ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ψάχνει λύση για τα λάθη

Η φετινή πορεία της ΑΕΚ μοιάζει σαν μια συρραφή λαθών. Ειδικά στα πλέι οφ, τα ατομικά λάθη δίνουν και παίρνουν, ακόμα και από παίκτες που κουβαλούν ατέλειωτα χιλιόμετρα ποδοσφαιρικής εμπειρίας στην καριέρα τους.

Αναμφίβολα, το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, αλλά αυτά που συμβαίνουν στην ΑΕΚ υπερβαίνουν τη λογική. Κόντρα στον Αρη έφτασε να κάνει… τσαφ ακόμα και ο Κριχόβιακ, ενώ υπήρξε και λάθος αντίδραση του Κριχόβιακ.

Το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα. Διαδοχικά λάθη, που ξεκίνησαν από τον Τζαβέλλα, συνεχίστηκαν από τον Χατζισαφί και κατέληξαν στη λάθος πάσα του Τσούμπερ, έδωσαν στον ΠΑΟΚ το γκολ του Τσόλακ και στέρησαν εν τέλει από την ΑΕΚ δύο πολύτιμους βαθμούς. Φαντάζει οξύμωρο, ότι παίκτες με εμπειρία κάνουν συχνά ατομικά λάθη, δεν έχουν καθαρό μυαλό και μπλέκουν σε φάσεις που δεν «μυρίζουν» καν κίνδυνο.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα

Στην Τούμπα είδε για πρώτη φορά δια ζώσης αγωνιζόμενους τους παίκτες της ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αργεντινός τεχνικός σημείωσε στο μπλοκάκι του ορισμένα από τα πολύ σοβαρά ατομικά λάθη που στοίχισαν το γκολ σε βάρος της ΑΕΚ και παράλληλα έφεραν απώλεια σε βαθμούς. Είναι λογικό, να βλέπει μια ομάδα «τραυματισμένη», που χαλά το μυαλό ακόμα και παικτών που δεν θα έπρεπε βάσει κλάσης να κάνουν λάθη, να είναι εξαιρετικά προβληματισμένος.

Πάντως, στις πρώτες του κουβέντες, ο Αλμέιδα δεν δείχνει να είναι σε κατάσταση… πανικού από όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ. Αναγνωρίζει το γενικό πρόβλημα που υπάρχει στη λειτουργία της ομάδας, αλλά δεν εστιάζει μόνο στα ατομικά λάθη, αλλά στη συνολική λειτουργία. Και φαίνεται πως αποτελεί μια από τις πρώτες μέριμνες που θα έχει κατά νου, όταν βάλει μπροστά για το σχεδιασμό της νέας ΑΕΚ, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News