AEK: Ο Λάτσι δεν θέλει άλλη σεζόν στη β' ομάδα

AEK: Ο Λάτσι δεν θέλει άλλη σεζόν στη β’ ομάδα και έχει «ξενερώσει» με την μετακίνησή του

 

Η παρουσία του Σλοβένου στόπερ Ζίγκα Λάτσι στην ΑΕΚ Β, ήταν για ένα διάστημα καταλυτική για την εξαίρετη εικόνα που η ομάδα παρουσίασε -κι εξακολουθεί να το κάνει- στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, ούσα στην πρώτη εξάδα του ομίλου της κι έχοντας εικόνα συνόλου με πολύ αξιόλογο ποδοσφαιρικό πλάνο.

Ωστόσο στην πορεία, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός άρχισε να «ξενερώνει» με την ιδέα της μονιμοποίησής του στη δεύτερη ομάδα. Όταν αυτή η κατάσταση παγιώθηκε, κάθε άλλο παρά του άρεσε ως εξέλιξη γι αυτό και τον περασμένο Ιανουάριο είχε ήδη υποβάλλει αίτημα να παραχωρηθεί ως σε ομάδα πρώτης κατηγορίας, ακόμα κι αν αυτό προϋπόθετε την προσωρινή επιστροφή στην πατρίδα του.

Το πιο αξιόλογο πρότζεκτ στις μικρές ηλικίες της ΑΕΚ

Όπως και να το κάνουμε, συνιστά πισωγύρισμα για έναν παίκτη με 10 συμμετοχές πέρυσι στη μεγάλη κατηγορία (και 13 συνολικά σε επίσημα ματς της α’ ομάδας) στα 18 χρόνια του, να εξαναγκάζεται σε στέρηση παρουσίας από τους αγώνες της κανονικής ΑΕΚ. Ο 19χρονος πια Λάτσι είναι το πιο αξιόλογο πρότζεκτ στις μικρές ηλικίες που η «Ένωση» έχει να παρουσιάσει, ακόμα πιο ελπιδοφόρο κι από αυτό του Αλβανού αριστερού μπακ Μάριο Μιτάι.

Εξ όσων μαθαίνουμε επίσης, στα υψηλά κλιμάκια δεν άρεσε εξίσου αυτό το πισωγύρισμα για τον ποδοσφαιριστή και η ανησυχία ενισχύθηκε από το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη μέχρι να αποφασίσουν στην «Ένωση» ότι θα τον αντιμετωπίζουν ως παίκτη της πρώτης ομάδας και όχι της ΑΕΚ Β..

Δεν θα είναι πάντως κακή ιδέα η εύρεση συλλόγου σε πρωτάθλημα ανώτερης κατηγορίας αν δεν τον υπολογίζει στα σχέδιά του και ο επόμενος προπονητής, αρκεί αυτό να είναι καλύτερου επιπέδου από την ελληνική Β’ Εθνική, κάτι που για παράδειγμα δεν ισχύει για την πρώτη κατηγορία της Σλοβενίας, η οποία κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.

Από την άλλη, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σύλλογος σε ξένο πρωτάθλημα ικανοποιητικού επιπέδου, ο οποίος θα δώσει θέση βασικού σε παίκτη νεαρής ηλικίας, που δεν θα έχει την ευκαιρία να κάνει δικό του. Άλλωστε δεν τίθεται καν ως θέμα συζήτησης για την ΑΕΚ η παραχώρησή του με οψιόν αγοράς. Ο Μελισσανίδης πιστεύει ότι ο Λάτσι είναι ένα πρότζεκτ πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αρκεί βέβαια και η ομάδα να το αντιμετωπίσει ως τέτοιο. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News