ΑΕΚ: Ο δύσκολος γρίφος του Τάνκοβιτς

Η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί αλλιώς. Εάν κάποιος γυρίσει το χρόνο πίσω και θυμηθεί το πολύμηνο «φλερτ» της ΑΕΚ με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, θα πιστέψει πως ο Σουηδός ήταν ένας μεγάλος καημός.

Είναι αλήθεια, πως ο Τάνκοβιτς αποτελούσε μεγάλη «καψούρα» του Ιλια Ιβιτς, που έστω και εάν πέρασε από συμπληγάδες, έντυσε στα «κιτρινόμαυρα» έναν παίκτη που παίζοντας στην πατρίδα του, είχε τρομερούς αριθμούς.

Ωστόσο, η πραγματικότητα για τον Τάνκοβιτς στην ΑΕΚ ήταν πολύ διαφορετική. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός είναι δεδομένο πως βρίσκεται στην transfer list της ΑΕΚ για το καλοκαίρι. Ιδανικά, στην Ενωση θα ήθελαν να βρουν κάποια ομάδα που θα πλήρωνε για να αποκτήσει τον Σουηδό. Ο Τάνκοβιτς δεσμεύεται με συμβόλαιο από την ΑΕΚ για ακόμα ένα χρόνο, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανοίξει μόνος τη διαδικασία.

Κατά καιρούς, με δηλώσεις που κάνει σε σουηδικά μέσα, ο Τάνκοβιτς εμφανίζεται να εκφράζει αφ’ ενός την απογοήτευσή του για το γεγονός πως φέτος δεν είχε ευκαιρίες στην ΑΕΚ και αφ’ ετέρου, στέλνει μήνυμα ξεκαθαρίζοντας πως έχει συμβόλαιο και επιθυμεί να το ολοκληρώσει. Κάτι που μεταφέρει την πίεση στην πλευρά της ΑΕΚ, που θα πρέπει να βρει τρόπο να απαλλαχθεί από το συμβόλαιο ενός παίκτη που φαίνεται πως δεν υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν.

Ενδιαφέρον, αλλά όχι για αγορά

Για την ΑΕΚ προτεραιότητα είναι η πώληση του Τάνκοβιτς, προσπαθώντας να βρει τη χρυσή τομή με κάποιον από τους συλλόγους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Κυρίως αυτό προέρχεται από την πατρίδα του και ειδικά τη Χάμαρμπι, την πρώην ομάδα του Τάνκοβιτς. Αμφίβολο κατά πόσο ο Τάνκοβιτς θα ήθελε να επιστρέψει ξανά στην πατρίδα του, όταν πριν την ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τζένοα. Και ειδικά, αφού η Χάμαρμπι δεν δείχνει διατεθειμένη να αγοράσει.

Αυτό που θα μείνει πάντως, είναι ένα από τα κλασικά αναπάντητα ερωτήματα για το κατά πόσον ο Τάνκοβιτς – όπως και άλλοι παίκτες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια – θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα. Η πρώτη χροιά του Τάνκοβιτς στην ΑΕΚ ήταν αξιοπρόσεκτη, έχοντας οκτώ γκολ και επτά ασίστ σε 38 συμμετοχές, αλλά με μόλις 48’ συμμετοχής ανά ματς. Πέρυσι, τα πράγματα έγιναν χειρότερα, με μόλις ένα γκολ και μια ασίστ σε 22 συμμετοχές, αλλά με 27’ ανά παιχνίδι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News