ΑΕΚ: Ο χρόνος είναι «κλειδί» για τον Αλμέιδα

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει το θέμα του νέου προπονητή για την ΑΕΚ. Είναι ξεκάθαρο πια, ότι στην Ενωση έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με υποψήφιους στόχους που βρίσκονταν διαθέσιμοι στην αγορά και πλέον έχουν μπει σε διαδικασία τελικής απόφασης.

Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, γίνεται σαφές πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει πάρει ρόλο φαβορί για την ΑΕΚ. Ωστόσο, εκείνο που θα κρίνει τελικά το μέλλον του Αργεντινού και την ταυτότητα που θα έχει ο πάγκος της ΑΕΚ, είναι ο χρόνος.

Είναι αλήθεια, πως από τη στιγμή που ο Αλμέιδα μπήκε στο αεροπλάνο και έφτασε από την άλλη άκρη του κόσμου για να συναντηθεί με τη διοίκηση της ΑΕΚ και να έχει προσωπική συνέντευξη, έκανε σαφές πόσο πολύ θέλει αυτή την ευκαιρία. Κατά τις πληροφορίες επί της συνάντησης, δεν υπήρξε καμία διαφωνία. Ο Μελισσανίδης ήταν θετικός σε όλα τα αιτήματα που εξέφρασε ο Αργεντινός τεχνικός και υπήρξε εξαιρετικό κλίμα στη συζήτηση.

Ωστόσο, ήταν εξ αρχής δεδομένο για την ΑΕΚ, πως ήταν μια συνάντηση γνωριμίας που ολοκλήρωνε το ενδιαφέρον της ομάδας για τον Αλμέιδα. Δεν υπήρξε τίποτε τόσο δυνατό που να αλλάξει μονομιάς αυτήν την απόφαση. Οπως δεν είχε συμβεί και στο αντίστοιχο ραντεβού που υπήρξε με τον Λέκο, αλλά και με έναν τρίτο υποψήφιο που φέρεται να έχει έρθει στην Αθήνα ινκόγκνιτο και να έχει περάσει από τη διαδικασία.

Χρονικό όριο για ΑΕΚ – Αλμέιδα το τέλος της εβδομάδας

Κατά πολλούς, είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της συμφωνίας της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα. Κυρίως, επειδή υπάρχει η πεποίθηση, πως στην ΑΕΚ θέλουν να τελειώσουν το θέμα του νέου προπονητή, ιδανικά και πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην επανέναρξη των πλέι οφ. Εάν αυτό συμβεί, τότε πράγματι ο Αργεντινός τεχνικός δείχνει ως το ακλόνητο φαβορί για τον πάγκο της ΑΕΚ. Αλλά είναι επίσης σαφές, ότι στην ΑΕΚ έχουν και κάτι άλλο κατά νου.

Χρονικό όριο δεν έχει θέσει μόνο η ΑΕΚ, αλλά και ο Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός, αφού περιηγήθηκε πρώτα στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» και το προπονητικό κέντρο των Σπάτων όπου έμεινε εντυπωσιασμένος, αναχώρησε για την πατρίδα του. Προτού βάλει στο δικό του τραπέζι άλλες σκέψεις και προτάσεις – κυρίως από μεξικάνικους συλλόγους – περιμένει την απάντηση της ΑΕΚ και λογικά, δεν θέλει να μείνει στην αναμονή περισσότερο από δέκα ημέρες έπειτα από το ραντεβού που υπήρξε.

Εν κατακλείδα. Αν η ΑΕΚ προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία και ανακοίνωση προπονητή, είναι ξεκάθαρο το προβάδισμα του Αλμέιδα. Οσο παίρνει περισσότερο χρόνο η τελική απόφαση της ΑΕΚ, αυτό σημαίνει πως ψάχνει και κάτι ακόμα. Πιο δυνατό, πιο ονομαστό, με περισσότερή πίστη πως πρόκειται για τη σωστή επιλογή. Στην ΑΕΚ θέλουν να είναι πεπεισμένοι για τον εκλεκτό τους και να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, όσο είναι αυτό εφικτό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News