την Ουτρέχτη. Ο Αραούχο ήταν μαζί με τον νεαρό Κοσίδη, οι μοναδικοί καθαρόαιμοι φορ που ο Αργεντινός τεχνικός είχε στην διάθεση του. Επομένως τώρα ο Αλμέιδα καλείται να κάνει αγωνιστικά πειράματα. Το πιθανότερο είναι πως η δοκιμή με τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, που έγινε στο πρώτο φιλικό απέναντι στην Γκενκ, θα επαναληφθεί. Άλλωστε είναι κάτι, που ο Αλμέιδα θέλει να το μονιμοποιήσει, ώστε και ως τρίτη λύση, για όλη τη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα πειράματα για την επίθεση, θα εξαρτηθούν από τον σχηματισμό που θα επιλέξει να δουλέψει ο Αργεντινός τεχνικός αυτή την εβδομάδα αλλά και να εφαρμόσει στο φιλικό με την Ουτρέχτη. Δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί σε ρόλο επιθετικού και ο Άμραμπατ, όπως εξάλλου συνέβη σε μεγάλο κομμάτι των περυσινών Play Offs. Πάντως σε κάθε περίπτωση, αυτή η ανάγκη που προέκυψε για διαχείριση και προστασία του Αραούχο, ουσιαστικά για το υπόλοιπο της δουλειάς στην Ολλανδία, σίγουρα κάνει δύσκολη τη ζωή του Αλμέιδα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News